Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
siema dziś dostałem od psychiatry promazetynę 25mg doraźnie na wieczorne lęki i uczucie napięcia / duszności ( nerwicowe ). Od paru lat biorę też paroksetynę 20mg i bisoprolol 2.5 mg, czy są jakieś interakcje pomiędzy paro a promazetyną? I czy da się od tego uzależnić?
  • 4603 / 2204 / 1
A lekarzowi powiedziałeś o lekach które bierzesz na codzień? Jak tak, to nie przepisał by niczego co by ci zaszkodziło.
  • 718 / 75 / 22
Naprawdę WARTO / TRZEBA / POWINNO SIĘ, JEST TO KONIECZNE mówić łapiduchowi o branych lekach. Choć i oni są bardzo często niedoinformowani. Zdarzają się mistrzowie - jak jeden internista dowiedział się, że biorę Iporel (klonidynę) na nadciśnienie i paroksetynę na deprechę - to się za głowę złapał, bo to ujowe połączenie i zmienił mi lek nadciśnieniowy, a z antydepresantem zalecił zgłosić się do psychuszki o zmianę na Amitriptilinę.
PS. Komu 7 słoiczków paroksety, komu? Spoko Szlachetny Adminie - to żart. Nikomu nic nie będę oddawał, ani sprzedawał. Już warna dostałem za taki myk... Tak więc darujcie sobie prośby na priv... Parogen oddam psychuszce - może znajdzie się ktoś w potrzebie. Ona też mi podarowała kiedyś 2 paczki kwetiapiny, a była wtedy horrendalnie droga - parę stów za opakowanie 30 tabsów... :O

Biorę nieregularnie baclofen na rozluźnienie mięśni karku (przepisany od internisty) i od pewnego czasu codziennie amitryptylinę (od psychuszki). I gdy łączyłem te dwa leki, to zacząłem w nocy odprawiać cyrki np. witamina C znalazła się w kubku do mycia zębów, telefon postawiłem między książkami, zrobiłem se herbatkę z majeranku i różne takie - za dużo by opowiadać. A co by było gdybym poodkręcał kurki gazowe? Albo usnął ze szlugiem? Lub nasrał do lodówki? :D Radzę posprawdzać interakcje np. na tej stronie (jest ich więcej i działają raczej intuicyjnie:
https://www.zdrowiepacjenta.pl/osoz-www/leki/interakcje
Po sprawdzeniu interakcji, już wiem dlaczego w nocy odpierdalało mi, bo wykazano ISTOTNĄ interakcję:
interakcje.png
PS. prometazynę brałem kiedyś do wzmocnienia kody (a heroiniści dodawali ją, aby mieć haluny) oraz na chorobę lokomocyjną (nie trzeba się mulić [choć mnie średnio muli, bardziej zmula mnie hydroksyzyna] podczas jazdy, wystarczy łyknąć 25 mg na noc). Ciekawy lek, ale tolerka na niego rośnie w tempie wręcz hiperbolicznym. Określiłbym go jako antyhistaminę z tendencjami do bycia słabym neuroleptykiem. Była kiedyś OTC w syropie Choligrip noc, ale syropek wycofali... :( Mojemu koledze zaś psychuszek zapisał Diphergan na maniakalne drapanie się.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 25 / 2 / 0
tak lekarza poinformowałem i powiedział, że nie ma interakcji między tymi lekami natomiast strona podana przez kolegę wyżej wskazuje co innego, sam nie wiem co o tym myślec.
Interakcja istotna
Pomiędzy lekiem Paroxetine Aurobindo i lekiem Diphergan
Wzrost stężenia we krwi, nasilenie działania terapeutycznego i toksycznego pochodnych fenotiazyny.
  • 3 / / 0
Witam witam - mam 240mg kody w postaci tabletek thio i prometazyne w syropie 5mg/5ml. Kiedy wrzucić prometazynę i ilę, aby podbiło działanie i bym nie spędził tripa na drapaniu się? xd
  • 600 / 108 / 0
15 mg. Kilka(naście) minut przed braniem kody.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 645 / 69 / 0
Spróbowałem dziś do małej ilości kody i o matko.. skąd wziąć to gowno bez sciem u rodzinnego?
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 8103 / 906 / 0
@RekreacyjnyHarry
To antyhistamina wiec u alergologa powinieneś dostać jak masz alergie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 645 / 69 / 0
@Up A jakiś zamiennik? avio tez podbija kode na rowni z prometazyną?
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 600 / 108 / 0
Alergolog nie przepisze, zbyt stary lek. Najłatwiej od rodzinnego i psychiatry ewentualnie znajomy internista.
Avio podbije czy na równi to nie wiem. hydroksyzyna też dobrze podbija.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.