Nie jestem lekarzem, tylko randomowym userem z forum o substancjach psychoaktywnych, więc racjonalniej byłoby się słuchać lekarza :v niemniej mnie samego ciekawi skąd sobie wytrzasnął te 3 tygodnie, bo zakładam, że z dupy argument wyciągnął, bez żadnego poparcia naukowego, przynajmniej mi osobiście o takim nie wiadomo, a jestem raczej na bieżąco z wszystkim na temat tej substancji.
TL;DR : nie musisz, ale jak będziesz wiedział skąd wytrzasnął te 3 tygodnie, to zachęcam do podzielenia się tą jajemniczą edit:tajemniczą* (XDDD) wiedzą xD
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Też nie kumam o co chodzi.
Ja paliłam i waliłam obie używki naraz rekreacyjnie i było bardzo fajnie. Bezpieczny mix bez przeciwwskazań.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Zaczałem od piątki rano i do druga 17, i ta zwykła piątka działa dosć ok ale na bardzo krótko, godzina dwie, a potem smutek i rozżalenie, Doktor mówił żeby zwiekszać sobie te dawki jak nie bedzie mnie zadowalało. I tak zapisał mi 5,5cr,10,10cr po dwa pudełka. Pytam się Was jak Wy braliście medikinet terapeutycznie żeby jak najefektywniej działał, i jak najdłuzej i jakie dawki, żeby był ten clearhead
Also zadałeś pytanie no offensive oczywiście z mojej strony, na które odpowiedź masz praktycznie na każdej stronie tego wątku....
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Wnioski z badań są jednoznaczne, metylofenidat zdecydowanie źle wpływa na podejmowanie decyzji z życia osobistego (test plecaka), a jednak zwiększa motywację która
może prowadzić do produktywności z powodu anhedonii, prokrastynacji.
Generalnie wydaje mi się, że szczególnie prokrastynacja może wynikać z nabycia złych nawyków.
Wcześniejszego kontaktu ze stymulantami oraz zapewne niezliczonej ilości przyczyn.
Do sedna.
Czy metylofenidat w dawkach leczniczych dla osoby bez ADHD/ADD np.1x 40 CR, 4-5 razy w tygodniu, przy zachowaniu harm reduction takich jak:
- unikanie cukrów i kofeiny
- regularne wysokobiałkowe posiłki z tłuszczami
- suplementacja witaminami, minerałami oraz elektrolitami
- zachowanie higieny snu
Może pomóc takiej osobie w wyrobieniu nawyków dzięki czemu wyjdzie ze stanu początkowego przez co jakość jego życia się polepszy?
Czy wróci do punktu wyjścia?
Czy metylofenidat jest przydatny w czasie zwiększonego zapotrzebowania na pracę (nie twórczą)?
Czy układ dopaminergiczny wróci do optymalnego punktu po zaprzestaniu "leczenia" ?
Czy mogą zajść nieodwracalne zmiany?
Ma ktoś jakieś informacje odnośnie dostępności?
w moim mieście pojawiła się tylko jedna apteka z medikinetem i wszystko było zarezerwowane w ciągu mniej niż godziny, jest mi teraz potrzebny bardziej niż kiedykolwiek przez natłok nauki.
Słyszałem na gdziepolek.pl ze dostawa bedzie, i była tylko że taka że i tak nie dało się kupić, wie ktoś coś?
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii
Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie
Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi
Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.