ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
To spytam tak z innej beczki, bo nigdzie nie znalazłam zadowalającej mnie odpowiedzi... Czy Was po krysztale też zaczyna swędzieć ciało? Czuję okropne swędzenie głowy i jestem strasznie zdziwiona dlaczego. Ktoś ma podobnie?
  • 187 / 63 / 2
@xxxErrorxxx zauważ czy nie jesteś przegrzana albo czy pijesz wystarczająco dużo wody bo to może mieć na to wpływ. dodatkowo u niektórych MDMA może powodować wyrzut histaminy bo MDMA ma interakcje z receptorami histaminowymi.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10762366/

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 10 / / 0
@Devixo dobrze że się tego dowiedziałem leki przeciwhistaminowe tutaj pomogą czy zaszkodzą? Po MDMA mam się spodziewać czegoś podobnego jak po 4-CMC?
  • 187 / 63 / 2
@tint4 zależy o jakich lekach przeciwhistaminowych mówimy niektóre mogą pomóc niektóre mogą zaszkodzić. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10420168/ te badanie pokazuje ze chlorfeniramina osłabiałała hipertermię wywołaną przez MDMA. chroniła przed spadkiem serotoniny w mózgu, hamowała wiązanie transporterów serotoniny i dopaminy oraz ich wychwyt. jeśli podczas tripa na MDMA mierzysz sie z hipertermią to zalecałbym research ew. spytanie sie mnie na forum lub w wiadomosci prywatnej jaki lek przeciwhistaminowy wybrać. a co do tego czego masz się spodziewać wklejam link https://narkopedia.org/MDMA. porownaj sobie efekty działania. zauważ że MDMA jest empatogenem wielocyklicznym a nie beta ketonem więc działanie będzie inne. z pewnościa poczujesz miłość do wszystkiego oraz przepoteżną chęć na przytulanie.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 10 / / 0
@Devixo dziękuję za dobre wytłumaczenie, generalnie działanie na serotoninę jest podobne w przypadku wielu substancji, myślę że większość substancji jak nie każda która działa na SERT będzie powodować większą lub mniejszą hipertermię. Myślę że działanie MDMA powinno być lepsze niż 4-CMC, jak można dokładnie opisać czym jest ten mityczny zjazd?
Nie miałem czegoś takiego po 4-CMC ale robiłem sniffy z tego lata temu w 2017. Miałem uczucie ogólnego zmęczenia i często mi się język plątał + oczy mi się przymykały. Nie sprawdzałem czy kofeina by zlikwidowała te efekty uboczne wtedy ale zauważyłem że kofeina może zlikwidować te efekty ubocze ale to w zależności od ilości przerobionego beta ketonu.
  • 110 / 38 / 0
@tint4 Drony się mocno różnią imo. Typowa faza ketonowa - 2/3h, jak nie krócej. Emka przynajmniej 3h, nawet 5-6h (zależy od dawki i tolerki). Dorzucanie emki tylko lekko przywraca fazę, ale dochodzi ogromna ilość side effectów i nieogar, który o dziwo niektórzy lubią. Drony za to można wesoło dorzucać bo jakaś tam namiastka przyjemności jest.

Sama faza też jest inna. Bardziej psychodeliczna i empatyczna, ale jest mniej energii. Nawet ciężko opisać wszystko, ale są nie do pomylenia ze sobą. Emka też nie ma takiego potencjału ćpuńskiego do robienia ciągów.

No i trzeba wspomnieć o zwale. Drony nigdy mnie tak nie poturbowały za nadużywanie jak MDMA. Nawet podejścia nie mają do tego stanu. Współczuje ludziom co naprawdę mocno z tym lecieli bo mam wrażenie że to dosłownie destrukcja receptorów serotoniny i samopoczucia. Ja wróciłem do baseline'u szybko ale są osoby które się zmagają z długotrwałymi skutkami
  • 5 / / 0
A połączenie z Depralinem? Czy to wzmocni działanie emki? Czy będzie gorszy zjazd? Próbował ktoś emki z antydepresantami?
  • 110 / 38 / 0
@ZielonyGnom Potencjalnie niebezpieczne. Nie powinno się łączyć antydepr. działających na serotoninę z euforykami które są releaserami. Raczej nic wielkiego by się nie stało ale pozytywne doświadczenie to by też nie było
  • 151 / 23 / 0
@ZielonyGnom próbowałem. Z SSRI/SNRI brak działania MDMA to najlepsze do może Cię spotkać. Jak będziesz mieć więcej pecha to uboki same MDMA odczujesz a w najgorszym wypadku zespół serotoninowy.
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 161 / 11 / 0
Kurdę, przywalę daweczkę.
Zastanawiam się czy nie wdrożyć pewnego sposobu konsumpcji.
To znaczy, wystartować z 50mg, żeby rozbujało żołądek. A, potem dowalić 200mg. Sam nie wiem....
Chyba przywalę odrazu około dwie setki i niech mnie rozgniecie, popływać w muzyce całkiem fajna inicjatywa.

Wrzucam zdjęcie uwierzytelniające.
Folia waży 0,85g. Wynik mówi sam za siebie, ile spozyję xD. Obym polatał, inaczej się wścieknę.
20250317_224648.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.