Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1212 / 457 / 0
09 kwietnia 2020Vetulani44 pisze:
Odświeżę temat - do micro najlepsza jednak będzie klasyczna, b. dobrej jakości s-izomeryczna ketamina, czy któreś z RCków? Chodzi mi głównie o poprawę motywacji, efekt antydepresyjny.
DXM fajnie niby działa ale właściwie to wychodzi nawet drożej niż ketamina.
Efekt przeciwdepresyjny R-ketamina ma kilka razy mocniejszy od S. Esketamina to głównie psychodela i odklejka, a arketamina prawdopodobnie poprzez oddziaływanie na AMPA i sigma-1 wywołuje efekt przeciwdepresyjny. No i nie trzeba się przejmować bombą, bo to dość słabo klepie. Tylko trzeba uważać, bo dilerzy często nie wiedzą co sprzedają i kilkukrotnie chciałem kupić R, a dostawałem racemat albo S. No i w opinii wielu ludzi panuje mylne przekonanie, że to R jest mocniejsza pod kątem "fazy" i nie wiem skąd się to wzięło, ale to nieprawda. Dlatego @Vetulani44 nie słuchaj tych, co Ci mówią o esketaminie i śmiało zamów sobie R i ciesz się świetnym efektem przeciwdepresyjnym 💪

@blackgoku mylisz się, najprościej chyba będzie dwoma cytatami z Wikipedii, jak się komuś nie chce czytać publikacji:

Działanie pod kątem fazy:
Relative to esketamine, arketamine possesses 4 to 5 times lower affinity for the PCP site of the NMDA receptor.

Działanie przeciwdepresyjne:
Arketamine appears to be more effective as a rapid-acting antidepressant than esketamine in preclinical research.
[...]
Paradoxically, arketamine shows greater and longer-lasting rapid antidepressant effects in animal models of depression relative to esketamine.

Wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arketamine

Już wcześniej innemu kompetentnemu to tłumaczyłem i widzę, że Ty również masz to mylne przekonanie, dlatego mam nadzieję teraz zmienisz zdanie i również będziesz walczyć z tym mitem xD pozdro
  • 2548 / 522 / 0
@TymekDymek To post z 2020 %-D
Na dzień dzisiejszy powiedziałbym, że najlepiej się sprawdza 2-fdck na początek, ale z racji na bardzo szybkie wymęczenie nosa potem lepiej przejść na dck, chyba że stosuje się inną drogę podania to można lecieć dłużej. DMXE jest za dobre na ciągi, plusz zanika i bardziej sprzyja demoniczno-anielskim wkrętom niż wcześniej wymienione. keta jest w tej kwestii najbezpieczniejsza.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1212 / 457 / 0
Ano to sorry, nie zwróciłem uwagi na datę. W każdym razie arketamina serio jest do takich rzeczy o niebo lepsza. Sam sprawdziłem z kilkoma osobami, z czego dwie miały depresję bardziej pod kątem doświadczeń/psychiki i bardziej terapia niż leki. Każdemu pomogło, choć na różny okres. I samopoczucie było lepsze samo z siebie i zarówno wzorce myślenia się poprawiły i bardziej pozytywnie się patrzyło na świat. Za to po S miałem zawsze krótszy efekt przeciwdepresyjny, może góra 3-4 dni, no i to było bardziej chemiczne, niż zmieniające schematy myślenia i reakcji. Dlatego IMO warto edukować odnośnie R i S.

Jeśli serio chodzi o sam efekt aktywizacji i przeciwdepresyjny to szczególnie dlatego R jest najlepsza, bo po prostu słabo klepie. Większość fazy w przypadku racematu daje właśnie S, stąd arketamina nie powoduje aż takiej dysocjacji, zaburzeń myślenia, wkręt, wpadania w dziurę itd. Substancje, które wymieniłeś są typowo rekreacyjne, a arketamina właśnie taka nie jest i dlatego to drugi powód, aby ją wybrać. Działając na AMPA zmienia przede wszystkim automatyczne reakcje na bodźce i usprawnia system glutaminergiczny lepiej od substancji, które działają głównie na NMDA. Polecam każdemu zapoznać się bliżej z tematem, bo sam jak miałem dostęp do R to odczuwałem niesamowite działanie przeciwdepresyjne i gdyby nie to, że psułem go potem innymi dragami, to by pewnie jeszcze długo trwał.
  • 3089 / 855 / 5
Tego nie wiesz. Nawet przy terapii ketaminowej jednym pomaga na długo, innym nie.
keta jest spoko ale w moim przypadku lepiej sprawdzają się długo działający agoniści sigma 1.
Zwłaszcza że mogę rano przed pracą zapić kawą kilka mg DCK i jest zajebiście.
Z drugiej strony jak potrzebuję się trochę "schamić" to jakiś zmniejszy dysocjant typu 3-Me-PCP się lepiej sprawdza. Po tym miałem ostatnio 3 tygodnie jak z bajki, chociaż jadłem chyba po 20 czy 30mg dziennie przez tydzień.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 1212 / 457 / 0
Czego nie wiem?
No i ja mówię o arketaminie, nie o kecie ogółem. Większość tutaj pewnie R-ki nie próbowała nigdy, tylko co najwyżej diler gadał, że to R-ka, a tak naprawdę nikt tego kupować nie chce, bo to prawie nie klepie. Arketamina działa właśnie na sigma-1 oraz AMPA i może bez sensu mówić, że coś innego działa lepiej, skoro jej nie próbowałeś? 😜 Arketamina daje efekt utrzymujący się nawet kwartał, niemalże całe działanie przeciwdepresyjne racemicznej ketaminy to jest właśnie izomer R. Naprawdę warto spróbować czystej arketaminy pod tym kątem, nie będzie super pizdy, odklejki i zwiedzania innych wymiarów w dziurach, ale to jak od następnego dnia się zmienia we łbie to jest bajka. Zresztą tak jak tłumaczyłem, działając na AMPA zmienia wzorce myślenia/reakcji i to nie jest już tylko taki sztuczny, chemiczny efekt przeciwdepresyjny, tylko rzeczywiście zmienia postrzeganie i nawyki. Nie mogę się doczekać, aż sam sobie zamówię jak uzbieram hajs na psychoterapię, no złoto. Mam w sobie nadal dwie rzeczy, których nie umiem przepracować sam z grzybami czy abstynencją, a więc dobry specjalista + arketamina to mój aktualny plan, pozdro.
ODPOWIEDZ
Newsy
Łykają jak cukierki. Młodzież nie kupi energetyków i piwa, więc odurza się lekami bez recepty

Kryzys zdrowia psychicznego wśród dzieci i młodzieży narasta. Młodzi ludzie mogą uciekać od problemów, odurzając się lekami, które w sklepach są dostępne bez żadnych ograniczeń. Środki te uważane są za nieszkodliwe, tymczasem ich nadużywanie wzmaga ryzykowne zachowania seksualne, przemoc, a nawet grozi śmiercią.

Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD

Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.

Przemyt narkotyków z Peru: 3,5 kg kokainy zabezpieczone przez służby w Warszawie

Funkcjonariusze Zarządu w Kielcach CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej Warszawa — Okęcie przechwycili na warszawskim lotnisku Okęcie ponad 3,5 kilograma kokainy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa Warszawa Ochota w Warszawie.