Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 242 / 64 / 0
Patrząc na jego okres półtrwania oraz to jeśli nie walisz zaporowych dawek to wątpie
  • 233 / 76 / 0
Walił ktoś Zolpidem nosem? Ma to jakiś sens czy to marnotrawstwo? xD
  • 534 / 144 / 2
@nieoszukujsiee instant wejście + ponoć lekko zwiększona biodostępność (na pewno nie zmniejszona, jeśli umiesz w j*bany pył i sniff).
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 233 / 76 / 0
Ja właśnie tak zrobiłam. Tyle, że ja jedną tabletkę zażyłam doustnie, a drugą donosowo, ale faktycznie donosowo daje to momentalny wjazd xD Coś pięknego.
  • 13 / / 0
Czy wiadomo coś o potencjalnych interakcjach zolpidemu kiedy zostanie on przyjęty po imprezie zakrapianej alkoholem połączonym z MDMA? Szybko się zaśnie? Czy lepiej jakiś diazepam lub alprazolam zarzucić przed snem?
  • 3347 / 543 / 1
Ciężko wskazać co by było bezpieczniejsze...
Jan bym wybrał mają ilość benzo .
Bo po zolpidemie jeszcze okażę się zmieniłeś wcześniej powzięty zamiar i przywalisz coś więcej i będziesz dalej imprezować zamiast iść spać 🐍
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 233 / 76 / 0
Od czego zależą wymioty po Zolpidemie, co je powoduje? Częściej wymiotuję po Zolpidemie niż po jakichkolwiek opioidach i psuję mi to całą fazę coraz częściej xD Kiedyś tak nie miałam.
  • 242 / 64 / 0
@Solu interakcja jest taka że szanse na zaśnięcie są malutkie, za to na odwalenie maniany życia ogromne, nie bez powodu się mówi że zolpi + alko to szatan
  • 534 / 144 / 2
11 listopada 2024nieoszukujsiee pisze:
Od czego zależą wymioty po Zolpidemie, co je powoduje? Częściej wymiotuję po Zolpidemie niż po jakichkolwiek opioidach i psuję mi to całą fazę coraz częściej xD Kiedyś tak nie miałam.
Klasyka, organizm daje wyraźnie znać, że ma dosyć, a że zolpi wpływa na GABA to już w ogóle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 233 / 76 / 0
Czyli ma na to wpływ lot na ketonach, benzo i całej reszcie substancji? Po prostu organizm jest wyczerpany i stąd biorą się te wymioty?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki w więzieniu? To prostsze niż kiedykolwiek

Raport inspektorów z HM Inspectorate of Prisons (HMIP), rządowej organizacji zajmującej się kontrolą warunków w brytyjskich więzieniach państwowych wskazał, że dzięki dronom łatwo teraz przemycić narkotyki do więzienia.

Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu

Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.

Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania

Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.