Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 770 / 176 / 0
Tak, to prawda. Pregabalinia p.o ładuje się około 90 do 120 minut. I to w wersji pustego brzucha lub gdy jest delikatny podkład. Przy zapełnionym żołądku czas ładowania może wynieść nawet 180 minut i więcej. Dlatego ja te kapsułki zawsze rozbrajam w buzi a potem zalewam wodą i dokładnie wszystko płukam, żeby wytworzył się roztwów.
Pregaba świetnie rozpuszcza się w wodzie.

A odnośnie mnie. Pregabalina chodziła za mną już od jakiegoś czasu, więc zabuliłem w receptomacie i mam!
Zacząłem od 1 paczki 75mg 56 kaps., żeby nie zaszaleć aż tak. Wczoraj testowo się zabawiłem i było nawet przyjemnie. Teraz wrzuciłen 450mg, dodam, że bardzo szybko weszło. Jakieś 45 minut? Wetodą j w..

Pregabalina jest mi docelowo potrzebna do zejścia z kodeiny. Jak pamiętałem ona na aspekt psychologiczny nie działa i... Czyżbym się mylił? Dzisiaj tylko 2 paczki kody na sen kupiłem, ale czułem, że nie musiał bym tego robić. No, no. Jestem na razie pod wrażeniem! No i wydĺuża faze kody. Jak mi jest ciepluuutko. XD
  • 365 / 115 / 0
@DobryWujas
"Dlatego ja te kapsułki zawsze rozbrajam w buzi a potem zalewam wodą i dokładnie wszystko płukam, żeby wytworzył się roztwów."
Czy ja dobrze rozumiem, że wsypujesz proch do buzi, zalewasz wodą, mieszasz i potem to pijesz?
Jeśli schodzisz z kody, to zastąp ją pregą i nie miksuj, bo za chwilę będziesz musiał walić jedno i drugie. Dużo jest wpisów tutaj, że prega pomaga wyjść z opiatów/opioidów, więc myślę, że warto jest z niej skorzystać, ale lepiej nie miksować. No i pod tym wrażeniem długo nie będziesz, ale ty o tym wiesz...
3m sie.
  • 3 / / 0
Siema a wy też macie takie gastro po predze? jak normalnie nie przepadam za słodyczami etc tak po predze mogę wpierdolić 2 paki czipsów i jeszcze do tego czekoladę xD
  • 506 / 110 / 0
Yes sir
  • 580 / 105 / 0
Mega ostre gastro po predze się odpala to prawda. Nawet w jakichś gorszych stanach, na skręcie i tak coś trzeba zjeść. Najlepiej jakieś kanapki czy zapiekankę a potem dołożyć żelki 😋
:tabletki:
  • 770 / 176 / 0
@mefistofeles85

Dokładnie tak jest jak mówisz. Teraz kupiłem 150mg Pregabalin Zentiva. Uważam, że najlepiej klepią i się idealnie rozpuszczają.

Odnośnie mnie to miałem 2 dni przerwy od przyjmowania regularnego 225mg więc tolerancja mogła spaść nawet do 0. A wczoraj jebnąłem 825mg. Trzymało mnie dzisiaj do południa. Trochę za dużo to było, bo czułem takie poddenerwowanie jakby miało dojść do padaki. Zbyt duże dawki pregaby powodują u mnie napady. Jest to okolica 1200mg. Co do gastro to może minimalnie? Nawet nie zwróciłem na to uwagi. Teraz zapewne wystąpi, bo się dowiedziałem xD. Nabrałem dużo wody, bo z 76kg zacząłem nagle ważyć 80kg, więc po prostu spuchłem. No, ale dalej świetnie wyglądam. Nie odczułem jakiś dużych dużych zawirowań w błędniku. Delikatnie zawiany byłem. Dzisiaj jeszcze chodzę tak miękko i mam jeszcze miłe wyjebanie, odhamowanie po prostu. Ale takie z kontrolą jeszcze. Teraz odczuwam jak mi miło podbiło kode mmm... mniam. Fajnie bo pregaba mnie w ogóle nie kręci.

Oby nie zaczęła kręcić...
  • 580 / 105 / 0
Tez miałem ten etap z 2-3 tyg temu. Potem już przestaje tak fajnie wypierdalać i pozostaje działanie anty skrętowe z też już zmniejszoną trochę częstotliwością
:tabletki:
  • 677 / 305 / 0
Pregabalina świetnie się sprawdzała u mnie na lodowate poty po odstawianiu, kodeiny, tramadolu, oksykodonu. Nie biorę jej już co prawda ale czasami o niej myślę. Po pregabalinie w dawce 300-450 max widziałem przez mgłę, mroczki przed oczami, obojętność, czułem się lekko wyizolowany od społeczeństwa ale jako bloker potu działała świetnie. Odstawiłem ją po ponad 4 latach przyjmowania codziennie na stany lękowe średnio ale na napięcia mięśniowe kręgosłupa najlepiej działała pamiętam. A właśnie, pamięć mi siadała po niej, puchły mi stopy, twarz, sporo przytyłem po niej. Za długo ją przyjmowałem chyba.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 770 / 176 / 0
29 kwietnia 2025krzychv pisze:
Tez miałem ten etap z 2-3 tyg temu. Potem już przestaje tak fajnie wypierdalać i pozostaje działanie anty skrętowe z też już zmniejszoną trochę częstotliwością
Krzychu, ale rozumiem, że jak zrobię przerwę to wszystko wraca i działa jak dawniej? Albo jak będę robił przerwy (2-3 dni po powiedzmy 2 dniach brania) żeby po prostu tolerka spadła?

No i działanie zmnienszające chęć na opio mam nadzieje, że zostaje, nie? :)
  • 168 / 62 / 0
@DobryWujas tolerka bardzo szybko na to rośnie ale też równie szybko spada. Przerwa kilka dni i znowu dobrze siada, a jak się bierze nieregularnie to już w ogóle. A żeby tolerki nie podbijać za szybko to dobrze jest trzymać się jednej dawki i nie dojadać.

Ja ostatnio zamiast standardowego dawkowania 150mg 1-0-1 łykam całe 300mg na noc, jakoś lepiej to na mnie działa w ten sposób. W dzień nie czuję się taki naćpany a efekt terapeutyczny i tak utrzymuje się całą dobę. Plus o wiele lepiej śpię, a to wiadomo też ma ogromne przełożenie na samopoczucie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.