Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
A ja uważam że biały kratom to totalne gówno tak ja wszystkie inne oprócz czerwonego który jako jedyny działa opiatopodobnie
  • 10 / / 0
Dla mnie wszystkie działają wspaniale ale tylko pierwszego dnia a drugiego ile bym nie wziął czy 3 gramy czy 15 to jedynie chce mi się zygać i nieprzyjemnie się w głowie kręci . Próbowałem kilka razy w różnych dawkach odstępach i zawsze na drugi dzień chujnia.
  • 4 / / 0
Brałem kiedy kratom od najmniejszej do bardzo dużych dawek, jedyne co czułem to suchy żołądek. Są lepsze substancje i to naturalne i sztuczne co kto woli. Kratom nie polecam zbyt drętwy smak a trzeba go trochę przełknąć . Kapsułki nie pomagają
  • 219 / 26 / 0
@seba123400 Co według Ciebie jest lepszą naturalną substancją od kratomu?
  • 4781 / 798 / 0
Czy ktos ma podobny efekt po kratomie?
Mianowicie jakby odwadniał . Sika sie po tym jak po paru piwkach.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 47 / 20 / 0
@ledzeppelin2 Tak, Kratom bardzo odwadnia - widać to szczególnie na skórze.

Częste sikanie wskazuje raczej na działanie moczopędne, które może, ale nie musi występować po zażyciu Kratomu. Przy niskich dawkach (poniżej 6g / dzień) praktycznie nie występuje, a przy wyższych - zależy od organizmu. Niektórzy mają problemy z oddawaniem moczu, a inni wręcz przeciwnie - odwiedzają toaletę co godzinę.

Pamiętaj żeby się nawadniać - szklanka wody, z malutką szczyptą soli co godzinę to dobry sposób by zredukować odwodnienie po Kratomie. Lepiej pić dwie szklanki przez dwie godziny niż cztery w piętnaście minut (w sensie - nawodnienie należy rozłożyć w czasie).

Żyjemy w takim klimacie w którym Kratom nie wywołuje hiperpigmentacji skóry (chyba, że ktoś pracuje w pełnym słońcu na placu budowy albo na statku), ale warto wiedzieć, że w Indonezji można rozpoznać osoby uzależnione od Kratomu po twarzy.

Zdjęcie pochodzi z badania: Powell, Landon & Ryser, Ted & Morey, Gabriel & Cole, Ryan. (2022). Kratom as a novel cause of photodistributed hyperpigmentation. JAAD Case Reports. 28. 10.1016/j.jdcr.2022.07.033.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 57 / 17 / 0
Wiecie czy Kratom wyjdzie na standardowych testach, które wykonują na terapiach odwykowych? Wiem że są dostępne testy wykrywające kratom, ale czy może wyjść na pasku do wykrywania opio(MOR)
  • 185 / 52 / 0
Nie powinien. Tak przynajmniej podają internety i pamiętam że ktoś tu pisał że robili mu badania na obecność dragów w szpitalu i nie wyszło. Ale żeby mieć pewność najlepiej przejdź się do apteki i kup test.
  • 57 / 17 / 0
Problem w tym że jeszcze go nie brałem, a bardzo chcę, więc to nie ma sensu. Do tego wychodzi przez tydzień, znając mnie to jeszcze dłużej. Może ktoś tu ma doświadczenie z testami po użyciu samego kratomu?
  • 63 / 11 / 0
Uwaga! Nowelizacja przepisów w Czechach! Po nowym roku kratom i HHC nie będą dostępne.
Robimy zapasy lub szukamy wendora gdzie indziej.

Dostalem info do zamówienia,że właśnie wyprzedają wszystko w Czechach od wendora pod zmianę przepisów w 2025. Znalazłem też art, ktory o tym mówi.

Źródło: https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Cz ... 197,6.html

Zdrowka kochani i trzymajcie się:)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.

Białostocki sąd podwyższył karę mężczyźnie oskarżonemu o przemyt z Hiszpanii 40 kg marihuany

Sąd Apelacyjny w Białymstoku podwyższył we wtorek (3.12) do sześciu lat i miesiąca więzienia wyrok dla oskarżonego o przemyt z Hiszpanii do Polski 40 kg marihuany; narkotyki ukryto w specjalnej skrytce samochodu. Sąd częściowo uwzględnił apelację prokuratury. Wyrok jest prawomocny.