ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
To spytam tak z innej beczki, bo nigdzie nie znalazłam zadowalającej mnie odpowiedzi... Czy Was po krysztale też zaczyna swędzieć ciało? Czuję okropne swędzenie głowy i jestem strasznie zdziwiona dlaczego. Ktoś ma podobnie?
  • 81 / 21 / 2
@xxxErrorxxx zauważ czy nie jesteś przegrzana albo czy pijesz wystarczająco dużo wody bo to może mieć na to wpływ. dodatkowo u niektórych MDMA może powodować wyrzut histaminy bo MDMA ma interakcje z receptorami histaminowymi.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10762366/
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 8 / / 0
@Devixo dobrze że się tego dowiedziałem leki przeciwhistaminowe tutaj pomogą czy zaszkodzą? Po MDMA mam się spodziewać czegoś podobnego jak po 4-CMC?
  • 81 / 21 / 2
@tint4 zależy o jakich lekach przeciwhistaminowych mówimy niektóre mogą pomóc niektóre mogą zaszkodzić. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10420168/ te badanie pokazuje ze chlorfeniramina osłabiałała hipertermię wywołaną przez MDMA. chroniła przed spadkiem serotoniny w mózgu, hamowała wiązanie transporterów serotoniny i dopaminy oraz ich wychwyt. jeśli podczas tripa na MDMA mierzysz sie z hipertermią to zalecałbym research ew. spytanie sie mnie na forum lub w wiadomosci prywatnej jaki lek przeciwhistaminowy wybrać. a co do tego czego masz się spodziewać wklejam link https://narkopedia.org/MDMA. porownaj sobie efekty działania. zauważ że MDMA jest empatogenem wielocyklicznym a nie beta ketonem więc działanie będzie inne. z pewnościa poczujesz miłość do wszystkiego oraz przepoteżną chęć na przytulanie.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 8 / / 0
@Devixo dziękuję za dobre wytłumaczenie, generalnie działanie na serotoninę jest podobne w przypadku wielu substancji, myślę że większość substancji jak nie każda która działa na SERT będzie powodować większą lub mniejszą hipertermię. Myślę że działanie MDMA powinno być lepsze niż 4-CMC, jak można dokładnie opisać czym jest ten mityczny zjazd?
Nie miałem czegoś takiego po 4-CMC ale robiłem sniffy z tego lata temu w 2017. Miałem uczucie ogólnego zmęczenia i często mi się język plątał + oczy mi się przymykały. Nie sprawdzałem czy kofeina by zlikwidowała te efekty uboczne wtedy ale zauważyłem że kofeina może zlikwidować te efekty ubocze ale to w zależności od ilości przerobionego beta ketonu.
  • 69 / 21 / 0
@tint4 Drony się mocno różnią imo. Typowa faza ketonowa - 2/3h, jak nie krócej. Emka przynajmniej 3h, nawet 5-6h (zależy od dawki i tolerki). Dorzucanie emki tylko lekko przywraca fazę, ale dochodzi ogromna ilość side effectów i nieogar, który o dziwo niektórzy lubią. Drony za to można wesoło dorzucać bo jakaś tam namiastka przyjemności jest.

Sama faza też jest inna. Bardziej psychodeliczna i empatyczna, ale jest mniej energii. Nawet ciężko opisać wszystko, ale są nie do pomylenia ze sobą. Emka też nie ma takiego potencjału ćpuńskiego do robienia ciągów.

No i trzeba wspomnieć o zwale. Drony nigdy mnie tak nie poturbowały za nadużywanie jak MDMA. Nawet podejścia nie mają do tego stanu. Współczuje ludziom co naprawdę mocno z tym lecieli bo mam wrażenie że to dosłownie destrukcja receptorów serotoniny i samopoczucia. Ja wróciłem do baseline'u szybko ale są osoby które się zmagają z długotrwałymi skutkami
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.

Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.