Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Mam pytanko do osob ktore niedawno probowaly druidow - wczoraj dostalem przesylke i ku mojemu zdziwieniu dwa opakowania zawieraja zielone kapsulki jakie znam z opowiadan/zdjec a dwa - sraczkowato-zolte :/ (Wszystkie 4 pochodza z partii 1515). Czy ktos uzywal takich zoltych, czy to jakis walek? Moze ma to zwiazek ze skrajnie roznymi opiniami na temat tych kapsulek? A przy okazji - czy zroznicowane opinie nie maja zwiazku z tym, ze jest dwoch roznych producentow (herbalhighs i funnyherbals)? Ja wzialem te z herbalhighs - good choice?
Pozdro i dzieki za odpowiedz!
A co do tematu, to skoro nieprzyjemności żołądkowe są równie poważne, jak przy jedzeniu nasion, to po cholerę się w to pchać, jak nasionka nawet taniej wyjdą?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.