Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
03 lutego 2025sclero2014 pisze: @ladyinnaightmares 2 kardiologów to potwierdzilo i psychiatra ? Ehh dobrze ze ulotka leku to podaje i bylo powiedziane ze pregabalina byla brana przynajmniej mieli podkładke pod to ..
I tak, są leki które mogą wpływać na serce, bo u mnie np. po podaniu Encortonu pojawiły się komorowe zaburzenia rytmu (stwierdzone w szpitalu na oddziale kardiologii - wystarczyła jedna dawka). Wierzyć nie musisz, mi to rybka. Przynajmniej wiem, że mam lekarza, który nie wpakuje mnie na minę z lekami, bo ogarnia potencjalne ryzyko bez sprawdzania ulotek.
Podkreślę to jeszcze raz - pregabalina ma swoje plusy, jak i minusy. Ale nie siejmy fermentu - bo bardzo długim ciągu w nadludzkich dawkach wszystkie organy mam zdrowe. Tego będę się trzymał.
Infaltyność nie zna granic - Tobie się wydaje, że to akurat przez pregabaline, bo lekarz Ci powiedział, nie znając zapewne Twojej historii. Przecież z Twoimi problemami borykają się ludzie, którzy nigdy nie mieli styczności z żadnymi lekami.
I po raz kolejny przytocze przykład siebie, 2g dziennie, bez żadnej przerwy przez 2 lata, zero jakichkolwiek problemów czy to z nerkami, czy z sercem. Wcześniej zdrowy tryb życia.
Jak to skonfrontujesz?
Ciekawe co powiesz gdy przyjdzie pora na odstawkę?
19 lutego 2025london5 pisze: Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
03 lutego 2025ladyinnaightmares pisze:Innej opcji nie było, bo ja wcześniej miałam EKG robione nie raz, holtera też (mam tachykardie od x lat ale zatokową i z tego powodu byłam wcześniej też diagnozowana kardiologicznie, żeby sprawdzić czy poza tachykardią się nic nie dzieje) i takich zaburzeń nie było. No to na prawdę, dziwny zbieg okoliczności, że nagle pojawia mi się częstoskurcz, QTc wynosi grubo ponad 500ms, tętno zarejestrowane na Holterze z nocy to 170u./min, a po odstawieniu pregabaliny magicznie znika03 lutego 2025sclero2014 pisze: @ladyinnaightmares 2 kardiologów to potwierdzilo i psychiatra ? Ehh dobrze ze ulotka leku to podaje i bylo powiedziane ze pregabalina byla brana przynajmniej mieli podkładke pod to ..i nie, akurat żaden lekarz nie musiał sprawdzać ulotki, bo psychiatra od razu przez telefon kazał odstawić lek. Ja wiem, że dla Was szokiem jest to, że lekarz coś wie, a przynajmniej niektórzy tak się zachowują jakby wszystkich lekarzy uważali za głąbów xD a tak się składa, że pracowałam kilka lat na oddziale Intensywnej Opieki Kardiologicznej i doskonale znałam lekarzy, którzy wtedy sprawdzali co się dzieje, bo pracowałam z nimi na co dzień.
I tak, są leki które mogą wpływać na serce, bo u mnie np. po podaniu Encortonu pojawiły się komorowe zaburzenia rytmu (stwierdzone w szpitalu na oddziale kardiologii - wystarczyła jedna dawka). Wierzyć nie musisz, mi to rybka. Przynajmniej wiem, że mam lekarza, który nie wpakuje mnie na minę z lekami, bo ogarnia potencjalne ryzyko bez sprawdzania ulotek.
Dwa, masz wyraźnie napisane w ulotce przez URPL, że po wprowadzeniu leku do obrotu zgłaszano takie przypadki jak mój. Wierzysz czy nie, mi to rybka, Twoje zdrowie, jak dla mnie możesz to jeść nawet do końca życia garściami.
No i po dniu przerwy tolerka nie wraca tak szybko. Ty pewnie mówisz o max 300-600mg, co?
Masz 300 - zrobi cie 300 przez kilka dni. Potem przestaje - cyk 450-600. Potem 900. Chyba wiesz co mam na myśli.
Czy to skrajna glupota? Oczywiscie. Tolerka rzecz swięta.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/img_2405.png)
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/snialnia.jpg)
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/londonstopandsearch.jpg)
Londyn: Nowe zasady zatrzymania i przeszukiwania przez policję
Metropolitan Police ogłosiła nowe zasady 'stop and search'. Jak zauważają lokalne media, po raz pierwszy opublikowano tak szczegółowo zestaw formalnych zobowiązań dotyczących sposobu przeprowadzania zatrzymywania i przeszukiwania.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/hemp_growing_pains.jpg)
HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce
W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/depenalizacja-marihuany-w-polsce.jpg)
"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"
Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.