4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 664 / 297 / 0
@Spacersrs
mefedron dla kobiety w ciąży. Dziecko się może urodzić martwe, ewentualnie z wieloma chorobami. Nie wolno do tego dopuścić, rozumiesz ? Jako facet powinieneś zdecydowanie zareagować. Niema ćpania ani picia podczas ciąży. Znam przykłady kobiet które poroniły a "tylko paliły papierosy". Znam również koleżankę która podczas ciąży piła alkohol oraz amfe wciągała. Wynik takiego zachowania jest koszmarny dla całej rodziny. Dziecko się urodziło z niedorozwojem centralnego systemu nerwowego, uszkodzeniem wątroby, upośledzeniem umysłowym. Chłopie.. walcz o swoje dziecko. Działaj. Jeżeli również ćpasz, idźcie z kobietą razem do lekarza, psycholog, psychiatra. Porozmawiajcie na ten temat. Może terapia będzie potrzebna. Nie ćpaj przy niej, najlepiej w ogóle nie ćpaj. Wspieraj swoją kobietę. Bądźcie zawsze trzeźwi. Tu chodzi o życie waszego dziecka. Zróbcie wszystko dla tego dziecka aby urodziło się zdrowe. Dbajcie o siebie.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 4162 / 682 / 2117
12 września 2024Spacersrs pisze:
Nie wiedziałem w którym wątku to poruszyć więc napiszę na ogólnym. Sprawa dotyczy mojej partnerki, która jest ze mną w ciąży. Usilnie deklaruje, że przez dziecko nie będzie sobie odmawiać mefka. Oboje święci nie jesteśmy ale uważam, że cpanie podczas ciąży może źle się skończyć szczególnie dla płodu. Nawet sam chce odstawić biały szron na okres jej ciąży. Najgorsze jest to, że żadne argumenty nie docierają, mówi, że nie ma żadnych dowodów naukowych żeby mefedron mógł zaszkodzić i że jej koleżanka cpała niby całą ciążę i jej dzidzi urodziło się zdrowe. Macie może jakieś pomysły co zrobić w tej sytuacji?
Jest bardzo dużo problemów, które może wywołać mef. Skoro partnerka sobie bagatelizuje takie podejście i pisze, że "mef" nie wyrządzi żadnych szkód podczas noszenia ciąży, to zapraszam do lektury:

• Mefek, jako substancja o niskiej masie cząsteczkowej i lipofilności, łatwo przenika przez barierę łożyskową. Oznacza to, że działa bezpośrednio na rozwijający się płód.
  • mef prowadzi do zaburzeń równowagi neuroprzekaźników. Wzrost stężenia dopaminy i serotoniny w mózgu płodu może zakłócić rozwój układu nerwowego, prowadząc do potencjalnych zaburzeń neurologicznych u dziecka, takich jak upośledzenie funkcji poznawczych czy problemy z zachowaniem.
  • mefedron zwiększa częstość akcji serca i ciśnienie krwi u matki, co może powodować zmniejszenie przepływu krwi przez łożysko. Skutkiem tego jest niedotlenienie płodu, które może prowadzić do wad rozwojowych lub przedwczesnego porodu.
  • Badania na zwierzętach wskazują na potencjalne ryzyko wad wrodzonych, takich jak niska waga urodzeniowa, zniekształcenia kończyn i wady serca, które mogą być wynikiem toksycznego wpływu mefedronu na rozwój płodowy.
  • U płodu narażonego na działanie mefedronu może dojść do uszkodzeń narządów wewnętrznych, takich jak wątroba czy nerki, ze względu na metabolity mefedronu, które są trudne do usunięcia z rozwijającego się organizmu.
