mam pytanie. szykuje się do posadzenia 1 roślinki. zamówiłam AK Passion Automat feminizowane.
Czytam czytam te forum i zupełnie się z tym pogubiłam.
W końcu zamówiłam też doniczkę i LAMPĘ HPS 250W.
taką oto: http://allegro.pl/zarowka-lampa-hps-250 ... 32298.html
Potem doczytałam że do 1 roślinki to nawet 70W jest ok ale biorąc pod uwagę wydatek to chyba przy niej zostanę?
Czy się nie opłaca? No i teraz problem co do montażu bo co z tego że mam tą żarówkę jak nie mam w co ją wkręcić i właśnie..... tu jest pytanie... jako, że mieszkam sama i nie mam kogo się poradzić....
Mam nadzieję że poradzę sobie też z wentylatorem, zamówiłam jakiś zasilacz od komputera i 2 wiatraczki ale czy to styknie? aaaaaaaaaaaaa myślałam że to będzie prostsze.. ale po zainwestowaniu już łącznie 130 zł wolałabym się już nie wycofywać.
Z góry dziękuję za info
scalono
no i czytam i czytam... i wywnioskowałam że jak chcę to sama zmontować to muszę mieć jeszcze: wtyczkę, przewód zasilający i odbłyśnik i jakąś tube???? a może się to nie opłaca i mam wystawić na allegro tą żarówkę nieszczęsną i zamówić coś takiego: http://www.allegro.pl/zestaw-oswietleni ... 88125.html i wówczas nie będe potrzebować wiatraczka którego montażu się boję.
no bo jak z przesyłką zapłaciłam 75 zł za tamtą żarówkę i jeszcze jakies doniczki, nawozy i inne bajery to zaraz się okaże, że lepiej kupić gotowe jaranie ;-) chyba że do tej którą zamówiłam jest jakaś tania obudowa..ale nie widzę..
Powód: scalenie
Tak wygląda osprzęt do hps.
[ external image ]
Koszt około tyle co sama żarówka.
Wiatrak zamontuj, ale użyj do jego zasilania normalnego zasilacza. Przykladowy w poniżeszj aukcji.
http://allegro.pl/zasilacz-12v-1250ma-c ... 61844.html
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.