Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 77 / 0
Patrząc na jego okres półtrwania oraz to jeśli nie walisz zaporowych dawek to wątpie
  • 248 / 83 / 0
Walił ktoś Zolpidem nosem? Ma to jakiś sens czy to marnotrawstwo? xD
  • 962 / 272 / 2
@nieoszukujsiee instant wejście + ponoć lekko zwiększona biodostępność (na pewno nie zmniejszona, jeśli umiesz w j*bany pył i sniff).
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 248 / 83 / 0
Ja właśnie tak zrobiłam. Tyle, że ja jedną tabletkę zażyłam doustnie, a drugą donosowo, ale faktycznie donosowo daje to momentalny wjazd xD Coś pięknego.
  • 16 / / 0
Czy wiadomo coś o potencjalnych interakcjach zolpidemu kiedy zostanie on przyjęty po imprezie zakrapianej alkoholem połączonym z MDMA? Szybko się zaśnie? Czy lepiej jakiś diazepam lub alprazolam zarzucić przed snem?
  • 3491 / 573 / 1
Ciężko wskazać co by było bezpieczniejsze...
Jan bym wybrał mają ilość benzo .
Bo po zolpidemie jeszcze okażę się zmieniłeś wcześniej powzięty zamiar i przywalisz coś więcej i będziesz dalej imprezować zamiast iść spać 🐍
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 248 / 83 / 0
Od czego zależą wymioty po Zolpidemie, co je powoduje? Częściej wymiotuję po Zolpidemie niż po jakichkolwiek opioidach i psuję mi to całą fazę coraz częściej xD Kiedyś tak nie miałam.
  • 311 / 77 / 0
@Solu interakcja jest taka że szanse na zaśnięcie są malutkie, za to na odwalenie maniany życia ogromne, nie bez powodu się mówi że zolpi + alko to szatan
  • 962 / 272 / 2
11 listopada 2024nieoszukujsiee pisze:
Od czego zależą wymioty po Zolpidemie, co je powoduje? Częściej wymiotuję po Zolpidemie niż po jakichkolwiek opioidach i psuję mi to całą fazę coraz częściej xD Kiedyś tak nie miałam.
Klasyka, organizm daje wyraźnie znać, że ma dosyć, a że zolpi wpływa na GABA to już w ogóle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 248 / 83 / 0
Czyli ma na to wpływ lot na ketonach, benzo i całej reszcie substancji? Po prostu organizm jest wyczerpany i stąd biorą się te wymioty?
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.