Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?
21 listopada 2024masterrofreality pisze: Jeśli nigdy nie realizowałam e-recept na medyczną, to czy bez problemu mogą zapisać się na wizyte stacjonarną w jakiejś(pytanie jakiej?)klinice i po wywiadzie ją otrzymać? Czy fakt, że na przełomie ostatnich kilku lat leczyłam się u psychiatry(antydepy) ale również miałam przepisywane od nich benzo, wpłynie na tą wizyte w klinice? Czy oni w ogóle w jakieś papiery zagladają, IKP?
Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?
Po to te kliniki powstały. Myślę, że raczej dostaniesz. Powiedz, że chcesz odstawić tabletki które ci rozwalają żołądek itp na spanie, na apetyt.
Mnie raz prosili (któraś e-klinika) o dostęp na moje ikp.
Szanowni Pacjenci,
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 listopada 2024 roku wszystkie konsultacje lekarskie realizowane przez xyz odbywają się wyłącznie w formie wizyt stacjonarnych. Zachęcamy do wypełnienia kwestionariusza, wyboru lokalizacji oraz umówienia się na wizytę w dogodnym dla Państwa mieście.
Do końca 2024 roku xyz będzie obecny w każdym mieście wojewódzkim, aby umożliwić Państwu łatwiejszy dostęp do naszych usług medycznych.
Mam pytanie, prawdopodobnie już tutaj się przewinęło. Nie mam w Polszy żadnej historii leczenia, przez co raczej mi nie wypiszą medycznej mj. Ponad 15lat spędziłem w NL - przeprowadziłem się na stałe do PL i bardzo brakuje mi kwiatów, outdoor już spalony, nie muszę pisać o benefitach palenia mj, szczególnie wieczorem dla relaksu i lepszego snu.
Od czego zacząć ?? Te e-recepty to legit czy chujnia?
mj pomaga mi spokojnie zasypiać, budzić się bez kaca, normalnie funkcjonować.
Dzięki z góry za odpowiedzi
TJ|DWE
Jedź do jakiejś "konopnej kliniki" stacjonarnie, zapłać za wizytę i jeśli nie masz w IKP (internetowe konto pacjenta), że jednocześnie bierzesz benzo i opio (zakładam, że nie bierzesz :)), to jest bardzo duża szansa, że dostaniesz. Szczególnie, że nie masz 20 lat, kolczyka w przegrodzie nosowej i nie chodzisz w koszulce z listkami. Powiedz prawdę, że zioło pomaga Ci na ból i spanie. Testowałeś jakieś tam leki nasenne / przeciwbólowe (za granicą), ale zioło działa lepiej.
Chyba są od pomocy, nie od oceniania ludzi po wyglądzie? Czy się mylę.
Zerknę, może nie dziś, ale prędzej czy później zerknę bo to mi pomaga, w sensie palenie. Uspokaja, cziluje, etc.
Dzięki za odpowiedź
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku
Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.
Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”
W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.
Nowa Zelandia: Marihuana ogranicza spożycie alkoholu oraz innych używek
Jak marihuana wpływa na nawyki konsumentów Nowej Zelandii w kwestii spożywania alkoholu i innych substancji? Odkryj wyniki badań i zmiany społeczne.