Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 4284 / 697 / 2117
Alprazolam
alpra-bialy.png
Narkopedia: https://narkopedia.org/Alprazolam
Wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Alprazolam
Alprazolam (znany również jako Xanax) jest substancją depresyjną z klasy benzodiazepin. Jego charakterystyczne działanie obejmuje tłumienie lęku, uspokojenie, odhamowanie i rozluźnienie mięśni.

Podobnie jak inne benzodiazepiny, alprazolam wiąże się z określonymi miejscami na receptorze GABA. Jest powszechnie stosowany w leczeniu zaburzeń lękowych, uogólnionych zaburzeń lękowych (GAD) lub zaburzeń lękowych (SAD).

Alprazolam ma szybki początek działania i łagodzi objawy. Dziewięćdziesiąt procent szczytowych efektów osiąga się w ciągu pierwszej godziny stosowania w przygotowaniu do zaburzeń paniki, a pełne efekty szczytowe osiąga się odpowiednio w ciągu 1,5 i 1,6 godziny. Szczytowe korzyści osiągnięte w przypadku uogólnionego zaburzenia lękowego (GAD) mogą trwać do tygodnia.

Nagłe odstawienie benzodiazepin może być potencjalnie niebezpieczne lub zagrażające życiu dla osób stosujących je regularnie przez dłuższy czas, czasami powodując drgawki lub śmierć. Zdecydowanie zaleca się zmniejszanie dawki poprzez stopniowe zmniejszanie ilości przyjmowanej każdego dnia przez dłuższy czas zamiast nagłego odstawiania.

Kontynuacja tematu v1, czyli: alprazolam-watek-ogolny-t10234.html. W trosce o łatwiejsze wyszukiwanie informacji, oraz zbyt dużą ilość postów, otwieram nowy temat.

Zapraszam do dyskusji. Zasady takie same, jak w wątku v1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2222 / 377 / 0
Xanax SR 1 - wrzucam jedno rano i drugie po południu i w pracy fajnie człowiek pracuje wśród ludzi.
  • 459 / 44 / 0
Nie no nie ma opcji, próbuje różnych benzo, albo usypia, albo zamula, albo jedno i drugie a lęki i ten ciężar w środku ciągle jest, mimo że ciało giętkie . Alpra właśnie pierwsze co robi to zrzuca cały ciężar ze mnie, jakbym mógł odetchnąć normalnie i poczucie noo teraz jestem sobą, tak się właśnie normalnie człowiek czuje. Mówię o zwykłej teraz nie SR. Nie ma takiego drugiego benzo stety, niestety. Teoretycznie jeśli żrecie alpre w ciągu i nagle się robi pusto, a nie mieliście jej przepisanej wcześniej na swoim koncie, co robicie ? Do byle lekarza raczej nie bo mają zakaz wypisywania. Magiki też już niechętnie a jeśli już to 0.25mg. Teraz wysępić 1mg alpry normalnej to jest już wyczyn. Ale im się przekręciło we łbie na drugą stronę teraz. Czekam naprawdę bez kitu zobaczycie pare lat i benzo zniknie z legalnego obiegu, bo jest teraz taka antypropaganda i krucjata przeciwko nim, że to kwestia czasu. I zostaną ludzie z ciężkimi lękami i napadami paniki na SSRI i hydroksyzynie i będą wariować, a benzo im nie dadzą, no to zaczną chlać jak starsze pokolenie XD Oczywiście każdy świadomy wie czym jest benzo, ale też wie że mało co się równa tej uldze w potrzebie i to musi być dostępne dla ludzi w potrzebie. Niektórzy kretyni wolą pchać ludzi z lękami w neuroleptyki typu kweta niż dać benzo. To tak jakby nagle ludziom o silnej migrenie nie dawać wcale przeciwbólowych już teraz pomijam ich typ, albo na silne bóle fizyczne dawać paracetamol a nie tramal czy kodeinę. Ta cała medycyna i farmakologia nigdy nie umie znaleźć złotego środka tylko od jednej skrajności w drugą.
  • 2801 / 361 / 0
@odbytniczy1991 ja mam bez problemu xanax 2mg co miesiąc wypisywany 1 czy 2 opakowania jak mi pasuje :)
  • 459 / 44 / 0
zajebisty magik, ale co samo benzo czy też SSRI bierzesz czy jakoś mu przedstawiłeś ze benzo są jedynym lekiem dla Ciebie ?
  • 2222 / 377 / 0
Xanax SR, niby alpra a jednak inne działanie, powoli , powoli, cierpliwie a aż nagle czujesz że możesz swobodnie wyrazac siebie w tej grze, słowa, timing, wyczucie emocji, miałem 3 wigilię w tym tygodniu, wszystko z mojej strony bez alko, xan ma dla mnie o wiele większe walory rekreacyjno-zdrowotne niż alko. Naprawdę widzę teraz jak na dłoni, że mam nerwicę/zaburzenia lękowe a alko i zioło to tylko pogłębia.
  • 2801 / 361 / 0
16 grudnia 2023odbytniczy1991 pisze:
zajebisty magik, ale co samo benzo czy też SSRI bierzesz czy jakoś mu przedstawiłeś ze benzo są jedynym lekiem dla Ciebie ?
Nie tylko benzo opio i wszystko co chcę :) ale wiesz jak masz podstawy by stosować dany lek to rodzinny wypisze bez problemu a co innego jak jest " naciągane " i lekarz wie ze lek będzie użyty poza medycznie ..
  • 571 / 102 / 0
Ja też bez problemu dostaje dwie paki 2mg miesięcznie i nie ma problemów na ten moment
:tabletki:
  • 13 / 4 / 0
Brałem Alpre - 1mg przez 5 dni, przed snem i raz na początku libacji. Biorę z klasą
ale raz na nocnej dostawie zostałem na "chwilkę".
Za każdym razem łączona z mj.

Temat prosto z apteki - żadnego wpływu na mnie nie ma - no chyba, że liczyć to, że spać mi się chce.
Raz zamówiłem 7 masturbatorów po tym, pół-świadomie.

Ale nic poza tym. Nie wiem nawet jak to ma działać, nic nie czuje, nie podoba mi się to.
Większa dawka? To równie dobrze mogę wypić 2 szklanki wody zamiast 1 - taki sam efekt pewnie.

Dla mnie Alpra to tylko znak zapytania.
  • 297 / 37 / 0
Jeżeli jest xanax sr to jak rozpuszczę pod językiem szybciej zadziała?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.