Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam, mam taki problem z desproporcja pinów, zebranie wszystkich w czasie kiedy te największe otworzą kapelusze moim zdaniem mija się z celem, ktoś jest w stanie mi doradzić cokolwiek?

Growkit z matą konopną
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 15 / 2 / 0
Mam pytanie dotyczące narostu na kapeluszu grzyba. Czy to normalne czy cos z tym zrobic zanim przejdzie na reszte grzybów?
Messenger_creation_7DFD93B0-D4D4-48F1-9184-CFEB08644B90.jpeg
  • 1 / 11 / 0
Hej, w załączniku zdjęcie drugiego owocnikowania trzech różnych growkitów.
Czy to biała pleśń czy mycelium?

Na powierzchni growkitów oraz na owocnikach pojawił się biały puch (nie było go wcześniej, ani przed ani podczas pierwszych zbiorów).
Dodam, że zostawiłem puch na kilka dni i delikatnie się rozrósł, ale nie za bardzo. Całość pachnie ładnie, typowo leśnie.

Pytam się, bo pierwszy raz widzę powstanie puchu podczas zbiorów wtórnych, ale z drugiej strony to pierwszy zakup z nowego sklepu.
Tak, ten drugi i trzeci growkit już powinien być zebrany, ale zostawiłem, żeby zobaczyć, czy się biały puch mocno rozwinie z czasem.

Przeniesiono — 🦆
  • 1455 / 588 / 0
@krischal to wynik za duzej wilgotnosci ale wszystko jest w porzadku
@ skroi na moje oko po prostu sie zrosly dwa , te malutkie ciemne to tzw "aborty" niedojrzale grzyby ktore nie wyrosna wieksze , norma
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 3 / / 0
Moje know-how w uprawie odmiany APE z grow kita typu Full Auto (mykozerca).

1. Kit jest gotowy, lekko uklepujemy ziemie, kładziemy w miejscu gdzie nie padają bezpośrednie promienie słoneczne, ale też w takim gdzie nie jest za ciemno. Duże pomieszczenia, wentylowane minimum raz dziennie, żadne szafy, boxy itp.
2. Temperatura - najlepiej mieć w przedziale 21-24, jak będzie się wahać 19-25 też wyrosną, ale dużo mniej niż gdyby była prawidłowa temperatura.
3. Pierwsze piny wychodzą w ciągu 3tyg
4. Kiedy zbliżamy się do zbioru odcinamy fiolię przy zgrzewie na górze, zostawić filtr!!! - teraz myjemy dokładnie ręce, najlepiej założyć jeszcze nitrylowe rękawice i zdezynfekować. Ta odmiana nie puszcza zarodników, ani też błonka która się odrywa nie wygląda standardowo. Tutaj o dojrzałości świadczy struktura - dotykamy lekko z obu stron, jeżeli są miękkie niczym pianki marshmallow - są gotowe.
5. Zbieramy wszystko, łącznie z abortami, pryskamy wodą destylowaną lub przegotowaną w temp. pokojowej ścianki, można lekko na grzybnię. Zamykamy szczelnie od góry (ja zawijałem i używałem 3 klamerek)
6. Kolejny rzut powinien wyjść w ciągu 14 dni, zwykle 7-10. Po drugim rzucie grzybnia w tej odmianie zaczyna szarzeć i wyglądać jak pleśń - sprawdzić można patyczkiem higienicznym, jeżeli zostanie na nim zielony i śmierdzący osad to mamy pleśń.

Każdemu kto potrzebuje odpowiedź "na już" polecam ChatGPT, na wszystko związane z hodowlą odpowiada. Pozdro.
  • 27 / 2 / 0
Nie jestem pewien czy to dobry wątek ale trudno. Przymierzam się do zaczęcia hodowli z growkitu i pytanko - czy te "odmiany" grzybów ze stronek rzeczywiście różnią się mocą? Jeżeli tak to które są "mocniejsze"?
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 942 / 173 / 0
@quovadisdomine33 spróbuj Penis Envy a się nie zawiedziesz.
  • 1 / / 0
Cześć. Zakupiłem swój pierwszy growkit golden teacher. Znalazłem instrukcje, w której było napisane, że moczenie ma trwać 5min. Do worka wlałem 250ml i ogólnie jest wilgotno. Dzisiaj zainteresowałem się ponownie i teraz znalazłem ze min. 1h moczenia. Mój growkit jest już w worku od tygodnia i nie chce go otwierać do momentu pojawienia się pierwszych pinów. Czy może powinienem, bo jest tam zbyt sucho? Powinienem zachowywać się tak jakbym zrobił wszystko poprawie-poczekać na grzybki, zerwać w odpowiednim momencie i później moczyć już dłużej? Czy zainterweniować już teraz? Dziękuje i pozdrawiam:)
  • 6 / 1 / 0
siema, ile mniej wiecej potrzeba czasu od zaczecia hodowli tj. zalania do zbioru golden teacher? wiem że kazdy zbior moze sie roznic dlatego pytam mniej wiecej
  • 1 / / 0
U mnie po 22 dniach
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD

Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.

HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.