Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 18 / 7
No. Ale przypadł mi do gustu ten środek. Tylko cena. Bardzo dobrze wpływa na pamięć. I zgadzam się z @Pawel_31 przy wyższych dawkach tj. 20 mg u mnie łapię się doły. Choć nie jakieś straszne.
Tak melancholijnie smutny byłem. :-) Wpadały do głowy znienacka różne wspomnienia. I te lepsze i gorsze. Jednak, sądzę, że jak już wcześniej pisał @Grentoo, że obniża poziom serotoniny.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 1425 / 80 / 0
A co wolisz noopepta czy prl'a?
  • 642 / 18 / 7
@hess
Co wole. Hmm... Tu nie ma co woleć. Musisz się zastanowić czego potrzebujesz. Jeśli chcesz sobie poprawić tylko pamięć to prl jest ok. A jeśli chodzi Ci o gruntowną regenerację to noopept jest o wiele lepszy.
Ale gdyby miał do wyboru w tej chwili wziąłbym prla.
Jeśli chcesz stosować leki nootropowe to zadaj sobie pytanie co chcesz przez to osiągnąć, a następnie szukaj odpowiedniego środka.
  • 1425 / 80 / 0
To prawda , odpowiednie narzędzie do konkretnego celu.

Mi chodziło mi o takie funkcjonowanie na co dzień, motywację, ogólna poprawę jakości życia, skuteczne rozwiązywanie problemów>>>Noopept jest spoko do tego.
  • 210 / 17 / 0
Neuronku,
Próbowałeś może coś w okolicy 10mg w kapsułce, lub oralnie? Czego mogę się spodziewać po 10mg 2x dziennie w kapsułce?
  • 642 / 18 / 7
@Fraazy
Próbowałem 5, 10, 15, 20 mg podjęzykowego. I wszystko to co wczesniej napisałem. Nic spektakularnego. Nie polecam stosować dwóch dawek jednego dnia. U mnie pojawił się wówczas bol głowy. Próbowałem różnych kombinacji. Rano, wieczorem, popołudniu. 2,3 dawki. I najlepszym sposobem jest brać jedna rano. Przy wyższych dawka efekt delikatnie silniejszy. I czuć ten smutek, o którym była mowa wczesniej.
  • 210 / 17 / 0
@Neuronek, "nic spektakularnego" to znaczy - czuć, że coś się wzięło (poza tym smutkiem)? Czy ta substancja w żaden sposób nie wpływa na świadomość, działa całkowicie w tle? ;-)
  • 642 / 18 / 7
@up
No prawie w żaden sposób. Czuć, ze jest w krwiobiegu. Tak bardzo, bardzo subtelnie. ;-)
  • 1987 / 106 / 0
Zna ktoś profil farmakologiczny tego cuda? Wiki twierdzi, że działa cholinergicznie i dopaminergicznie.

Stosował ktoś w miksach z antagonistami NMDA, noopeptem, gieblem albo 5-HTP?
Ile czasu trzyma, są jakieś after-effects?

Co macie na myśli przez stany depresyjne? W jaki sposób wpływa na emocje? Czy depresja polega na braku motywacji (porównałbym do wyprucie dopaminowe ja zjeździe po MDPV) czy też jest bardziej emocjonalna i żyć się nie chce, tylko w łeb se strzelić (jak na zjeździe po serotonergikach i dopaminergikach typu MDMA)? Czy może jest glutaminergiczna pustka emocjonalna jak przy dysocjantach?

Zapodawał ktoś inną drogą niż oral? (interesuje mnie per rectum)
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
@scr
Co do mechanizmu działania wydaję mi się, że jest tak jak piszesz. A co do dołka. Przez przyjmowanie tego specyfiku dużo wspominałem, robiło mi się tak melancholijnie smutno.
Czyli taka serotoninowa depresja. Choć w moim przypadku czułem się smutno szczęśliwy? W ogóle żadko kiedy jestem smutny. :-P Smutek jest dla dziewczyn.
Ja zapodawałem podjęzykowo i oralnie. Ale myślę, że pr też będzie ok. afterglow jako tako nie odczułem chyba działa długo. W sumie biorąc to cały czas czułem działanie.

Na zagranicznych forach czytałem o miksie z 5-HTP. I z gabaminergikami też. Wychodzi na to, że nie ma żadnych interakcji, a 5-htp jest nawet wskazane. Ale to tylko teoria. Nie sugeruj się tym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).