Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
BTW wypisywanie recept wszelakich bez konsultacji lekarskiej jest legalne? Bo w przychodni gdzie należę ja i cała moja rodzina to leki przyjmowane długodystansowo (tarczyca, serce...) zawsze były wypisywane przez dostarczenie karteczki z nazwą leków do pani na recepcji, jednak okazuje się że opio i benzo też tak można załatwić na "słowo".
2.Problemy ze snem przez menstruacje
3.Bólę menstruacyjne
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Bez papierów można ewentualnie jeszcze probowac lapowke dac, stowa zwykle styka. Jak lekarz lubi pieniadze, a 75% bierze to wypisze nawet oxy 80tki, ale na 100% wiadomo co kosztuje ponad 3 stowy za pake 60 tabsow, na eRke 8,5zl. I tak sie jednak oplaca.
W innych przypadkach nie ma szans dostac nic mocniejszego od DHC czy trama. Chyba, ze wygladacie tak jak ja lub jesteście jeszcze wieksi i wchodzac do gabinetu mowicie tylko co chcecie i lekarz pisze ;-) .
Mozna tez tak sprobowac, wziac skierowanie od rodzinnego do PLB, powiedziec do lekarza: "Krotka pilka panie doktorze/pani doktor. Potrzebuje OxyContin 80mg na 100% wypisany, za wizyte place 100zl. Bylem za granica i dostawalem to na urazy po wypadku komunikacyjnym, jednak papiery mam po hiszpansku np. i nic one nie dadza. Tak, ze prosze OxyContin na 100% pisany. 100zl place oczywiscie w ramach upominku i darowizny (na darowizne nie ma podatku) i chce ta darowizne akurat pani/panu przekazac w ramach podziekowania". Na 100% to lekarz ma wyjebane jak wypisze nawet oxy czy majke. Jak jeszcze lubi kase to wypisze na 99%. Tak, ze probujcie :-) . Za niecale 450zl macie 60x80mg oxy.
02 października 2018wwbu pisze: Wlasnie wrocilem od rodzinnego i dal mi biofenac, do tego skierowanie na rehabilitacje. Stwierdzil ze tramal za mocny na lagodzenie bolu po 2 zlamaniach reki.
klony na nic raczej, bo to "cpunski" lek. Inne benzo na sen zwiazany z bolami menstruacyjnymi. Opio na bol miesiaczkowy, max DHC, predzej tramal,
30 sierpnia 2018polymerase pisze: Zajebiście, a sam nie wiem czy w samym okienku tak można, mi ostatnio rodzinny powiedział jak chciałem tramca "panie to narkotyk nie dam tego panu" ;]
25 sierpnia 2018wnc1964 pisze: Ja o DHC pytałem kilku lekarzy niektórzy kończyli dyskuję w zarodku odpowiadają że hesr to silny lek narkotyczny, albo że jest to narkotyk, pokazywanie pudełka po DHC nic nie dało. We wrześniu mam jeszcze neurologa i nefrologa prywatnie na nefrologa wcale nie liczę . Mam jeszcze prziwskazania do NLPZ, wrzodziejące zapalenie jelit mam przeciwskazania do NLPZ, mam podejrzenia o dnę moczanową to choroba przebiegająca z bólami, czasami bardzo ostrymi.
