Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 3225 / 611 / 0
Nie wie ktoś coś o sklepie ETHNOGARDEN? znajomy mnie poprosił o oblookanie za nasionami ephedry. i tam jest podane że 7 złoty, ale za jedno nasionko? a jak już to dobrej jakości są tam nasionka?
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 2346 / 474 / 0
Wracam do tematu po latach.

W tym roku kolejne podejście. Widziałem, że sklep, z którego miałem wtedy nasiona, już nie ma ich w ofercie. Na szczęście mam z tamtych lat kilka nasion Ephedra distachya oraz kilkanaście nasion Ephedra sinica.

Poniżej linkuję skomponowany przeze mnie niegdyś drobny zbiór wiedzy w temacie uprawy Ephedry.
topic68966.html

I widzę, że kolega z tematu, @Ilmostro jeszcze odwiedza hajpa. Coś Ci z tego jeszcze wyszło?
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 8 / / 0
Tak się zastanawiam
Ile orientacyjnie można uzyskać suszu z jednego krzewu w jeden sezon ?
Przy zbiorach ⅓ rośliny tak żeby przetrwała
Sinica/fragilis/intermedia

Ps. Wiem że każdy odmiana różni się rozmiarami etc ..
Ale może ktoś ma jakieś sprawdzone info na ten temat
Pozdro
  • 2346 / 474 / 0
Nie mam dokładnych danych, ale z doświadczenia swojego i innej osoby powiem Ci, że bardzo niewiele, nie licz na ogarnięcie sensownej ilości w jeden sezon.

Natomiast E. fragilis ma o wiele niższą zawartość efedryny od E. sinica, sprawdź mój post z 2020: post3368698.html#p3368698
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
  • 8 / / 0
Tak myślałem właśnie że dużo tego nie będzie 😮‍💨 ale właśnie interesują mnie liczby orientacyjnie xd,
Jak myślisz będzie z krzaka 2letniego wys 1,5m hmm 35g ?

Póki co to 4 roślinki malutkie + 5nasionek już weszło w ziemię Intermedia/fragillis nie wiem co jest co bo wymieszałem nasionka 😅

Myślę właśnie jeszcze nad zakupem sinice znalazłem na jakieś holenderskiej szkółce online
10g nasion sinice za 20e
Tylko się zastanawiam ciągle czy gra jest warta świeczki😐

A u was jak ?

scalono zdjęcia - łysy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2853 / 1572 / 34
Ej Tobie nawet rośnie efedra super, ja mam nasiona innego gatunku i one już mają efedrynę norpseudoefedryny i inne alkaloidy podobne w mniejszych ilościach coś pięknego. Gratuluję.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
  • 2346 / 474 / 0
Czy ja wiem, czy super. Oceniając po zdjęciach szła w dobrym kierunku, ale to było 3 miesiące temu. Mi osobiście rosła podobnie i nawet lepiej, a potem nagle padła.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.