Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2071 / 609 / 0
Alperka, long time no see, x-tolerka pewnie obniżona ale bez szaleństw ze względu na rygorystyczne trzymanie się 2mg klo/dzień, czasem dwa, bo przy trzecim już zaczynają się komplikacje, a czwarty-piąty to etap podłogi.

Zarzuciłam 5mg i po ok. 5-10 minutach znowu to specyficzne uczucie "ciepłych rąk" o którym kiedyś tu pisałam, jedyne benzo które 1) jakoś na mnie działa poza dupochronem epi 2) ma fizyczne objawy wejścia inne niż delikatna ciężkość ale jednocześnie lekkość (:P no, wiadomo) w mięśniach i działanie prospołeczne. A w połączeniu z kawą to już w ogóle można świat podbijać, przynajmniej dopóki nie zejdzie.

Długo nie brałam, ostatnie eksperymenty z tabletkami które miały mi zagwarantować sen to sławetne opakowanie Onirexu 100 tabletek, które poszło w... nawet nie ma sensu pisać w ile, na wszelkie sposoby, do japy, do kinola, IV nawet - i nico, mogłabym NaCl równie dobrze w siebie lać, a dawki już robiły się chore (gdzieś tam jest w wątku o zolpidemie relacja i dyskusja z userem, który też doświadczył efektu sufitowego). Alperka jednak the best, tak jak nie rozumiem 'rekreacyjnego' działania klonazepamu, czy też raczej - nie było mi dane tego spróbować, w przeciwieństwie do klonazolamu. I ten klonazepam rekreacyjnie, o którym często w temacie poświęconym mu się pisze, tak sobie wyobrażam - tylko oczywiście o wiele słabiej niż ten RC, który jako jedyny już w ilości 1mg potrafił mocno siąść na oddech, a tolerka szybowała niemal jak przy fencie. Na początku odmierzanie insulinówką roztworu 1mg/1ml, potem lanie z dziesiątki do soczku. No i piękny rozkurwiator GABA to był, niektórzy do dziś pokutują.

Przyjemne to ciepełko rąk. Nadchodzi szybciej, gdy przyjmuję podjęzykowo, czyli w sumie 95% przypadków.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 48 / 4 / 0
Cześć. Mam szybkie pytanie, jutro idę do magika po m.in. alpre. A pytanie brzmi, czy na stan obecny jest jakis preparat/generyk w
polskich aptekach z alprazolamem w stężeniu 2mg oprocz xanaxu?
  • 2071 / 609 / 0
@masterp213, nie, jedynie Xanax 2mg ALBO Xanax SR 2mg w słoiczku. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by wypisać np. 2op Alpragenu/Alproxu 1mg na jeden kod, na drugi znowu 2op Alpragenu 1mg, itp itd. Piszę o dwóch opakowaniach per kod, bo Medica robiła jakieś dziwne rzeczy (głupiała z obliczaniem sumarycznej ilości substancji) przy wpisaniu 3 op, nawet przy zmianie dawkowania dziennego i dni na ile recepta. Ale już 2x kod na 2x 1mg Alproxu i kolejny na 2x 1mg Alproxu 1mg przeszedł bez problemów.

I na przyszłość, jak chcesz sprawdzić to po nazwie substancji na MP jest wszystko ładnie w wykazie z "oczekiwaną" ceną, bo refki na benzo niestety w tym antyludzkim państwie nie mamy, a przynajmniej nie na alprę.

https://www.mp.pl/pacjent/leki/subst.html?id=74
odtrącam rok za rokiem.
  • 48 / 4 / 0
Dzięki za poradę @Jamedris , dadzą jak mówisz. Co prawda za tydzień, ponieważ byłem po m.in. alprę tydzień temu i to za krótki okres, żeby system przepuścił kolejne opakowania. Ale mam się umówić na wizytę czy nawet teleporadę, i Pan dr za tydzień wypisze co trzeba.

PS (mały offtop) pół królestwa i ręka królewny dla tego, który da mi taki patent/powód jaki powiem doktorowi, żeby dał mi paczkę klona 2mg
  • 2071 / 609 / 0
@masterp213 rozumiem, że nie przeszkadzałoby Ci najpierw zdobycie wersji 0,5, przemęczenie się chwilkę i wskoczenie na dwójkę. Nawet papier na 0,5 daje już pewne możliwości.

Co powiedzieć? Sztywnienie mięśni które ciężko schodzi po przebudzeniu, bardzo mocne tiki przy zasypianiu, rzucanie całym ciałem i nie tylko wrażenie - potwierdzone przez partnerkę, np. nieistniejącą. Że boisz się tych epizodów, zdarzają się częściej, wcześniej też tak miałeś ale raz albo dwa ale zignorowałeś. Sztywnieniu towarzyszy wrażenie przechodzenia prądu przez ciało, takie milisekundowe (dyskinezy, ale to za mądre słowo, nie używać), i panikujesz wtedy a to wzajemnie sie nakręca. Że w młodości raz miałeś coś, co mogło być epizodem epi, ale nie pomyślałeś że ma to jakiś związek aż do teraz, bo nigdy się nie powtarzało. Że nie badałeś się u neuro też z tego powodu + długa kolejka. Natężenie i siła ataków wzmacnia się przy stresie, który masz z powodu.... <praca/cośtamcośtam>. Można dodać, że np. masz dziewczynę/matkę epileptyczkę i zasugerowała by o tym wspomnieć w rozmowie z lekarzem jak dała Ci połówkę tabletki z krzyżykiem i takim miętowym posmakiem i pomogło, ale nie chcesz oczywiście podbierać jej leków czy korzystać z jej zapasów, głupio Ci, więc prosisz o wypisanie chociaż jednego opakowania bo boisz się kłaść spać i znowu wystraszyć partnerkę. Bo zależy Ci żeby lek był łatwo dostępny i w miarę tani (może nawet refkę wyłapiesz). Dodatkowy punkt jeśli masz opakowanie (puste) do pokazania.

