"Wiele efektów muscimolu jest zgodnych z jego farmakologią jako agonisty receptora GABAA , wykazując wiele efektów depresyjnych lub uspokajająco - nasennych. Ogólnie rzecz biorąc, nietypowy dla profilu działania leków uspokajających, muscimol, podobnie jak leki Z , może powodować halucynogenne zmiany w percepcji. Efekt halucynogenny wywoływany przez muscimol jest najbardziej zbliżony do halucynogennych efektów ubocznych wywoływanych przez niektóre inne leki GABAergiczne , takie jak zolpidem . " - cytat z angielskiej wikipedii, artykuł o muscymolu.
interesują mnie wasze doświadczenia, stosowane dawki, częstotliwość.
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Bardziej obawiałbym się o efekty innych alkaloidów obecnych w grzybach produkujących muscymol... No chyba, że masz dostęp do czystego muscymolu.
też mi się wydaję że działać może tak jak zolpi, powidoki, hipnotyczne działanie no i ofc senność. sam bym spróbował niedługo ale miałem w planach microdosing psylocybiny a nie chcę mieszać działania. co nie zmienia faktu, że w tym sezonie nazbieram amanitek i przygotuję na inne czasy.
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Dobór dawki eksperymentalnie w stosunku do wagi ciała i nasycenia grzybów muscymolem. Nie jemy grzybów. Zaparzamy np. 1-2 gramy. Wypijamy wywar na ok 30-60 min przed snem.
12 maja 2023maaggy pisze: Nie jemy grzybów. Zaparzamy np. 1-2 gramy. Wypijamy wywar na ok 30-60 min przed snem.
- po ususzeniu zmielić wszystkie Amanity i wymieszać je ze sobą,
- zrobić ze wszystkich jeden wywar, przefiltrować, powoli zredukować i zamrozić w kostki,
- zrobić ekstrakt alkoholowy i przechowywać go w lodówce.
Co do dawek na sen - często te niskie dawki działają stymulująco, więc warto celować w te trochę wyższe (raczej 3 g niż 1 gram). Nie bez powodu mówi się, że większość osób nie wie jak wygląda peak Amanity, bo najzwyczajniej w świecie zasypiają zanim nastąpi kulminacja efektów. Suszu grzybów nie trzeba jeść, bo to co nas interesuje bardzo łatwo uwalnia się do wody. Sam grzyb zbudowany jest w znacznej części z chityny (związku podobnego do celulozy) i często wywołuje problemy z trawieniem.
@cbsz
- https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Stany Zjednoczone dopuszczają do sprzedaży saszetki nikotynowe ZYN
FDA: „To mniejsze ryzyko dla zdrowia niż palenie papierosów”
Wiadomości Świat Dealer fentanylu dostarczał klientom narkotyk przy pomocy drona
Z aktu oskarżenia wynika, że mieszkaniec Kalifornii używał drona do dostarczania narkotyków swoim klientom, a jeden z nich zmarł po przedawkowaniu fentanylu.
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach
Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.