Promazyna – organiczny związek chemiczny, alifatyczna pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny.
Nie znalazłem wątku o tym leku. Brał ktoś/bierze?? Ja dostawałem w szpitalu po odstawieniu benzo i na wyjściu dostałem recepty na to. Mi całkiem odpowiada, lekko wycisz, ale naprawdę subtelnie (może dlatego że biorę już ponad 2 tygodnie). W każdym razie w moim skromniutkim doświadczeniu z neuroleptykami zazwyczaj byłem zdegustowany ich potwornie zamulającym i odbierającym uczucia działaniem. promazyna jednak wycisza mnie i ułatwia zasypianie. w szpitalu jadłem 100 mg 3 razy dziennie. teraz ok 600 mg, bo już jestem w domu i ciągnie mnie do benzosów, więc zamulam się tym w zastępstwie. I czy to prawda, że to ustrojstwo zupełnie nie uzależnie?? no to tyle z mojej strony.
Dodano wiki + strukturę - 909
A orientuje się ktoś czy warto zarzucić promazyne przed koda???
dr.Kubeusz pisze: ale to chyba masz na myśli prometazyne, a nie promazyne co??
pozr
Promazyna dobra do miksów z wszelakimi opio tak jak napisano kiedyś powyżej, w moim przypadku, gdy jeszcze paliłem mj to też dobry miks, bo promazin przytłumiał mi paranoje. Dobra na odstawkę różnych środków, choć lajtowa.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.