Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 111 / 10 / 0
Witam, okolo 4 nieprzespana noc (tzn. tylko 5 godzin) musialem polac 5 razy, czyli budzilem sie co godzine. Ostatni pukniecie walnalem 3ml GBL! zasnalem latwo ale obudzilem sie po godzinie w dodatku zasypia mi sie malo przyjemnie i trudno. Zaczyna mnie to irytowac.

Historia moja jest krotka przez pol roku biore gbla z przerwami (jak nie bylo giebsa to mialem 2 miesdiace przerwy) od 1 listopada do 20 grudnia okolo. Robie sobie ciagi 2 tygodnie lub miesiac i przerwa pare dni i znow w ciag.

Prosze mnie nie zwyzywac i nie oceniac nie po to zakladam temat. Mam w zwiazku z tym pytania

-Czy mial ktos taki problem
-Czy go rozwiazal w jakis posob
-Moze przerabianie na nG pomoze?

Pomozcie mi jesli macie jakas wiedze na ten temat, bo zaczyna mniue to meczyc. A nie chce zrywac z GBL (nG) poniewaz mi z tym dobrze narazie

Dodam ze zarlem dosc duzo beta-ketonow z tym ze ostatnimi czasy przez 2 miesiace znacznie mniej.
  • 47 / 1 / 0
Przeczytaj to uważnie, bo nie masz kompletnie rozeznania w temacie. Ważne fakty:

- wjebałeś się w GBL. Pewnie wczesny etap. To nie działa na zasadzie raz i koniec. Raczej On/Off - przynajmniej w wypadku uzależnienia fizycznego.
- jeśli spałeś 5 godzin to jest to noc jest jak najbardziej przespana!
- musisz zacząć spać bez GBLa. Na początek zmieszaj dawki i dodawaj inne składniki. Więcej: http://hyperreal.info/talk/gbl-twoj-prz ... 38643.html pierwszy post to znakomite FAQ.

Generalnie to normalne, nie groźne i przy odrobinie myślenia łatwe do naprawienia. Naprawdę wdzięczny jestem autorowi tej metody i zarazem zdziwiony że Ty ją przeoczyłeś. Tak, konwersjea do nG pomoże - dłuższy okres półtrwania. Nie sadzę żeby była konieczna.

Masa ludzi miała ten problem. Większość chyba pogłębiła, niektórzy unormowali. CZYTAJ! Ten link to od dzisiaj twoja biblia

Od siebie: miałem jazdy z tą substancją, Każdy kontakt od 7 miesięcy nie zakończył wytworzeniem fizycznej zależności, ani żadną akcją której żałuje. Choć jedna Arcy Rock'n'rollowa mogła potoczyć się bardzo nie tak. Ale wyszły z niej same plusy, no i jest co wspominać. To zajebista substancja. Łatwo z nią popłynąć, Warto starać się ją kontrolować.

Bierzesz za duże dawki nasenne. W zasadzie "ścinasz się" - inaczej mówiąc: przedawkowujesz. Jak już ogarniesz się, zrobisz przerwę i wrócisz - celuj w najmniejsze możliwe dawki nasenne. Ogólnie ich unikaj. Sen to podstawa, nawet nie wiesz jak długi okres całkowitej bezsenności wpływa na "myślenie". Na kurwa wszystko :P

Zwróć uwagę czy organizm domaga się substancji w dzień i jak bardzo. Mieszanie z ketonami daje świetny flow, ale organizm, rzec można - jest atakowany na dwóch frontach.
I w ogóle ciesz się że jestem po nocy na stymulantach i zachciało mi się pisać, bo WSZYSTKO o co pytasz i szukasz jest na tym forum. Opcja: szukaj

Pozdro
  • 934 / 12 / 0
Lier89 pisze:

Pomozcie mi jesli macie jakas wiedze na ten temat, bo zaczyna mniue to meczyc. A nie chce zrywac z GBL (nG) poniewaz mi z tym dobrze narazie
Widzisz tu nie ma opcji pośredniej. Jeśli Ci z tym dobrze i chcesz korzystać na co dzień z tego korzystać, pogódź się z uzależnieniem i wszystkim co ze sobą niesie nie ważne an plus czy minus, koniec końców i tak będzie tylko minus :-P
  • 338 / 1 / 0
Mnie to strasznie zastanawia dlaczego w erze dostepnego szeroko benzo z internetow nie kupujecie np. 50mg eti do butelki GBL. Chcesz przerwac, przyjeb eti na sen i zrob sobie pare dni na czysto. Zmniejsze wczesnieh dawki GBL troche.
Wiem ze lepszy by byl baklo ale jest trudniej dostepny.
  • 1180 / 5 / 0
Akurat autor tego postu ma pod dostatkiem etizolamu bardzo dobrej jakości ;-)
  • 311 / 1 / 0
Wiadomo, że ciąg na GBL powoduje problemy ze snem.
Wiadomo, że jeżeli chce się spać należy nie polewać na wieczór.
Jeżeli chce się spać podczas ciągu, to tak jak napisał cytrynian - benzo.

Więc po co ten temat? Ktoś ma znaleźć magiczny sposób? %-D

Chcesz się chłopie porządnie wyspać to przestań polewać, proste.
  • 934 / 12 / 0
Ja myślę że takie banały jak: chcesz się wyspać to przestań polewać, kolega wie sam, a pytał o to jak nie pozbywając się GBL móc spać i tak jak już tu padło zostają właściwie benzo tylko bo rzeczy typu mirtazapina, mianseryna czy trazodon, ale w tym celu słąbo się u mnie one sprawdzały. Najdłuzej jadłem zopiclon, mozę 3 miesiące i oprócz tego mocno gorzkiego smaku w ustach który ma się cały czas dla mnie jeden z lepszych leków które stosowałem w tym celu, bezpieczniejszy nietypowe benzo, czas działania taki w sam raz i wstaje sie po nim w miarę rześko, praktycznie brak właściwości rekreacyjnych co by mogło ciagnąć zeby nie tylko na sen wrzucić,
  • 338 / 1 / 0
Ja to bym zrobil dzien mocnego schodzenia z dawek, duzo b6 ale lepiej zaczac jesc b6 w moim odczuciu wczesniej niz ostatniego dnia. Wytrwac do woeczora, hydro, benzo i do lozka. Jak pacjent nie usnie to mala polewka i dowalamy ciut hydro. Po takiej nocce nie wracamy do G, góra dwa-trzy dni na benzo ale nie na stale, tak jak sie czujemy. Ocziwiscie stale dojadamy b6
  • 1205 / 10 / 0
Kiedyś dwukrotnie próbowałem przestawić się z trybu 24h na max 12h/dobe,

Bez powodzenia. A ja nie widze sensu w mechanizmie dzien = agonizm GABA-B by na noc przerzucić się na GABA-A...
Tylko podczas odstawiania? rozumiem, spoko
Ale nie rozwiązanie na codzień.

Jedynym wyjście ( dla mnie ) była odstawka calkowita.
I ponowne rozpoczęcie na nowych zasadach - np polewki tylko miedzy 8-18. Ani minuty później. Problem jednak tkwił w tym, że ja , jak to ja, polewałem w ciągu dnia nie mało i jakakolwiek nocka nie byłaby mozliwa bez eti+alko+zolpi....

Napewno duże dawki b6 przed snem pomogą obniżyć poziom glutaminianu i spowoduje, że spokojniej ( dłużej?) przespimy noc. Tyle teorii:P

Suma summarum nie minęło kilka dni i znowu 24h...
  • 934 / 12 / 0
Co do picia gaba a na sen a w dzień G to oczywiście się zgadzam, sensu żadnego to nie ma, miał być sposób jak pić G i spać, no to tak się da, jak ktoś był uzależniony to nadal nim będzie na takim samym poziomie, a dodatkowo może jeszcze bonus mieć w postaci dodatkowego uzależnienia od benzo :-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.