ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam,

mam pytanie. szykuje się do posadzenia 1 roślinki. zamówiłam AK Passion Automat feminizowane.
Czytam czytam te forum i zupełnie się z tym pogubiłam.
W końcu zamówiłam też doniczkę i LAMPĘ HPS 250W.
taką oto: http://allegro.pl/zarowka-lampa-hps-250 ... 32298.html
Potem doczytałam że do 1 roślinki to nawet 70W jest ok ale biorąc pod uwagę wydatek to chyba przy niej zostanę?
Czy się nie opłaca? No i teraz problem co do montażu bo co z tego że mam tą żarówkę jak nie mam w co ją wkręcić i właśnie..... tu jest pytanie... jako, że mieszkam sama i nie mam kogo się poradzić....

Mam nadzieję że poradzę sobie też z wentylatorem, zamówiłam jakiś zasilacz od komputera i 2 wiatraczki ale czy to styknie? aaaaaaaaaaaaa myślałam że to będzie prostsze.. ale po zainwestowaniu już łącznie 130 zł wolałabym się już nie wycofywać.

Z góry dziękuję za info

scalono

no i czytam i czytam... i wywnioskowałam że jak chcę to sama zmontować to muszę mieć jeszcze: wtyczkę, przewód zasilający i odbłyśnik i jakąś tube???? a może się to nie opłaca i mam wystawić na allegro tą żarówkę nieszczęsną i zamówić coś takiego: http://www.allegro.pl/zestaw-oswietleni ... 88125.html i wówczas nie będe potrzebować wiatraczka którego montażu się boję.

no bo jak z przesyłką zapłaciłam 75 zł za tamtą żarówkę i jeszcze jakies doniczki, nawozy i inne bajery to zaraz się okaże, że lepiej kupić gotowe jaranie ;-) chyba że do tej którą zamówiłam jest jakaś tania obudowa..ale nie widzę..
Ostatnio zmieniony 28 marca 2013 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie
  • 1107 / 52 / 0
Dolicz sobie jeszcze osprzęt do tego HPS. Na jedną roślinkę to zainwestuj w inne oświetlenie.
Chuj na kaczych łapach
  • 6 / / 0
a ten zestaw oświetleniowy z allegro jest ok? moze to zastąpić HPS i obyć się bez wiatraka przy bardziej przewiewnym boksie?
  • 1107 / 52 / 0
Możesz zastosować ten zestaw z allegro z powodzeniem.

Tak wygląda osprzęt do hps.

[ external image ]

Koszt około tyle co sama żarówka.

Wiatrak zamontuj, ale użyj do jego zasilania normalnego zasilacza. Przykladowy w poniżeszj aukcji.

http://allegro.pl/zasilacz-12v-1250ma-c ... 61844.html
Chuj na kaczych łapach
  • 6 / / 0
bardzo dziękuję, zestaw oświetleniowy zamówiony :P a żarówę spróbuję sprzedać. mam jeszcze takie jedno laickie pytanie :) mam wątpliwości co do wentylatorka bo taki od komputera ma inną końcówkę w stosunku do zasilacza z tego co widzę po fotach.. także to będzie pasować? czy masz na mysli inny wentylatorek? no i czy ma on być wyciagający czy wpuszczajacy powietrze? :)
  • 56 / 1 / 0
Najlepiej jakbyśmy zamontował dwa z dołu wpuszcza z góry wyciąga
  • 1107 / 52 / 0
Czy będzie wciągający czy wyciągający to zalezy jak go zamontujesz. Co do końcówek w zasilaczu i wentylatorku to po prostu je obetniesz i połączysz kabelki :)
Chuj na kaczych łapach
  • 6 / / 0
ooooooooołkej. już wszystko wiem, dziękuję ślicznie i przepraszam za pytania " ala 15 letnia blondynka", jednak nigdy nie zajmowałam się niczym związanym z elektroniką :) a faceci to lepiej ogarnięci w tych tematach :D
  • 34 / / 0
Wystarczy przylutować kable.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.