Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 696 / 159 / 0
Tak, to prawda. Pregabalinia p.o ładuje się około 90 do 120 minut. I to w wersji pustego brzucha lub gdy jest delikatny podkład. Przy zapełnionym żołądku czas ładowania może wynieść nawet 180 minut i więcej. Dlatego ja te kapsułki zawsze rozbrajam w buzi a potem zalewam wodą i dokładnie wszystko płukam, żeby wytworzył się roztwów.
Pregaba świetnie rozpuszcza się w wodzie.

A odnośnie mnie. Pregabalina chodziła za mną już od jakiegoś czasu, więc zabuliłem w receptomacie i mam!
Zacząłem od 1 paczki 75mg 56 kaps., żeby nie zaszaleć aż tak. Wczoraj testowo się zabawiłem i było nawet przyjemnie. Teraz wrzuciłen 450mg, dodam, że bardzo szybko weszło. Jakieś 45 minut? Wetodą j w..

Pregabalina jest mi docelowo potrzebna do zejścia z kodeiny. Jak pamiętałem ona na aspekt psychologiczny nie działa i... Czyżbym się mylił? Dzisiaj tylko 2 paczki kody na sen kupiłem, ale czułem, że nie musiał bym tego robić. No, no. Jestem na razie pod wrażeniem! No i wydĺuża faze kody. Jak mi jest ciepluuutko. XD
  • 351 / 112 / 0
@DobryWujas
"Dlatego ja te kapsułki zawsze rozbrajam w buzi a potem zalewam wodą i dokładnie wszystko płukam, żeby wytworzył się roztwów."
Czy ja dobrze rozumiem, że wsypujesz proch do buzi, zalewasz wodą, mieszasz i potem to pijesz?
Jeśli schodzisz z kody, to zastąp ją pregą i nie miksuj, bo za chwilę będziesz musiał walić jedno i drugie. Dużo jest wpisów tutaj, że prega pomaga wyjść z opiatów/opioidów, więc myślę, że warto jest z niej skorzystać, ale lepiej nie miksować. No i pod tym wrażeniem długo nie będziesz, ale ty o tym wiesz...
3m sie.
  • 3 / / 0
Siema a wy też macie takie gastro po predze? jak normalnie nie przepadam za słodyczami etc tak po predze mogę wpierdolić 2 paki czipsów i jeszcze do tego czekoladę xD
  • 503 / 109 / 0
Yes sir
  • 571 / 102 / 0
Mega ostre gastro po predze się odpala to prawda. Nawet w jakichś gorszych stanach, na skręcie i tak coś trzeba zjeść. Najlepiej jakieś kanapki czy zapiekankę a potem dołożyć żelki 😋
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.