Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2533 / 519 / 0
W moim przypadku benzo nieszczególnie pomagało przy odstawianiu pregi.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3174 / 538 / 0
Bo to trzeba się nacpac porzadnie, najlepiej klonem. Dużo się śpi, myślenia to nie poprawia, wycisza ale ciało tak.
Oczywiście nie sugeruje tego, bo po benzo jest gorsze uzależnienie.
Ale z perspektywy expregabiorcy i tak byłem wjebany w to i to.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 24 / 1 / 0
jak z tego wyjsc? albo chociaz tolerke zmiejszyc. 2 tyg przerwy od walenia 54 x 300 mg dziennie i po 1 dniu tolerka na tym samym poziomie jest co przed przerwa. benzo jak wyzej koledzy wspomnieli chuja daja bo zamulaja a mi prega daje radosc z zycia i motywacje
  • 2533 / 519 / 0
16 gramów pregi dziennie? Nie pomyliła Ci się liczba? @kujwdubie
Nerki raczej powinny dawno wysiąść.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3174 / 538 / 0
Ty nie masz problemu z uzależnieniem fizycznym tylko psychicznym żeby czuć się wesoło.
Na to nie pomoże Ci nic, jedynie zamiana na alkohol, baklofen, fenibut czyli zamiana na inne równie chujowe uzależnienie które zniszczy Ci życie.

Tylko terapia albo poukładanie sobie wartości w głowie, sam detox nic nie da, jedynie zmniejszy tolerancję i częstotliwosc lecz ta szybko wróci do punktu wyjścia.

A co do dawek… tak jak V44 mam nadzieje ze wkradł sie błąd.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 587 / 136 / 0
Żeby tylko nerki... pregabalina obciąża układ sercowo-naczyniowy. Ryzyko zawałów, zatorów (w tym tętnicy płucnej). Nic kurwa przyjemnego. W zasadzie każde narażenie się na jeden z tych skrajnych skutków ubocznych to ryzykowanie inwalidztwem.

Ale człowieku. Wpierdalasz ponad łyżkę stołową pregabaliny XD.
  • 7 / / 0
Z czego łatwiej wam się schodziło? Z pregi czy z baclo ? Pytam bo mam duży problem z pregabaliną i zastanawiam się jak to w końcu odstawić
  • 90 / 23 / 0
a jakie dawki bierzesz?

nie chce by ktokolwiek sugerował się moim przykładem, gdyż ja poleciałem ze skrajności w skrajność, ale te zmniejszanie dawek na mnie nie działało bo i tak wracałem pózniej na wyższe, więc stwierdziłem pewnego dnia że pozbędę się po waleniu 2g przez 2 lata tego leku na zawsze, z dnia na dzień. I choć minęło kilka miesięcy to nadal odczuwam dyskomfort, trochę mniej pewności siebie ( xanax swoją drogą też wyjebałem ponad tydzień temu, 5 dni przecierpałem i w końcu jakoś dochodze do siebie ) i nie biorę na ten moment żadnych leków. Czuje się żle, ale stabilnie. Liczę, że wszystko prędzej czy póżniej wróci do normy. Baclo nie brałem więc sie niestety nie wypowiem. natomiast nurtuje mnie pewna kwestia ( sorry, że już tak offtopując ).

Od odstawki xanaxu ja w ogóle nie śpie, sen w przeciągu tygodnia można policzyć na palcach jednej ręki. Mimo, że czuje się zmęczony, to chyba mam tak porozpierdaly układ gabaergiczny, że dosłownie czuje się jak mnich. Bo wcześniej oprócz dwóch wyżej wymienionych leków dochodziło alko i to nie w małych ilościach.

I to mi przeszkadza najbardziej, jestem bezradny wobec tego, te wszystkie mitrole, mitrazipiny i inne nasenne mogę garść wpierdolić a i tak nic nie poczuje. A bezsenność potrafi strasznie rozpierdalać życie, nic nie mogę zaplanować, jedna wielka masakra.

Czy znacie jakiś złoty środek, który pomógłby mi z tą bezsennościa a jednocześnie nie byłby to środek wpierdalający? a jezeli juz tak musialby byc, to z jak najmniejszym prawdopodobienstwem wjebania sie w to. Z góry dzięki :)

Ogólnie tak offtopując
  • 677 / 424 / 0
Ja brałem pół roku, doszedłem do dawki 2 gramów dziennie.
Odstawienie to jest depresyjny koszmar, po prostu jakby człowiek tkwił w czarnej dziurze bez żadnej nadziei. Nie wyobrażam sobie jak niektórzy tutaj są parę lat na takich dawkach. U mnie jeszcze ogromna płaczliwość doszła, wybuchy płaczu nawet będąc w sklepie czy na spotkaniu rodzinnym.
Nie zmienia jednak to faktu, że już od początku brania leków poczułem mocno, że jest to coś zajebistego. A czasem efekt słabł, a dawki były coraz większe żeby podtrzymać magię. Niestety, wszystko do czasu. Potem wjeżdżają uboki - problemy z libido, pamięcią, kojarzeniem faktów, nawrót depresji mimo podtrzymywania dawek
  • 24 / 1 / 0
06 marca 2025Vetulani44 pisze:
16 gramów pregi dziennie? Nie pomyliła Ci się liczba? @kujwdubie
Nerki raczej powinny dawno wysiąść.
i siadaja. moj max to dwie paki 300mg czyli 32g, czulem sie jak kiedys po 300mg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Pijany senator, biały proszek "w ławach rządowych". Gorąca dyskusja w studiu

- Poza badaniem alkomatem przydałyby się testy na narkotyki. W ławach rządowych w Sejmie był widziany biały proszek - mówił Jarosław Sachajko, nawiązując tym samym do głośnej sytuacji z Bartłomiejem Sienkiewiczem. Goście programu "Debata Gozdyry" dyskutowali na temat ostatnich skandalicznych zachowań polityków. - Są podwójne standardy - ocenili politycy opozycji.

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Nadchodzą radykalne zmiany

Niemcy mogą pożegnać się z legalną marihuaną. Niemcy, które niedawno zalegalizowały częściowo marihuanę, mogą wkrótce stanąć przed rewizją tej ustawy. Choć proces legalizacji przyniósł zmiany, które na początku zostały entuzjastycznie przyjęte, obecnie pojawiają się poważne wątpliwości i głosy krytyki ze strony niektórych polityków. W ostatnich dniach, reprezentanci partii CDU/CSU ogłosili, że będą dążyć do anulowania lub przynajmniej zmiany przepisów dotyczących legalizacji canabis. Co takiego nie spodobało się przeciwnikom tej ustawy? Jakie zmiany mogą nadejść w najbliższej przyszłości?

Kraków: 9,5 kg heroiny ukryte w podwójnych ściankach

9,5 kilograma heroiny ukrytej w podwójnych ściankach walizki odkryli funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej podczas kontroli 45-letniego obywatela Tanzanii, który przyleciał na lotnisko Kraków Airport.