Nasionka będą w ziemi do uprawy kaktusów, a na dół skrzyni dam trochę perlitu. Lekko docisnę je palcem i tyle. Z już wykiełkowanymi roślinkami trzeba baaardzo uważać podobno, bo bardzo łatwo zbyt mocno je podlać..
@Ilmostro, Jak już swoje wysiejesz to będzie mi miło jeśli zrelacjonujesz wszystko tutaj :)
Być może przeprowadzę tu też jakąś fotorelację.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
No nie zle to wykombinowałeś jestem pod wrażeniem perlit na spód też ciekawy pomysł będzie trzymać wilgoć na spodzie profesjonalnie podszedłeś do sprawy:)
Jak mi znowu nic nie wyrośnie to kupię też ziemię do kaktusów i nie wiem czy nasiona nie są kiepskiej jakość.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze: Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
A jak Twoje nasiona wyglądały możesz też wrzucić fotę?
Proszę, obiecane zdjęcie nasionek - wyjąłem dopiero z opakowania. Pozdrawiam
Moje nasionka identycznie wyglądają ale coś czuję że znowu mi nic nie wyrośnie...
Wrzuciłem też 4 na gazik z wodą też żadnego kiełka nie puściły.
Trudna jest uprawa tej rośliny mimo, że nasz kraj jest jakby w strefie możliwości uprawy tej rośliny.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
Następnym razem przy remoncie ubiorę maskę od razu, przynajmniej się nauczyłem bo jakbym teraz do szpitala z tymi objawami jakie mam poszedł, to od razu by mnie do izolatki wpakowali.
@Ilmostro Na gazik, w sensie po prostu płatek kosmetyczny namoczyłeś i tam dałeś te nasionka? Może też tak zrobię.
@AnnaS Też bym bardzo chciał, żeby takie łąki u nas były.. Ale niestety najlepsze co na polskich łąkach znajdziesz to ee.. dziurawiec i piołun.
Tak albo na chusteczkę higieniczną tak się ogólnie sprawdza siłę kiełkowania.
Nasiona są tanie tak że będzimy próbować aż się uda:D
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.