Ogólnie, jeżeli miałbym to ująć jakoś sensownie, to kurwa... branie mefedronu podczas ciąży nie dość, że jest ryzykiem dla samej matki, jak i płodu. On ma tak kurwa toksyczny wpływ na cały układ nerwowy i tak wtedy nieproporcjonalnie rośnie ryzyko wad rozwojowych, że branie tego w tym czasie, jest po prostu skrajnie nieodpowiedzialne. Wybacz mi, że to napiszę, ale Twoja żona albo nie zdaje sobie z tego sprawy, albo po prostu nie zależy jej na dziecku.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 11 / / 0
Wiecie co ja po żadnym CMC MMC itd a dostalam ostatnio mocno euforyczny kryształ i nie ma możliwości że oszukany bo biorę od lepszego vendora w Niemczech nie mam żadnej euforii. Absolutnie nic zero. Mam fajne pobudzenie i chęć na wszystko. Biorę 60mg rano SNRI i wieczorem latude 90mg. To pewnie dlatego. Wie ktoś coś?
  • 99 / 8 / 0
@Juliszka Tak to przez leki.
  • 3041 / 841 / 5
Jeszcze w tym roku przecież był legit mefedron z clearnetu zanim Blacka zawinęli i robił skurwysyńską robotę. Jest też opór 3mmc i ketaminy z Indii.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 1441 / 579 / 0
Elo lotnicy , dziewczyna z ktora sie obecnie umawiam ma historie naduzywania "krysztalu" (blizej nieokreslone ketony) . Ja w tym nie siedze jedynie pobieznie przewertowalem pare watkow .
Sa 2 zasadnicze pytania : jak bardzo moze to zryc beret w wieku poznonastoletnim ? Neurotoksyczne szkody permanentne czy do "odbudowy" po czasie ?
Oraz czy taka osoba w ogole poczuje dzialanie/bedzie zainteresowana okazjonalnym MDMA ? Ktore ja biore raz na kwartal .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 14 / 2 / 0
18 września 2024deadmau5 pisze:
[quote=Spacersrs post_id=3801434 time=<a href="tel:1726165225">1726165225</a> user_id=322807]
Nie wiedziałem w którym wątku to poruszyć więc napiszę na ogólnym. Sprawa dotyczy mojej partnerki, która jest ze mną w ciąży. Usilnie deklaruje, że przez dziecko nie będzie sobie odmawiać mefka. Oboje święci nie jesteśmy ale uważam, że cpanie podczas ciąży może źle się skończyć szczególnie dla płodu. Nawet sam chce odstawić biały szron na okres jej ciąży. Najgorsze jest to, że żadne argumenty nie docierają, mówi, że nie ma żadnych dowodów naukowych żeby mefedron mógł zaszkodzić i że jej koleżanka cpała niby całą ciążę i jej dzidzi urodziło się zdrowe. Macie może jakieś pomysły co zrobić w tej sytuacji?
Jest bardzo dużo problemów, które może wywołać mef. Skoro partnerka sobie bagatelizuje takie podejście i pisze, że "mef" nie wyrządzi żadnych szkód podczas noszenia ciąży, to zapraszam do lektury:

• Mefek, jako substancja o niskiej masie cząsteczkowej i lipofilności, łatwo przenika przez barierę łożyskową. Oznacza to, że działa bezpośrednio na rozwijający się płód.
  • mef prowadzi do zaburzeń równowagi neuroprzekaźników. Wzrost stężenia dopaminy i serotoniny w mózgu płodu może zakłócić rozwój układu nerwowego, prowadząc do potencjalnych zaburzeń neurologicznych u dziecka, takich jak upośledzenie funkcji poznawczych czy problemy z zachowaniem.
  • mefedron zwiększa częstość akcji serca i ciśnienie krwi u matki, co może powodować zmniejszenie przepływu krwi przez łożysko. Skutkiem tego jest niedotlenienie płodu, które może prowadzić do wad rozwojowych lub przedwczesnego porodu.
