Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / 1 / 0
Czytam o tej pregabalinie różne tematy i działy i zastanawiam się czy mi nie dało przypadkiem substancji placebo. No ale kupuje w aptece to raczej nie.
Ja brałem pregabaline ponad rok dawki 150 rano i wieczorem. Pierwsza kapsułka wywołala zawroty głowy. Później każda kolejna była bez znaczenia. Często zapominałem o porannej dawce i brałem tylko wieczorna. Po ponad roku brania zdecydowałem że odstawiam leki i tak zrobiłem. Z dnia na dzień. Po prostu wyrzuciłem resztę pregabaliny żeby jej po prostu nie brać. I nic się nie stało. To było już dobre 2 lata temu.
Na dzień dzisiejszy powróciłem do pregabaliny. I jest podobnie. Nie czuję że coś biorę. Tym razem mam większą świadomość że ten lek podobno działa i zarzucilem 600mg i szczerze powiedziawszy myślałem że nic mi nie jest ale kręciło mi się w głowie i było jakoś nieprzyjemnie. Oczyścił mnie clonazepam.
Biorę prege na osobowość i na zespół niespokojnych nóg. Na nogi pomaga objawy praktycznie zniknęły. Pojawiają się ale barzo rzadko.
  • 2533 / 519 / 0
Tylko, że po odstawieniu dolegliwości jeśli chodzi o niespokojne nogi znacznie się nasilają. Ja odstawiłem bodajże na początku grudnia i do tej pory mam nasilony problem. Najgorszy jest pierwszy miesiąc.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 206 / 58 / 0
02 lutego 2025BigElo1420 pisze:
Czytam o tej pregabalinie różne tematy i działy i zastanawiam się czy mi nie dało przypadkiem substancji placebo. No ale kupuje w aptece to raczej nie.
Jeśli kupiłeś w aptece to nie. A jakiej firmy to był preparat? Z generykami to jest tak że odchył dawki to max kilka % (10? Nie pamiętam dokładnie), więc przy np.150mg/kaps to pomijalne i bez różnicy.
Ja brałem pregabaline ponad rok dawki 150 rano i wieczorem. Pierwsza kapsułka wywołala zawroty głowy. Później każda kolejna była bez znaczenia. Często zapominałem o porannej dawce i brałem tylko wieczorna.
„Zawroty głowy” czy to „uczucie bycia pijanym” i ogólny „high” to działania niepożądane i właśnie powinny szybko minąć. Wielu ludzi odczytuje to jako działanie właściwe - tak jak np. tzw honeymoon przy antydepresantach - co jest błędne. Przeczytaj FAQ użytniczki misspil - opisuje to w całkiem strawny sposób. Prega brana „psychiatrycznie” powinna właśnie działać w tle. [Ponownie -> FAQ] Tylko ma to do siebie, że
a)powinna się rozkręcić
b)pomijanie dawek lub branie tylko jednej zamiast np. trzech psuje efekty (nie rujnuje, ale przez dlugosc dzialania efekty sie koncza i benc. A rozlozone na 2-3 trzymaja sie caly czas
c)rekreacyjne wyskoki „psują” tolerancję
d)nie na każdego działa „psychiatrycznie” (np. przeciwlękowo (np. na mnie czy kilka osób z forum - za to jednocześnie działa na mnie jako analgetyk!) - taka to już jest)

Lek podobno działa (…). Nie czuję że coś biorę.

Ale piszesz, że:
Na nogi pomaga objawy praktycznie zniknęły.

To się zdecyduj %-D

Oczyścił mnie clonazepam.
Co to znaczy? Rozwiniesz?

