Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Dla ciekawych dodam, ze propranolol dodatkowo blokuje konwerscje T4 do T3.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 1406 / 140 / 0
inmda pisze:
Dla ciekawych dodam, ze propranolol dodatkowo blokuje konwerscje T4 do T3.
przez odłączenie J w pozycji 5 a nie 5' od T4 w tkankach, w wyniku tego powst.revers T3(rT3), która nie ma akt.biol.dlatego przy nadczynności gruczołu tarczowego jest tak często i chetnie pisany, oprócz też oczywiście wykorzystania jego innych działań w tym schorzeniu
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kka »
Czy propanolol mógłby wejść w jakąś interakcję z metkatem? W razie, jakby serce zaczęło walić zbyt mocno, mogłabym traktować go jako "koło ratunkowe"?
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Mogłabyś. Najlepiej jednak w ogóle nie doprowadzaj do takiej sytuacji.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 17 / / 0
Dziękuje, na razie nie zamierzam. Zastanawiałam się po prostu, czy ten lek może być przydatny.
  • 682 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: NiezdrowyAntoś »
jakie sa inne leki, ale skuteczniejsze w dzialaniu niz propranolol? chodzi mi o spadek cisnienia etc, amlozek bierze moja babcia, jakies inne?
Sun Was High (So Was I)
  • 7 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: DolantSalez »
Propranolol używam tylko w dwóch sytuacjach: jak się wkurwię w pracy i nie wypada mi w firmie używać czegoś z benzo, albo przed stresującym wystąpieniem, rozmową z szefem, egzaminem ustnym itd. Podobno biegacze używają tego w małych dawkach przed startem aby pohamować emocje.
"Człowiek nie rodzi się ani nie umiera. Przychodząc na świat, nie przestaje się odraczać gdyż jest wieczny i trwa nieprzerwanie"
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lokiss »
kiedyś gdy próbowałam sie zabić to wzięłam opakowanie propranololu, betalocu i anafranilu. Owszem haluny były, i to całkiem niezłe, ale cała przygoda skończyła się na reanimacji. No a potem wiadomo - psychiatryk. Nie radze probowac, bo to może być twój ostatni raz.
  • 63 / 1 / 0
propanolol dostalem na uspokojenie i na sen, skutek zupelnie odwrotny, w co lekarz nie mogl uwierzyc.
1. brak snu zupelny po przyjeciu leku
2. haluny podobne do deliriantow
3. olbrzymi strach, wynikajacy z halunow przez co serce napierdalalo mi jak oszalale
4. uczucie ogromnego cisnienia w czasce
5. szum/pisk w uszach

dawka 1 tab. 50mg
jak ktos wie dlaczego tak zadzialalo, to niech napisze, ja w to nie wnikalem
podobno to bardzo dobry lek, a lekarz moj stan zrzucal na chorobe(?), oczywiscie przestalem brac i wszystko bylo w porzadku, przestalem tez chodzic do tego "lekarza".
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
  • 17 / / 0
Chyba jednak jesteś na coś chory. Propranolol ma działanie całkowicie odwrotne do tego co opisałeś.
Lekarz się więc chyba nie mylił. Może wziąłeś przez przypadek inne tabletki?

W sumie mogłoby to być uczulenie, ale nie wiem, czy można być na to uczulonym.
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2009 przez kka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".