...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
11 grudnia 2024PolskiLen pisze:
Co miała to dała. Nie oceniaj nikt ci nie kazał wpierdalać 800mg oxydoloru i 600mg tramadolu.
ja nie mowie, ze ktoś mi kazał to żreć x miechów. nie obwiniam nikogo, że się wjebalem w leki w wieku 14 lat podbierając je od św. babki chorej na depresję, dwubiegunowkę, nowotwór płuc nieoperowany oraz po licznych operacjach bardzo chorego, dziesiątkami lat piszczela. To były, są i będą moje wybory, że brałem a teraz, że dbam o trzeźwość od 23 dni. Nie wiem dlaczego spora część postów jest pisanych z agresją i totalnym brakiem szacunku do osoby, której się odpowiada.

To co znałem to polecilem, jestem maklerem a nie lekarzem ale więcej tego nie zrobie bo zostało mi to dobrze i dobitnie wytłumaczone.

A co do mnie - 23 dzień czysty od jebanyxh oxow. Czuję się wybornie i każdemu życzę udanych detoxow i świetnego zadbania o siebie jak ból fizyczny zniknie a pogłębi się ból istnienia. Pozdrawiam
  • 520 / 96 / 0
11 grudnia 2024ledzeppelin2 pisze:
Zauwazcie ze czesto na stoliczku u doktora lezą tabliczki reklamowe.
Ja np mialem kiedys doktora ktory miał tabliczke z Ketrelem i zgadnijcie co dostalem na pierwszy rzut .
Czesto wlasnie lekarze piszą te leki z ktorych maja jakies granty .
Miałem bardzo podobnie. U psychiatry wszędzie reklamy "kwetaplex". I to nie tylko reklamy. Jakieś tabliczki typu rozkłady godzin pracy, kartki w notatniku wszystko zajebane w tym kwetaplexie jakby to jakieś bóstwo było. I niespodzianka też lek pierwszego rzutu ketrel :D

@krzsqn Trzymaj sie bracie, dobrze wiem jak ciezko wyjść z tego połozenia.
:tabletki:
  • 4824 / 809 / 0
Bylo jak piszesz. Faktycznie pomylilem naswe handlowa leku.
A Ketrel juz znalem z nazwy , ale nie . Kwetaplex szanowny Pan psych poleca
Przedstawiciele medycznie dobrze smarują doktorkom
Moze jakies wakacje albo zastrzyk gotowki.
Dlatego ja nie wierze w dobre intencje. Duzo z doktorkow to Mengele w bialych rekawiczkach ...
.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 62 / 6 / 0
13 grudnia 2024krzychv pisze:
11 grudnia 2024ledzeppelin2 pisze:
Zauwazcie ze czesto na stoliczku u doktora lezą tabliczki reklamowe.
Ja np mialem kiedys doktora ktory miał tabliczke z Ketrelem i zgadnijcie co dostalem na pierwszy rzut .
Czesto wlasnie lekarze piszą te leki z ktorych maja jakies granty .
Miałem bardzo podobnie. U psychiatry wszędzie reklamy "kwetaplex". I to nie tylko reklamy. Jakieś tabliczki typu rozkłady godzin pracy, kartki w notatniku wszystko zajebane w tym kwetaplexie jakby to jakieś bóstwo było. I niespodzianka też lek pierwszego rzutu ketrel :D
Najlepsze że psychiatrzy kiedy słyszą uzależnienie, z automatu zaczynają pisać na recepcie-> ketrel, chloroprotixen, triticco….jakby to był magiczny eliksir a każdy z tych leków powodował u mnie stan dziwnego otępienia i pogorszenia samopoczucia -50
Doktorki chyba rzeczywiście mają mocno smarowane albo jakaś szkoła PRLowska leczenia zaburzeń i chorób psychicznych ….rece opadają ( i ten ich uśmieszek podczas wizyty )

poprawiono formatowanie - nv13
  • 161 / 36 / 0
powodował u mnie stan dziwnego otępienia i pogorszenia samopoczucia -50