Albo to, albo żeby nie telepało na delirce, ale wtedy alkoholizm idzie do akt, to nie szłabym tą drogą. Jak to wyżej nie wyjdzie, to prawdopodobnie da Ci baclo, które też nie jest złe i można powiedzieć że nie do końca pomogło, bo za długo "trzyma" i masz z kolei potem długo problemy z koordynacją ruchową - to prawda jest.

Daj potem znać, gdzie mam się zgłosić po pół królestwa i rękę królewny. Ładna chociaż? :)
odtrącam rok za rokiem.
  • 778 / 45 / 0
Jamedris jak moderator się nie pisze posta pod postem a o alprze wiesz tyle co mezo. Alperka robi w każdej dawce i tyle o niej wiesz co o tolerce. Masz jakieś zaburzenia po tych strzałach jak oralnie wali normalnie, aż się nie chce czytać takich bredni.
  • 2071 / 609 / 0
@Rokison, poproszę jeszcze raz, ale po ludzku.
1) gdzie tu jest post pod postem napisany przeze mnie? Może dubluje Ci się w oczach.
2) alperka robi w każdej dawce? No tak, nie ma w ogóle x-tolerancji z innymi benzo, ale ci ludzie głupi. Mogą wrzucić 0,25mg alpry, a wrzucają 5mg. No idioci! Przecież robi w każdej dawce i każdego. /s
3) "jak oralnie wali normalnie" - nie wiem o co chodzi tutaj i chyba nie tylko ja.

Wytłumacz mi, jak alpra możee robić w każdej dawce nie dając efektu wzrostu tolerancji. Wytłumacz, proooooszę, bo może robiłam wszystko nie tak od tego 2014-2015 roku! Oświeć nas, to Twoje 5 min kiedy jesteś wywołany do tablicy by powiedzieć coś, co nie będzie "bredniami".

Hamuj z tym klonazepamem, bo widać efekty, naprawdę.
odtrącam rok za rokiem.
  • 778 / 45 / 0
Cytuje jako naćpana nie wiesz co to teraz post pod postem.
Tak robi w każdej pomijając to że maksymalna dobowo to 4mg czyli wrzucając tą dawkę przy wyjebanej tolrancji rano czy to wieczorem czujesz efekt cały dzień przeciwlekowy cały dzien. Benzo iv nie wała tak mocno jak zarzucone oral bo nie są przeznaczone do tego. Hamować to możesz na przystanku po wysidce.
  • 2071 / 609 / 0
@Rokison, jak już nie będziesz musiał zamykać jednego oka to zauważysz, że na ostatnich stronach nie ma żadnego powtórzonego posta. Jest wymiana zdań: user x, ja, user x, ja, user, ja. Ale mniejsza. :ojeju:

Co do 4mg... Wiesz, co mi takie 4mg zrobią po życiu z klonazepamem i wcześniej klonazolamem, dopóki nie spadł razem z ustawą? A myślę, że NIE jestem najbardziej przeoraną użytkowniczką pod względem GABA na forum.
Posmyrają, wejdą w synergię z klonem, szybko niestety się pożegnają. Chciałabym, by 2mg mnie nokautowało, ale to niemożliwe.

I efekt leczniczy, a efekt rekreacyjny to dwie różne rzeczy.
Zgadzam się, że 4mg w uśrednieniu pozwoli otrzymać efekt leczniczy rozumiany jako zmniejszenie poziomu lęku u użytkownika.
Tu jednak większość dąży do efektów rekreacyjnych, a niektórzy doznają nawet blackoutów, więc prawdopodobnie u nich do tych 4mg trzeba byłoby dopisać 0. Chyba, że są benzo-naive i zjedzą np. 6mg.

PS - nie zacytowałam <treści posta>.
I "ćpun ćpunowi wypomni ćpanie na forum dla ćpunów" - teraz dopiero cytuję, że tak polecę klasyczkiem.
odtrącam rok za rokiem.
  • 1907 / 181 / 0
@Jamedris . Właśnie, nie wiem czy mnie ktoś przebije :) cholerne benzo, też bym chciał by działały jak kiedyś, żeby kilka mg alpry czy klona działalo. Ale przeorany clonazolamem i flualprazolamem już chyba nie poczuje tego benzo szczęścia. Marzy mi się flualpra, to było dla mnie najlepsze benzo jakie brałem, a brałem tyle że nazw nie pamiętam :D
Take DXM and Be Happy
ODPOWIEDZ
Newsy
Handlowali narkotykami wśród dzieci. Zapadł wyrok dla matki trójki dzieci

Sąd skazał osoby zamieszane w narkotykową aferę w Głogówku. Przestępstwo związane z udzielaniem małoletnim środków psychotropowych, amfetaminy w okolicach Głogówka, a także innych pobliskich miejscowościach, przy szkole, przy boiskach szkolnych. Najwyższe kary to ponad 4 lata więzienia.

Legalizacja marihuany. Większość Niemców przeciw zniesieniu

Ponad połowa Niemców jest przeciwna wycofaniu się z częściowej legalizacji marihuany. Zwłaszcza młodsi ludzie są przeciwni jej uchyleniu.

Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.