Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1299 / 258 / 0
ponad 2 lata jakoś 150mg
  • 3237 / 551 / 0
@Fruktoza Zastanów się po co bierzesz ten lek i jakie dzięki niemu zyskujesz profity. Jeśli jest to euforia i rozpływanie się to najlepiej odstaw natychmiast bo się wpierdolisz dość szybko.
Do czego zmierzam. Nie tyle żeby Cie chronić przed złem tylko uświadomić że to cholernie dobry lek na lęki, bóle, skręty, i ma prospołeczną komponentę która największy pazur pokazuje z SSRI, tylko nie wchodz nigdy na dawki wyzsze niż 300-600mg bo to będzie strata tabletek i też potem stres dla organizmu gdy sobie to uświadomisz i będziesz chciał zejść na niższe. A jeśli uznasz że przestaly działać, zamiast zwiększać zrób tak z 48h przerwy i będziesz się nim mógł cieszyć naprawdę długo :)

Odstawienie nie jest przyjemne ale to po prostu bilans korzyści i strat. Jeśli dla Ciebie korzyścią jest tylko faza to będziesz stratny.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 977 / 221 / 0
Właściwie to mi bez różnicy czy to pregabalina, fenibut, benozdiazepiny, gbl czy ghb...Wszystkie te substancje mają pewne podobieństwa w profilu działania (mechanizmy chyba też, bo uderzają w GABA, ale na tym się aż tak nie znam) i nie umiem ich brać inaczej niż w ciągu, gdy są pod ręką (wyjątek stanowi alkohol, bo ma dobry hamulec w postaci kaca). Także prędzej czy później skończy się ta zabawa nieprzyjemnie.
  • 45 / 14 / 0
@Fruktoza idealnie to wszystko podsumowałeś. Jestem dokładnie tego samego zdania.
Uwaga! Użytkownik Modernator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5136 / 891 / 0
Ja to brałem od połowy pszdziernika po 150 mg 1_0_1
Na początku może coś tam czułem z działania a potem leczniczy tylko efekt tj brak lęków.
Odstawka bolesna. Spięte mięśnie, wręcz skurcze. Przebudzanie się w nocy kilka razy i niemożność zaśnięcia.
Wenflaksyna brana od Listopada. Myślę że już powinna się wczytać.
Nie leżę w łóżku non stop chód, brak poczucia wartości, brak napędza pozostał.
No nic. Parę lat bez rozwoju i uciekania od problemów zrobiło swoje.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1299 / 258 / 0
Nie wiem jak fenibut, ale ludzie mówią, że gorzej odstawia się benzo i gbla niż pregabalinę, więc jak bez różnicy %-D
  • 867 / 253 / 0
po jakim czasie od odstawienia pregabaliny pojawiał się u Was zjazd? bo brałam przez rok najpierw 75-0-75, potem 75-0-150, a od paru miesięcy 150-75-150, ostatnio z tej ilości zeszłam od razu do 0 i nie brałam ok. 10 dni. nie działo się nic o czym tu piszecie. właściwie to wystąpił u mnie głównie tzw. "lęk przed lękiem", czyli myślałam sobie: o ja pienię, prega taka dobra, jak ja teraz sobie poradzę bez niej, znowu wróci mi nerwica itp. no i uskuteczniło się takie samospełniające się życzenie, klasyk. ale jak widzę o jakich jazdach tu piszecie to aż się dziwię.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 773 / 105 / 0
Mam pytanie bo przestraszyłem sie jak nigdy. Jestem głupi jak chuj i zmieszałem dzisiaj pregabaline 300mg, lekko kody 150 i dwie kreski fety. Chyba coś obnizylo mi prog drgawkowy tylko nie wiem jak do tego doszlo bo dawki nie są duze. Trzy razy na miescie mnie odcieło i wyjebałem sie, rozjebałem noge. Co chwile podrzuca mi samo ręce i nogi, takie drgawki. Nikt w rodzinie nie miał padaczki ani ja nie choruje na nią. Co sie kurwa stało ze nastąpiła taka reakcja ? Podczas pisania tego posta nadal podskakują mi nogi a do tego dłonie same drżą, przeczekać to i sie nie ruszac sprzed kompa czy działać?
  • 217 / 116 / 0
13 grudnia 2020Arabella841 pisze:
po jakim czasie od odstawienia pregabaliny pojawiał się u Was zjazd?
(...) ale jak widzę o jakich jazdach tu piszecie to aż się dziwię.
Po dwóch dniach.
Czemu ty się dziwisz? Różne leki działają w różny sposób, na różnych ludzi. Czasem trzeba przerobić parę, by znaleźć najlepiej do siebie dopasowany. Pregabalina może coś tam jednej osobie smyrać, innej pozwoli pierwszy raz w życiu poczuć się jak normalna osoba.

Zgadnij, która z tych osób będzie miała problem z odstawką.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 253 / 0
@bulku a ja jestem właśnie typem osoby, która zakochała się w pregabalinie i bardzo mi ona pomaga. Nie brałam 10 dni tylko dlatego, ze mi sie skonczyla. Teraz znowu przyjmuje 375mg na dobe. Dlatego cos mi nie pasuje w tej teorii.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.