03 września 2024zupelnienikt pisze: @Lotnik69
Ale to jedyny lek jaki przyjmujesz? Nie bierzesz SSRI przypadkiem do tego?
Czy wysypanie proszku pregi z kapsułki na język i popicie wodą to dobry pomysł? Mam wrażenie, że dużo szybciej się ładuje
Co do wsypania zawartości to z pewnością się załaduje szybciej. Niektórzy biorą to jeszcze pod język, słyszałem też o sniffie. Aczkolwiek z tego co się orientuję to pregabalina niszczy szkliwo. Najlepiej jest chyba brać na pusty żołądek z kawą lub napojem gazowanym.
Fenibut jest dużo słabszy. Bodajże jest to agonista receptorów wapniowych GABA A i B, a baclofen oddziałuje wyłącznie z GABA B. Ja baclo osobiście nie czuję przy niższych dawkach, a przy wyższych strasznie mnie zamula, nic pomiędzy.
potem walenie.
04 września 2024enancjomer pisze: Każdy organizm reaguje inaczej ale raczej po 150mg nie będziesz mieć jakichś większych nieprzyjemności nawet przy dłuższym stosowaniu - ot kilka dni "kaca". Weź jednak pod uwagę, że tolerancja skacze dość szybko i przy codziennym stosowaniu po kilku tygodniach będziesz musiał dorzucić kolejne 75mg aby uzyskać ten sam efekt. Niemniej jednak skontaktuj się z lekarzem w sprawie podwyższenia dawki.
Co do wsypania zawartości to z pewnością się załaduje szybciej. Niektórzy biorą to jeszcze pod język, słyszałem też o sniffie. Aczkolwiek z tego co się orientuję to pregabalina niszczy szkliwo. Najlepiej jest chyba brać na pusty żołądek z kawą lub napojem gazowanym.
Fenibut jest dużo słabszy. Bodajże jest to agonista receptorów wapniowych GABA A i B, a baclofen oddziałuje wyłącznie z GABA B. Ja baclo osobiście nie czuję przy niższych dawkach, a przy wyższych strasznie mnie zamula, nic pomiędzy.
Co do fluoksetyny, jak lęki największym problemem to fluwoksamina i paroksetyna lepsza.
Dodam że biorę escitalopram w dawce 10mg.
(nie wiem czy dobry wątek jak coś to prosze o przeniesienie, na fenibucie widzę że chyba nikt nie akceptuje postów)
05 września 2024Saguaro99 pisze: Na mnie akurat fenibut działa nieporównywalnie lepiej i mocniej niż pregabalina i baklofen, minus jest taki, że po kilku dniach pojawiają się już skutki uboczne w postaci lekko zwiększonego lęku.
Siła pregabaliny drzemie w jej wolnorosnącej tolerancji jak się nie przekracza 450 (im mniej tym tolerancja rośnie wolniej do kwadratu razy pięć).
Lęki gasną i nie ma bomby. Przed wzięciem 1szej tabletki trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie po co tak naprawdę się ją stosuje!
(bo ma tryb bomba (większa dawka) i tryb gaszenie "lęków" (mała dawka)) .
Przed wzięciem 1szej tabletki!, a nie dziesiątej...
(bo po większej dawce będzie za późno, aby zgaisć tolerke na samo leczenie, wg mnie).
Ja jej nie biorę ze względów fizycznych (niedużych, ale jednak), ale psychicznie zajebiście działała. Ja i tak ją żarłem fchuj lat. Starczy.
05 września 2024CristianoRonaldo pisze: siema, mam pytanie odnosnie zasadności zastosowania pregabaliny w tej sytuacji na sen - przez 2 ostatnie tygodnie sierpnia przerobiłem z 25 gramów fenibutu faa (mniej więcej 5 takich dni w dorzutach po około 1.5g przez dzień (czyli dawki około 5-6g/dzień) na przestrzeni wspomnianych dwóch tygodni) , w międzyczasie mieszając z innymi substancjami lub zarzucając oddzielnie (benzo w dawkach po około 2mg - 2-3 razy klony, 3 xanax, kodeina z 4 razy w dawkach okolo 250 mg, pregabalina dwukrotnie w dawkach kolejno 900 i 1200 mg). Zarzucałem coś co drugi dzień mniej więcej lub z przerwą dwa dni. Przy braniu fenibutu używalem tez kofeiny w sporych dawkach, normalnie jej nie używam. Chyba zauważyłem u siebie lekkie objawy odstawienia (?), od 6 dni jestem czysty - dwa 1/2 dni po ostatnim zarzuceniu zauważyłem spadek nastroju, lekkie dreszcze, najgorsza jest jednak bezsenność - przez ostatnie 3 noce przespałem łącznie może z 10h gdzie normalnie śpię 7-8 na noc. Ciężej zasnąć, łatwiej się przebudzić, po przebudzeniu marna szansa na zaśnięcie, pytanie do Was czy może to być związane z opisanymi wyżej okolicznościami? I czy jest sens zarzucać prege przed snem w dawce 300 mg (tylko w takich dawkach mam dostęp) przez 2-3 noce max na sen tak aby poprawić spanie. Czy może lepiej to przeczekać (o ile rzeczywiście jest to związane z nadużywaniem w ostatnich tygodniach), i ewentualnie jeżeli nie minie to udać się do psychiatry.
Dodam że biorę escitalopram w dawce 10mg.
(nie wiem czy dobry wątek jak coś to prosze o przeniesienie, na fenibucie widzę że chyba nikt nie akceptuje postów)
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Konsumpcja marihuany i psychodelików na historycznie wysokim poziomie.
Od 2023 roku konsumpcja marihuany i psychodelików wśród dorosłych w wieku 19-30 oraz 35-50 lat osiągnęła historycznie wysoki poziom. Dane pochodzą z corocznego badania Monitoring the Future (MTF), które ukazuje zmieniające się trendy w używaniu substancji psychoaktywnych. W przeciwieństwie do rosnącej popularności tych substancji, konsumpcja papierosów, która przez dekady była dominującą formą uzależnienia nikotynowego, kontynuuje swój gwałtowny spadek, osiągając rekordowo niskie poziomy.
Japonia wprowadza zmiany w polityce dotyczącej konopi indyjskich
Japonia, znana z konserwatywnego podejścia do substancji kontrolowanych, wprowadza istotne zmiany w swojej polityce dotyczącej konopi indyjskich. Nowe regulacje wprowadzają zaostrzenie przepisów dotyczących rekreacyjnego używania marihuany, jednocześnie otwierając drogę do legalizacji produktów medycznych pochodzących z tej rośliny. Takie podejście odzwierciedla starania Japonii o zrównoważenie ochrony społeczeństwa przed nadużywaniem substancji z postępami w leczeniu medycznym.
OCB bije rekord świata w liczbie zapalonych jointów w tym samym czasie.
W ostatnią sobotę w Santa Rosa, Kalifornia, odbyło się wydarzenie, które zapisało się na kartach historii kultury konopi. Na festiwalu Hall of Flowers, jednym z najważniejszych wydarzeń w branży konopnej, 7 000 osób zapaliło swoje jointy w tym samym momencie, bijąc rekord świata w liczbie zapalonych jointów jednocześnie. Sukces ten był możliwy dzięki wsparciu marki OCB, która dostarczyła swoje produkty i zorganizowała całe przedsięwzięcie, tworząc niezapomniane doświadczenie dla wszystkich obecnych.