Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1299 / 258 / 0
bralas moze cos innego na gaba
  • 2394 / 653 / 0
Ja nie wiem chyba już się pytałem i nie uzyskałem odpowiedzi. Jak się ma odczuwalna dawka pregabaliny ( taka po której stwierdzasz że czujesz się ok) do 2 mg klona . Może ktoś to opisać odnosząc się do wyjebkowego stanu jak ktoś bez tolerki weźmie se 2mg klona albo alpry ?? czy to jest jak kofeina jesli chodzi o moc analogicznie i nie ma czego porównywać wgl ??
  • 3234 / 549 / 0
@up bardziej pregabie bliżej do alkoholu niż klonazepamu. Dlatego trudne porównanie ale względne wypierdolenie na wszystko miałem po 450-600mg jednak lada dzień zmieniło się to w dawkę rekreacyjno lecznicza więc nie warto szukać jakiś większych wrażeń bo to nie ten kaliber. Dawka rekreacyjno lecznicza to było 150-300

Ja bym chciał zredukować pregabaline do dawki 300mg jednorazowo bo aktualnie biorę 750mg z głupoty praktycznie bo jeszcze nie znałem dobrze leku i to bardzo toksyczne i dla mnie i dla mojego portfela.
Cięcie dawek nie wchodzi w grę bo działanie nie dość że zniknie to jeszcze łatwo nie wróci bo ciąg będzie kontynuowany. Chyba zrobię stopkę do nowego roku i potem zobaczę jak reaguje na 300mg.
Będzie ciężko ale szkoda potem tolerancje sobie niszczyć na długie miesiące i brać toksyczne dawki. Do tego umysł uczy się liczenia kapsułek.
Trzeba mieć łeb na karku jeśli chce się mieć cały wachlarz korzyści ujarzmiających osobowość bez lękow bez ładowania kilku kapsuł na raz.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 506 / 110 / 0
@pomasujplecki - czy możesz powiedzieć więcej na temat toksycznego działania Pregabaliny w wyższych dawkach?
  • 217 / 116 / 0
13 grudnia 2020Arabella841 pisze:
@bulku a ja jestem właśnie typem osoby, która zakochała się w pregabalinie i bardzo mi ona pomaga. Nie brałam 10 dni tylko dlatego, ze mi sie skonczyla. Teraz znowu przyjmuje 375mg na dobe. Dlatego cos mi nie pasuje w tej teorii.
Być może Twoja głowa nie robiła wielkiego zamieszania, bo wiedziała, że jak tylko dorwiesz nowe pudełko, zabawa będzie trwała dalej.
Osoby przechodzące psychicznego skręta zazwyczaj wychodzą z założenia, że to koniec, już na zawsze.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 492 / 17 / 0
Jeśli lęki uniemożliwają mi prace, którą wykonuje 8-10h, 3 dni w tygodniu, to jakie stosowanie byście wybrali?

150mg rano i ew. 75mg po południu tylko w dni pracujące?
Wolałbym uniknąć brania jej cały czas.

Dodatkowo jem bupropion 300 i sertrline 50

@pomasujplecki zgadzam się w 100% co do Twojej wypowiedzi. Tez czuje się naturalnie ekstrawertyczną osobą, ale mój organizm od dziecka siebie sabotował, co w dorosłym życiu osiągnęło efekt kulminacyjny i sprawiło, ze na trzeźwo mam tylko 4 lub 6 dobrych dni, gdzie czuje się sobą.
Jeśli miałbym wybrać pomiędzy życiem tylko 10 lat ale zdrowy lub dożyć 100 jako wycofany typek z lękiem wolnopłynącym to podpisałbym cyrograf bez zastanowienia!
  • 3234 / 549 / 0
@up też bym podjął taką decyzję. Tak to już jest niestety. Najważniejsze to uwolnić to co zostało zepsute w młodości. Psychoterapia tez jest dobra opcja ale jeśli podłoże jest silnie emocjonalne to czasem zostanie tylko akceptacja. Mi ogólnie przy lekach, gdzie czuje się super jedyne czego mi żal to niedziałającego narządu rozrodczego ale spokojnie bo to już bardziej do tematu ssri ; )

@nicki we łbie się trochę przewraca, człowiek troszkę głupieje, nie wiem jak trwałe może uszkodzić funkcje poznawcze ale ludzie już udowadniali na własnych wykresach badań że inteligencja spada pod wpływem a jeśli spada pod wpływem to znaczy że będąc stałe na duże dawce pregabaliny w żaden sposób się nie rozwija do przodu.
Kolejna kwestia to nerki które dostają po dupie i po latach może to wyjść na badaniach.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 81 / 4 / 0
Czy mial ktoś z was bol glowy po pregabalin? Po jakich dawkach? Czy musieliście odstawić Czy po jakimś czasie przsszlo?
  • 449 / 101 / 0
Raczej powinno być odwrotnie. Ból powinien zanikać. ;) U mnie tak było jak już doszłam do zaporowych dawek.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 506 / 110 / 0
U mnie przy dużych dawkach (jak dla mnie dużych, czyli 600 mg) występował ból głowy, ale tylko na początku tej "przygody".
ODPOWIEDZ
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.