Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Mam wątpliwości, czy to dobry pomysł. Kratom to raczej zamiennik opioidów. Za to z pregabaliną występuje pewna synergia. Żebyś się nie obudził wjebany zarówno w pręgę jak i kratom. Pregabalina ma za to zastosowanie przy odstawianiu kratomu, ale to raczej dla osób nie mających predyspozycji do uzależnienia od niej. Sam się do takich osób zaliczam, co jest o tyle dziwne, że GBL był kiedyś jednym z moich drugs of choice. No ale może jest tak dlatego, że porównanie pregi do GBL/GHB to jak porównanie jazdy Cinquecento do jazdy Ferrari.
ja jednak postanowiłem przetestować go w innym celu, przez co rozumiem krótkotrwałe zmniejszenie natężenia i częstotliwości zażywania leków narkotycznych (tramadol, dihydrokodeina, buprenorfina, które na przestrzeni ostatniego miesiąca stosowałem zdecydowanie zbyt często. niemniej tolerancja była wystarczająco niska, aby kratom mnie zaspokoił oraz zredukował głody opiatowe, choć co jest prawdą, musiałem pijać go dosyć sporo, ale dzięki temu nawet całkiem silnie czułem agonizm jego alkaloidów na rec. opioidowe. jest to ciekawa, stosunkowo małoinwazyjna alternatywa w porównaniu do standardowych substytutów znajdujących się w powszechnym obrocie farmaceutycznym, takich jak przykładowo metadon. zrozumiałym jest oczywiście to, że skuteczność kratomu w tymże zakresie jest bezpośrednio zależna od poziomu zaawansowania fizycznej lekozależności osoby, która miałaby go spożyć.
ja na tę chwilę zakończyłem już dalsze eksperymenty z tą substancją i w ogólnym rozrachunku jestem zadowolony z jej działania, co szczegółowo opisywałem wcześniej w tym właśnie wątku. być może wrócę do niej, gdy będę po dłuższym okresie abstynencji mając zerową tolerancję, czego efektem będzie możliwość doznania jej działania w całkowitym zakresie po spożyciu najniższych, aktywnych dawek. obecnie jestem na farmaceutycznych opioidach, ale dawki są nieco niższe niż wcześniej.
pozdrawiam, przodownik
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Można też podbic działanie przy pomocy Kurkumy+Piperyny.
Ponadto kratom w momencie metabolizmu działa wyjątkowo dobrze, uwielbiam sobie zarzucić Kratom po treningu... albo chodząc po górach czy przy innej aktywności fizycznej, zawsze w takim momencie mega dobrze działa.
01 października 2024dasmoker pisze: ... jak u was sprawdza się połączenie kratomu z paleniem. Ja pale zawsze na peaku i bardzo dobrze i szybko mi się zasypia ale jak nie usne to czuje zmniejszenie działania kratomu, biorę czerwony tajski i pale lemon haze z cbd w proporcji 50/50.
Palenie przed wejściem kratomu nie ma u mnie sensu, mam wrażenie, że kratom się gorzej ładuje, więc palenie na peaku/zejściu wydaje się mieć sens - a przynajmniej u mnie jak i u @dasmoker . Ewentualnie ze dwie małe chmurki :) na rozluźnienie :)
Próbowałem DXM przed kratomem wrzucić, ale nei wiem czy podbiło jakkolwiek działanie kratomu. A przynajmniej chyba tego nie zaobserwowałem, ale myślę, że skupię się bardziej na tym w przyszłości :)
ZDrówka all
Vapowania kratomu nie próbowałem. Ogólnie te vapki mają bardzo mieszane opinie. Zwykłe ekstrakty raczej rozczarowują użytkowników. Za to podobno 7OH-M vapowane jest aż za dobre.
Swoją drogą gdyby ta forma podania była jakaś szczególnie fajna a przy tym bezpieczna, to te wynalazki byłyby dostępne cały czas. A jest inaczej. Znikają i po pewnym czasie pojawiają się na nowo. No i nie kojarzę żadnego vendora z dobrym kratomem, który miałby to w ofercie. Sprzedają to głównie sklepy z dopalaczami, co może wskazywać, że w tych vapkach są jakieś wynalazki nie mające wiele wspólnego z prawdziwą mitrą.
04 października 2024CiuciuWarrior pisze: Próbował ktoś tych vape'ów z kratomem i może się wypowiedzieć?
Palony susz Kratomu nie działa. Silny ekstrakt (Jetpack Gold) podgrzewany w takiej lufce do DMT również nie zadziałał (sam nie próbowałem, ale próbował znajomy, który uwielba wdychać dym / opary, więc gdyby zadziałało to by w tej formie przyjmował Kratom).
Nie mówię, że vape'y z Kratomem to ściema. Poza opiniami w Internecie nigdy nie słyszałem o takim, który by działał. Być może jest jakiś sposób na to, by "przerobić" mitragynine na coś co będzie działać w e-liquid. Tutaj jednak byłbym sceptyczny i zgadzam się w 100% z @mlander - gdyby to działało, to nie widzę powodu dla którego nie byłoby dostępne non stop. Szczególnie biorąc pod uwagę rynek USA, gdzie Kratom można kupić na stacji benzynowej.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka
Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.