No i bierzesz równolegle jakieś inne leki? Może coś wchodzi w interakcje? Piszesz o benzo - klony lecą stale? :0
lol [*]
  • 3 / 14 / 0
Biorę pręgę już 8 miesięcy, aktualnie 3x150mg, ile czasu orientacyjnie potrwa odstawienie tego gówna?
  • 11 / 1 / 0
Cześć, kupuje preparaty zentivy. Są dobrze pakowane. Dużo kapsułek w blistrze. Mała objętość opakowania.
Jeśli chodzi o działanie psychiatryczne to właśnie ono ma grać główne skrzypce. Wyskok z większa dawka był jednorazowy.
Jeżeli działanie w tle to faktycznie bardzo niewyczuwalne. Trudno mi utrzymać stężenie właśnie przez pomijanie porannej dawki.
Na nogi pomaga owszem ale czasem pojawia się wyraźne napięcie jakby objawy nagle wróciły. To chyba objawy nie wywołane perga a neuroleptykami. Stare dzieje.
Clona biorę doraźnie. Jak źle się czułem po 600mg pręgi to 1mg clona spowodował lepsze samopoczucie, poprawę nastroju.
Równolegle nic poza tym nie biorę z psychotropów.
  • 3174 / 538 / 0
No jak się nie trzyma regularnych dawek to potrafi rano wykręcać nogi. Lepiej żeby działało w tle i zażywać rano. Po południu i przed snem.
Napięciu może występować jako efekt uboczny tak samo tiki nerwowe ale nie wiem czy dobrze zrozumiałem co masz na myśli. Mnie wogole pregabalina speeduje.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 23 / 1 / 0
Witam , wróciłem do 75 mg pregabaliny , niestety nie dało rady odstawić na ten moment ,musiałem pracować i nie mogłem sobie pozwolić na L4 od lekarza. Ustaliliśmy że będziemy schodzić około marca i wtedy prawdopodobnie lekarz wypisze tydzień zwolnienia oraz mówił mi lekarz że przy odstawce do zera wspomożemy się przez kilka dni benzo , boje się trochę benzo bo podobno też uzależnia ale przez kilka dni chyba krzywdy nie zrobi? Żaden lek w historii mnie tak nie sponiewierał. Nawet wenlafaksyna nie była tak tragiczna dla mnie w odstawce.
  • 2533 / 519 / 0
Zamiast to odstawiać z kopa możesz ucinać dawki po 13,75mg co tydzień.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 19 / 3 / 0
Cześć Wam. Zażywam pregabalinę gdzieś od 2021 roku, z mniejszymi lub większymi przerwami w dawkach średnio 450mg-750mg (zdarzały się wyskoki do 1g ale rzadko). Próbowałem to cholerstwo odstawić bo mam sporo nauki i zapamiętywania, a prega upośledza mnie umysłowo. Kiedyś potrafiłem wkuwać godzinami, a dziś rozpraszam się po 20 minutach, nic mi się nie chce i generalnie mam wszystko w dupie do czasu aż deadline nie spadnie mi na łeb.
Przy próbie odstawienia najgorszy jest ten wewnętrzny lęk i powracające myśli które powodują u mnie wstyd, strach i ogólnie taki galop myśli - czego nie zrobiłem, co powinienem zrobić, życie jest chujowe. Najgorzej czuję się około godziny 15-16. Dopada mnie wtedy takie uczucie beznadziejności bo wciąż mam parcie aby kompletnie usunąć z mojego życia te "cięższe dni" i wrócić do tej starej efektywności. Przed pregą dużą satysfakcję sprawiało mi dopinanie swoich obowiązków, tak teraz nawet nie potrafię ich jakoś logicznie ułożyć żeby się w ogóle do nich zabrać.
Chciałbym podjąć ostatnią samodzielną próbę odstawienia. Czytałem o tym trochę i chciałbym się uzbroić w:
- homotauryne,
- agmatynę,
- winpocetynę,
- NAC,
- lamotryginę.
Miał ktoś jakieś doświadczenia przy próbie odstawienia z tymi substancjami?
Coś dodać? Coś wywalić? Czy to nie przerost formy nad treścią?
  • 112 / 15 / 0
@enancjomer Co do tych leków co napisałeś, to niewiem. Ale polecam ci spróbować np moklobemid w dawce 150mg rano i 150 mg popołudniu. Działa dopaminowo, i przeciwlękowo
Tylko ma dużo interakcji z innymi lekami, ale psychiatra powinien na luzie przepisać

Ten lek w przeciwieństwie do ssri nie ma prawie wcale skutków ubocznych, działa fajnie przeciwlękowo, podbija psychodeliki

Poczytaj sobie o tym leku czy by ci odpowiadał
Dużo sportu, możesz spróbować medytacji, powodzenia życze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Pijany senator, biały proszek "w ławach rządowych". Gorąca dyskusja w studiu

- Poza badaniem alkomatem przydałyby się testy na narkotyki. W ławach rządowych w Sejmie był widziany biały proszek - mówił Jarosław Sachajko, nawiązując tym samym do głośnej sytuacji z Bartłomiejem Sienkiewiczem. Goście programu "Debata Gozdyry" dyskutowali na temat ostatnich skandalicznych zachowań polityków. - Są podwójne standardy - ocenili politycy opozycji.

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Nadchodzą radykalne zmiany

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Niemcy, które niedawno zalegalizowały częściowo marihuanę, mogą wkrótce stanąć przed rewizją tej ustawy. Choć proces legalizacji przyniósł zmiany, które na początku zostały entuzjastycznie przyjęte, obecnie pojawiają się poważne wątpliwości i głosy krytyki ze strony niektórych polityków. W ostatnich dniach, reprezentanci partii CDU/CSU ogłosili, że będą dążyć do anulowania lub przynajmniej zmiany przepisów dotyczących legalizacji canabis. Co takiego nie spodobało się przeciwnikom tej ustawy? Jakie zmiany mogą nadejść w najbliższej przyszłości?

Kraków: 9,5 kg heroiny ukryte w podwójnych ściankach

9,5 kilograma heroiny ukrytej w podwójnych ściankach walizki odkryli funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej podczas kontroli 45-letniego obywatela Tanzanii, który przyleciał na lotnisko Kraków Airport.