Ja pierdole, co wy macie za lekarzy? 2 razy w roku (ktoś pisal, ze 3, ale chyba 2) możecie się przepisac do innej przychodni i dostaniecie co chcecie bez papierów nawet jak nie wyglądacie na chlejusow/cpunow. Mi żaden lekarz nie odmowil jeszcze wypisania Tramalu czy benzo, jedynie na nocnej i swiatecznej opiece medycznej mimo papierów, ze biore na stale klona 2mg i Poltram 96ml z 2 razy odmowily lekarki, ale nie wakczylem, mogą wypisac, ale nie musza. Jeden lekarz 6 czy 7 razy mi jednak wypisal, jak tam czasem wpadam i jest to mowi tylko: znowu? :-D Powiedzialem mu, ze mam zameldowanie w innym miescie a przepisanie się do innej przychodni kosztuje 150zl to zapytal ile na karnet na silke place. I jeszcze na 100% wiadomo mi pisal. Raz nie chciał to wyjalem 50zl, powiedziałem: "Ok, zaplace", ale powiedział: "Proszę to schować, to mnie obraza". Mlody lekarz to jeszcze nie bierze, bo jak pisałem 75% lekarzy bierze w lape albo po prostu placi się za wizyte u specjalisty 50-150zl. Mowicie co chcecie "przy okazji", znaczy tramal/DHC i benzo, bo nie macie obecnie czasu isc do rodzinnego ze względu na nawal pracy, koncza wam się leki a na najblizsza wizyte można się zapisac za poltora tygodnia zalozmy. Co do tych 50zl przeprosilem i lajt, wypisal na 100% i mowil tylko, ze po prostu nie chce mi się czekac w kolejce do lekarza, przyjadę tam, poczekam 10 minut i mam recepty jak akurat potrzebuje ;-) . Jak macie przychodnie gdzie wam nie chcą pisać benzo, DHC czy trama to mowcie, ze: "Przychodnia dostaje miesięcznie 40 złotych za pacjenta, czyli m.in. za mnie i pan/pani z tego ma pensje. Na 1000 osob polowa nie korzysta wcale z usług medycznych. Tak, ze albo piszemy albo zmieniam przychodnie, bo mi się należy recepta ze znizka na lekkie opioidy w przypadku zlaman czy dny. Ja rozumiem, ze tramal to silny lek, ale bez przesady, to nie narkotyk, bralem go wiele razy i likwidowal bol nie powodując zadnych skutkow ubocznych poza zawrotami glowy na początku stosowania". Co do benzo mówicie, ze już braliście i pomagalo, wiecie ze uzalezniaja mocno benzodiazepiny dlatego chcecie tylko 1 opakowanie raz w miesiącu max. Albo zmieniacie przychodnie i mówicie lekarzowi na odchodne, ze straci kase z NFZ-u na ciebie i powiesz znajomym i rodzinie żeby również zmienili przychodnie, bo ta jest nienormalna jak ci się należy lek a go nie dostajesz. Ja osobiście bym nie wyszedł z gabinetu poki by mi nie wypisal/a a potem powiedział, ze pierdole taka przychodnie i zapisuje się gdzie indziej.
30 sierpnia 2018Zi00 pisze: Dzisiaj się przekonałem, że załatwienie bezo + tramadolu w małej przychodni jest bajecznie proste. Idę sobie do przychodni i pytam się pielęgniarki, czy muszę rejestrować dziadka do lekarza, żeby dostać jakiś mocniejszy lek p. bólowy. Mówi, że nie i pyta się co chce XD. powiedziałem , coś mocniejszego od ibupromu, a ona dopisała na karteczce Doreta. "proszę porzyjść jutro o 16 po receptę.
BTW wypisywanie recept wszelakich bez konsultacji lekarskiej jest legalne? Bo w przychodni gdzie należę ja i cała moja rodzina to leki przyjmowane długodystansowo (tarczyca, serce...) zawsze były wypisywane przez dostarczenie karteczki z nazwą leków do pani na recepcji, jednak okazuje się że opio i benzo też tak można załatwić na "słowo".
Jest to prywatny psychiatra którego nie znam. Jakie są szanse, co mówić i jak. Się zachowywać aby dostać upragnione leki i zaufanie pomocy k**wa
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/45c770b1-721b-4dee-b20b-aff9f9238c3f/1000004631.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250503%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250503T065202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=543e80e031ea37a10413d44401e84f393630ba0d9cca725aca434ce4e92e8643)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.