Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 927 / 288 / 5
Trichloroeten
Trikloreten.svg.png
C2HCl3
wikipedia: https://www.wikiwand.com/en/articles/Trichloroethylene

Popularny w PRL-u narkotyk, słynne wąchanie kleju, ale również pozyskiwany z proszkachu do prani, najpierw TRi a potem IXI. Obecnie IXI istnieje pod marką "E" ale tak samo jak obecny butapren trichloroetenu już nie zawiera.
Nie wiem czy ktoś jeszcze to zażywa. Szczerze wątpię ale może. Prędzej bym się spodziewał że z obecnie żyjących ktoś miał przyjemność.
Ktoś brał? Pamięta działanie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 29 / 11 / 0
Butapren i jego efekty znam tylko z opowieści kumpli sprzed 25 lat, sam nie mogłem się nigdy przemóc, dusił mnie ten smród potwornie. Na początku oszołomienie, szum w głowie jak po poppersie, potem podobno bardzo realistyczne halucynacje typu pojawiający się nagle pośrodku niczego pociąg i wysiadający z niego ludzie. Brzmi całkiem ciekawie, ale szkoda zdrowia, to była jednak trucizna.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.