"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
10 grudnia 2024DobryWujas pisze: Problem nie jest w braku rodziny czy braku perspektyw. Kryzys zaczął się w USA, opioidy są powszechne zarówno w Europie jak i w Afryce czy Azji. Problem leży w uszkadzaniu części mózgu odpowiedzialnej za nagrodę. Pola brzusznego nakrywki. Ogólnie dla większości opio zależność wygląda podobnie. Wyjątkami są te co działają mocno na receptor Kappa jak pentazocyna. Siła nie gra roli co sposób działania i sposób podania.
Mnie, np. nie porwała heroina, ale nie potrafię wyjść z kodeiny. Zależy to od czynników osobniczych i co kto preferuje.
Mikołaj Jaska
Mikołaj Jaska
Piątek? Możesz rozjaśnić? Chyba, że o Krzysia Piątka chodzi, ale sportowcy podobno nie ćpajo. ;)
Wiesz, ogólnie to większość inicjacji z heroiną kończy się salwami rzygów. I dlatego ogólnie za pierwszym razem ciężko się uzależnić. Ja czułem się dobrze, ogólnie nie rzygam po opio, tak też było wtedy. Stan morfinopodobny bym określił.
Ogólnie to nic jakoś fchuj ciekawego. Wolałbym oxy zamiast tamtego helu. Ew czystą majkę, bo mogę zmixować zawsze z oxy.
A i też nadmienię że brałem analogi fenta, fenta raz w szpitalu dostałem, więc znam jego działanie, buprę czy mietka z tych mocniejszych.
Jakoś ciągle lecę na kodeinie. Bo powyższe wyłączając bupre mają IMO chujowe działanie.
Dla mnie hel (tylko paliłam) to też na początku nie było nic ciekawego (może dlatego że bez igieł?) - ot, kurewski ból głowy, rzyganko, no i ten zwis/nodding po nim - taki… nachalny, sedacyjny(!). Zaczęło się od ćwiary dziennie, a skończyło na zamawianiu 10g co kilka dni, eh. Gdyby nie exitscam/zawijka vendora to pewnie nadal bym płynęła W każdym razie - dopiero za drugim/trzecim razem, jak już ogarnęłam poprawną technikę blacharską faza była zdecydowanie lepsza.
Ale fakt, są gusta i guściki. Koleżanka bierze buprę fkanau jako drug numero uno, a ja nie widzę w niej NIC ciekawego (przy ćpaniu w sensie). Ugółem dobrego euforycznego PST (jak stare helcomy hiszpany mmm) nic dla mnie nie przebije - ex aequo z makiwarą może. A makiwarka nie każdemu przypasi
PST/zupa mimo iz profil dzialania najpelniejszy, to jednak przewaza sedacja. Z rzeczy, ktorych nie probowalem, 2 wydaja sie byc baaardzo obiecujace jesli chodzi o euforie: dezomorfina (ale czysta, zreszta byla kiedys w uzytku farmaceutycznym w Niemczech i Austrii bodajze, nie z ruskiej syntezy na odpierdol, zreszta ja w tej substancji widze potencjal do ulicznego zamiennika heroiny, konkurencyjnego w pewien sposob dla fenta, ktorego "puste" dzialanie po prostu wiekszosci nie odpowiada, tylko ktory vendor sie pokusi, zwlaszcza biorac pod uwage zla slawe zrobiona przez ruskich, ktorych podejscie mozna by podsumowac cytatem z Kazika "zreszta nie wiem, moze umre pojutrze"), oraz hydromorfon (dilaudid), no ale wez to dorwij... juz predzej bym uwierzyl w klepiacy mak w marketach, gdzie w ogole, kroluje mielony i masa gotowa, malo kto sie dzis bawi w wypieki na swieta zreszta, a cukiernicy i tak biora z hurtowni... zeby nie bylo zupelnie OT - kodeina z glutetymidem i zbita tolerka, to ostatnia pozycja na liscie praktycznie niespelnialnych zyczen, ale pomarzyc wolno...
Mikołaj Jaska
15 grudnia 2024DobryWujas pisze: Tu nie ma drugiego dna. Wolę kodę od mocnych opio. A wiem skąd zdobyć hel poza tym potrafię go zrobić.
alkohol też jest dostępny na każdym rogu, a piję rzadziej niż raz na miesiąc.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.