Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2484 / 509 / 0
Ja z ostatnich lat najlepszy okres miałem kiedy w sumie nic nie brałem, tylko imao + codzienne zioła, sporadycznie psychodeliki i dyso. Ale nie utożsamiam tego z abstynencją — nie brałem nic, bo było tak dobrze, że nie miałem najmniejszej ochoty ani potrzeby. Teraz chyba gwiazdka musiałaby spaść z nieba, żeby coś takiego nastąpiło...
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1842 / 301 / 0
Dlaczego stan na trzeźwo jest aż tak potwornie dziadowski? Jest szereg czynników, ale głównie chodzi o dopaminę neuroprzekaźnik fundament systemu nagrody.
Oczywiście, z biegiem czasu, twój mózg produkuje coraz mniej naturalnej dopaminy, bo nie musi gdyż sam ją doładowujesz dragami.
Zmiany w mózgu widoczne są na tomografie nawet u grubasów, mają mniej aktywne obszary nagrody bez big maca. Serio te receptory po prostu zanikają, są kilkadziesiąt procent mniejsze niż u osoby bez uzależnień. Jesteś kilkukrotnie mniej szczęśliwy pozostaje pełen detox i długi czas. Brak półśrodków.
Sam czuję jak zajechałem dopaminę latami używania browarów, marihuany czy nawet tytoniu/kawy, gier video albo masturbacji. Pytanie jak znieść taki detox, co przynosi ulgę. Jak nicorette palaczowi, w sensie leczniczo.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1455 / 585 / 0
Ja tam sie czuje normalnie . Blad Waszego myslenia jest taki ze chcielibyscie wymazac negatywne emocje i zostawic tylko te dobre bo nawet neutralne nie satysfakcjonuja . Tymczasem trzeba zaakceptowac pelne spektrum a jak dobrze ulozycie srodowisko , diete , sen i cwiczenia to samo sie przechyli w "dobra" strone .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.