Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 3 / 0
Jeśli nigdy nie realizowałam e-recept na medyczną, to czy bez problemu mogą zapisać się na wizyte stacjonarną w jakiejś(pytanie jakiej?)klinice i po wywiadzie ją otrzymać? Czy fakt, że na przełomie ostatnich kilku lat leczyłam się u psychiatry(antydepy) ale również miałam przepisywane od nich benzo, wpłynie na tą wizyte w klinice? Czy oni w ogóle w jakieś papiery zagladają, IKP?
Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?
  • 14 / 1 / 0
Właśnie. Mam rozpoznanie uzależnienia krzyżowego w papierach. Czy to, że jestem uzależniony od różnych substancji może wpłynąć mi negatywnie przy e-wizycie??
  • 39 / 5 / 0
21 listopada 2024masterrofreality pisze:
Jeśli nigdy nie realizowałam e-recept na medyczną, to czy bez problemu mogą zapisać się na wizyte stacjonarną w jakiejś(pytanie jakiej?)klinice i po wywiadzie ją otrzymać? Czy fakt, że na przełomie ostatnich kilku lat leczyłam się u psychiatry(antydepy) ale również miałam przepisywane od nich benzo, wpłynie na tą wizyte w klinice? Czy oni w ogóle w jakieś papiery zagladają, IKP?
Większość moich styczności z psychiatrami była ze względu na zaburzenia lękowe, depresyjne ale też i odstawianie benzo. Czytałam opinie kilku klinik w stolicy, ale tego jest od groma - ktoś po krótce jest w stanie odpowiedzieć, doradzić?

Po to te kliniki powstały. Myślę, że raczej dostaniesz. Powiedz, że chcesz odstawić tabletki które ci rozwalają żołądek itp na spanie, na apetyt.
Mnie raz prosili (któraś e-klinika) o dostęp na moje ikp.
  • 89 / 8 / 0
Posiadam w swych złożach około 6g medycznej. Muszę się hamować, bo po tych klinikach nie chce mi się chodzić.
  • 1767 / 299 / 0
Dokladnie. Dzialanie pobudzajace Delahaze jest fantastyczne. Wczoraj upalony jak trzmiel wieczorem odsniezylen caly podjazd 150m x 2 (300m) za 1 razem. Lopata sluchawki ba uszy i zrobilem to z przyjemnością
  • 2146 / 368 / 0
Jako ciekawostka przedstawię jak to się dalej rozwija sytuacja po zmianie prawa:

Szanowni Pacjenci,

Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 listopada 2024 roku wszystkie konsultacje lekarskie realizowane przez xyz odbywają się wyłącznie w formie wizyt stacjonarnych. Zachęcamy do wypełnienia kwestionariusza, wyboru lokalizacji oraz umówienia się na wizytę w dogodnym dla Państwa mieście.

Do końca 2024 roku xyz będzie obecny w każdym mieście wojewódzkim, aby umożliwić Państwu łatwiejszy dostęp do naszych usług medycznych.
  • 977 / 92 / 0
Witajcie

Mam pytanie, prawdopodobnie już tutaj się przewinęło. Nie mam w Polszy żadnej historii leczenia, przez co raczej mi nie wypiszą medycznej mj. Ponad 15lat spędziłem w NL - przeprowadziłem się na stałe do PL i bardzo brakuje mi kwiatów, outdoor już spalony, nie muszę pisać o benefitach palenia mj, szczególnie wieczorem dla relaksu i lepszego snu.

Od czego zacząć ?? Te e-recepty to legit czy chujnia?
mj pomaga mi spokojnie zasypiać, budzić się bez kaca, normalnie funkcjonować.

Dzięki z góry za odpowiedzi
TJ|DWE
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 12365 / 2402 / 0
Niestety spóźniłeś się dosłownie ze 2 tygodnie i teraz e-recepty nie dostaniesz.
Jedź do jakiejś "konopnej kliniki" stacjonarnie, zapłać za wizytę i jeśli nie masz w IKP (internetowe konto pacjenta), że jednocześnie bierzesz benzo i opio (zakładam, że nie bierzesz :)), to jest bardzo duża szansa, że dostaniesz. Szczególnie, że nie masz 20 lat, kolczyka w przegrodzie nosowej i nie chodzisz w koszulce z listkami. Powiedz prawdę, że zioło pomaga Ci na ból i spanie. Testowałeś jakieś tam leki nasenne / przeciwbólowe (za granicą), ale zioło działa lepiej.
  • 977 / 92 / 0
Co jeśli biorę benzo przeciw lękowo, opio okazjonalnie ( też tak gdzieś w rejestrze jest, leki są przepisywane przez lekarza ), warto się umawiać i "tracić" te xxx zł ? Czy z góry założą, że będzie to do "ćpania" czy jak to wygląda. Nie, nie noszę bluz w w liście ale kurwa irokeza ni za chuj nie zgolę ;)
Chyba są od pomocy, nie od oceniania ludzi po wyglądzie? Czy się mylę.
Zerknę, może nie dziś, ale prędzej czy później zerknę bo to mi pomaga, w sensie palenie. Uspokaja, cziluje, etc.
Dzięki za odpowiedź
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 2146 / 368 / 0
Myślę, że po uiszczeniu opłaty jakaś odmianę Ci jednak przepiszą.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Policjanci zlikwidowali laboratorium mefedronu w Otwocku

Otwoccy policjanci w tym roku zlikwidowali już trzecie laboratorium produkujące „białą śmierć”. Tym razem policjanci zlokalizowali laboratorium na tyłach jednej z otwockich posesji. Mundurowi zatrzymali 48-latka podejrzanego o prowadzenie pojazdu pod wpływem środków odurzających, posiadanie oraz wytwarzanie znacznych ilości środków odurzających. Policjanci zabezpieczyli mefedron, 4-CMC, oraz 140 litrów 4-metylopropiofenolu. Podejrzany na wniosek Prokuratury Rejonowej w Otwocku trafił na 3 miesiące do aresztu. Grozi mu kara do 20 lat pozbawienia wolności. W sprawie prowadzone jest śledztwo przez Prokuraturę Rejonową w Otwocku.

Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”

W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.

Nowa Zelandia: Marihuana ogranicza spożycie alkoholu oraz innych używek

Jak marihuana wpływa na nawyki konsumentów Nowej Zelandii w kwestii spożywania alkoholu i innych substancji? Odkryj wyniki badań i zmiany społeczne.