  • Badania na zwierzętach wskazują na potencjalne ryzyko wad wrodzonych, takich jak niska waga urodzeniowa, zniekształcenia kończyn i wady serca, które mogą być wynikiem toksycznego wpływu mefedronu na rozwój płodowy.
  • U płodu narażonego na działanie mefedronu może dojść do uszkodzeń narządów wewnętrznych, takich jak wątroba czy nerki, ze względu na metabolity mefedronu, które są trudne do usunięcia z rozwijającego się organizmu.
Ogólnie, jeżeli miałbym to ująć jakoś sensownie, to kurwa... branie mefedronu podczas ciąży nie dość, że jest ryzykiem dla samej matki, jak i płodu. On ma tak kurwa toksyczny wpływ na cały układ nerwowy i tak wtedy nieproporcjonalnie rośnie ryzyko wad rozwojowych, że branie tego w tym czasie, jest po prostu skrajnie nieodpowiedzialne. Wybacz mi, że to napiszę, ale Twoja żona albo nie zdaje sobie z tego sprawy, albo po prostu nie zależy jej na dziecku.
[/quote]

Ustaliliśmy wspólnie że przez okres jej ciąży nie będziemy wąchać ale ona się tego nie trzyma. Byliśmy ostatnio na badaniach prenatalnych i wyszło, że dzidzi rozwija się prawidłowo. Po tych badaniach zaczęła mi gadać teksty typu „widzisz, a ty panikarz, obsrany chodzisz cały czas jak tu wszystko jest w porządku”. Po czym ja pojechałem do pracy, a wczoraj wieczorem przyjechała do mnie mega porobiona z piątakiem w kieszeni. Żadne rozmowy nie pomagają. Tak chora sytuacja, że ciężko cokolwiek zrobić, bo gadałem z dilem żeby jej nie sprzedawał, a on że z czegoś żyć musi i go to wali co z tym zrobi…
  • 240 / 81 / 0
@CieplaPoduszka
Jak bardzo można zryć sobie tym beret? Bardzo, niektóre rzeczy są nawet nieodwracalne, ale to zależy od długości zażywania, więc główne pytanie jest takie: jak długo dziewczyna w tym siedzi i jak długo bierze?
To czy jej mózg wróci do normy zależy również od wielu czynników. Czy nabawiła się ona jakichś chorób od zażywania typu np. schizofrenia czy inne choroby na tle psychicznym?
Mi kiedyś babeczka na terapii powiedziała, że przychodzili do niej ludzie, którzy mieli już takie zmiany w mózgu przez zażywanie substancji, że niektóre były zupełnie nieodwracalne. Mówiła mi również, że żeby całkowicie dojść do siebie, potrzeba tyle samo czasu, co było się w nałogu- przykładowo jeśli Twoja dziewczyna jest w nałogu 5 lat, to potrzebuje 5 lat trzeźwości żeby w pełni dojść do siebie, chociaż dla mnie to nie do końca prawda.

Myślę, że będzie zainteresowana wrzuceniem MDMA i poczuje działanie - przynajmniej u mnie dało się odczuć działanie mimo tego, że byłam w ciągu na mefie.
  • 158 / 5 / 0
Mam pytanie odnośnie kolorów jaskrawych po mefedronie,mieniacych sie,neonowych,wrecz takich jak po MDMA.
Czy to mit,czy prawda a moze ten efekt osiągaja tylko ludzie którzy nie mieli stycznosci z CMC?
Jeśli ten efekt u kogoś z Was wystepuje to to prosił o porównanie względem MDMA.
  • 2428 / 495 / 0
@Spacersrs Chcesz mieć dziecko bez rączki, nóżki, noska, stópek, to kontynuuj swoje obecne działania. Ten dil to jakaś wywłoka pozbawiona resztek moralności, sprzedawać kobiecie w ciąży... Jeżeli nie podejmiesz zdecydowanych kroków to prawdopodobnie skończy się tak, jak napisałem powyżej.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Newsy
Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.