Powodował bo nie dbasz o minerały lepiej wbij sobie do głowy w odpowiedniej kolejności sód 2/3G potas 4/5G Wapno 1G Magnez 300/500mg.
Wapno z magnezem a sód razem z potasem.
Wapno i magnez najlepiej rano a sód i potas przez cały dzień.
Latwe do ogarnięcia.
Nie sraj barszczem i nie dziękuj.
  • 62 / 6 / 0
A skąd Ty wiesz czy mam sód/potas/magnez poza normą? Co to za „złote rady” i wróżby z fusów ?🙄
  • 735 / 217 / 2
@spokojnie07 jakie ku*wa z fusów za przeproszeniem, piszesz tak każdemu kto ma większą wiedzę medyczną od Ciebie? bądź nie ma JESZCZE rangi kompetentny? w 100% sie zgadzam z powyższym, a studiowałem lekarski 4 lata.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3063 / 524 / 0
15 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Najlepsze że psychiatrzy kiedy słyszą uzależnienie, z automatu zaczynają pisać na recepcie-> ketrel, chloroprotixen, triticco….jakby to był magiczny eliksir a każdy z tych leków powodował u mnie stan dziwnego otępienia i pogorszenia samopoczucia -50
A czego właściwie oczekiwałes?
Neuroleptyki takie jak wymieniony ketrel są przeważnie często wrzucanym lekiem przy mocnym uzależnieniu żeby narkoman na odstawce utkał pizde i poszedł spać zamiast biegać po ścianach. Po nich nie masz się dobrze czuć tylko wyciszyć w sposób nie uzależniający bo organizm się robi szalony na głodzie. Często wtedy sen jest na wagę złota, a zwykła hydroksyzynka może nie pomoc. Chyba nie oczekiwałes że dostaniesz benzodiazepinki?

Z mniej degenerujacych środków na sen polecam wysepic mirtazapina, przyjemny nasenny serotoninowiec, jak dla mnie milszy niż trittico. Po czasie wykazuje działanie przeciwdepresyjne ale bez szału, wyraźnie mniejsze niż przy SSRI, jednak potencjału nasennego odmówić jej nie można.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 62 / 6 / 0
Niczego nie oczekiwałem. Napisałem że swojego doświadczenia ale wielu innych uzależnionych którzy opowiadają że wypisywane jest zawsze to samo….troche podniosłaś mi Ciśnienie sposobem jak piszesz ( nikt nie lubi raczej wymądrzania się ) ale przyznaje że ma to sens…dobrze bronisz strony lekarzy/terapeutow 🙂
  • 3063 / 524 / 0
Źle mnie zrozumiałeś. Nie bronie racji lekarzy bo wiem że na tym forum niekiedy znajdą się lepsze porady, tylko chce podkreślić gorzka prawdę naprzekór oczekiwaniom potencjalnych pacjentów, może stąd potraktowałes to negatywnie.

Tak wyglądają realia szukania pomocy u psychiatrów, w szpitalach jest jeszcze lepszy cyrk. Ich propozycja zazwyczaj opiera się na prostych i powszechnych schematach, ale z czuciem się dobrze rzadko ma cokolwiek wspólnego przy diagnozie uzależnienia wręcz przeciwnie.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Wpuścił policję, by pokazać, że partnerka nie dba o dom. Na wierzchu miał narkotyki

O dwóch narkotykowych sprawach z wtorku 21 stycznia 2024 roku poinformowała Komenda Miejska Policji w Gdańsku.

Miał umrzeć w więzieniu. Trump ułaskawił twórcę rynku w darknecie.

Założyciel czarnego rynku Silk Road, działającej w latach 2011-13 platformy pozwalającej na handel nielegalnymi produktami i usługami w darknecie, został skazany na podwójne dożywocie i czterdzieści lat więzienia bez możliwości warunkowego zwolnienia. Zgodnie z obietnicą Donald Trump ułaskawił go pierwszego dnia rządów.

Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.