Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
2. Mam zapierdol na uczelni
3. Obowiązki
4. Mało mnie w domu
5. Postanowiłem zrobiłem mały ordnung w tym co napisałem, obecna resocjalizacja wyglądu forum skłania mnie do kolejnych poprawek
6. Wszelkie sugestie wciąż mile widziane, jak w tym wątku tak i przez pm, choć w tymże wątku widziane milej
Poza tym rozne fene maja rozna rozpuszczalnosc, wiec trzebaby wypisac wszystkie, albo przynajmniej te popularniejsze. IMO szkoda zachodu
blueberry pisze: bez sensu taki faq odnosnie wszystkich substancji - moim zdaniem kazda powinna miec swoj wlasny.
sorki za OT
A zeby nie było OT mogę z chęcia sie przyłaczyć do tworzenia FAQ :) Tylko samemu mi sie nie chce.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę
Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.
Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu
Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.
Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.