Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Mam pytanko do osob ktore niedawno probowaly druidow - wczoraj dostalem przesylke i ku mojemu zdziwieniu dwa opakowania zawieraja zielone kapsulki jakie znam z opowiadan/zdjec a dwa - sraczkowato-zolte :/ (Wszystkie 4 pochodza z partii 1515). Czy ktos uzywal takich zoltych, czy to jakis walek? Moze ma to zwiazek ze skrajnie roznymi opiniami na temat tych kapsulek? A przy okazji - czy zroznicowane opinie nie maja zwiazku z tym, ze jest dwoch roznych producentow (herbalhighs i funnyherbals)? Ja wzialem te z herbalhighs - good choice?
Pozdro i dzieki za odpowiedz!
A co do tematu, to skoro nieprzyjemności żołądkowe są równie poważne, jak przy jedzeniu nasion, to po cholerę się w to pchać, jak nasionka nawet taniej wyjdą?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.