"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Daj ktoś link do aktualnego projektu legislacji bo mi się gdzieś zgubił
I co trafiło, recka, ban, czyli zwrot pieniędzy i żadnego bana?
11 września 2024Szalonybrody1 pisze: Widzę że JP ma tramadol na liście leków do zamówienia, chociaż na głównej stronie jest napisano że nie wypisują opioidów. Ktoś próbował tam Tramadol zamawiać?
I co trafiło, recka, ban, czyli zwrot pieniędzy i żadnego bana?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Miesiąc temu dostałem kolejną recepte na leki na ADHD, dawka jest za mała więc zacząłem brać 2-3x, przez co zamiast po 3ch miesiącach skończą się szybciej. Czy mając papiery będzie problem dostać receptę jakoś niedługo w formie e-wizyty?
Chodzi mi o użytek farmakologiczny, po prostu nowy psychiatra wypisał mi zbyt małą dawkę, więc pójdę do innego.
Jak chodzi o IKP to pierwszą receptę wykonałem w "czasie", miesiąc temu zrealizowałem 3 recepty każda była na 1 opakowanie (miesiąc) bo tak lekarz wypisał.
Albo 60 chociażby?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Na oczach policjantów sprzedawał narkotyki. Zaskoczony zatrzymaniem
Do transakcji doszło na oczach policjantów. 25-latek przekazał woreczek z narkotykami drugiemu mężczyźnie. Był zaskoczony zatrzymaniem przez funkcjonariuszy z warszawskiej Woli. Usłyszał już zarzuty.
Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.