Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 625 / 181 / 2
@Wlood Słuchaj, ale to ja nie mam racji, to lata badań klinicznych i biologia, której nie oszukasz mają rację: głupi pierwszo brzegowy przykład
  • Badanie na temat hepatotoksyczności: W literaturze medycznej często cytowane jest badanie pokazujące, że paracetamol, metabolizowany w wątrobie, w połączeniu z alkoholem, prowadzi do powstania toksycznych metabolitów, które mogą powodować uszkodzenie wątroby. etanol indukuje enzymy cytochromu P450, które przekształcają paracetamol w toksyczny metabolit NAPQI, zwiększając ryzyko uszkodzenia wątroby.
Podchodzisz do tematu zbyt lajtowo, poza, tym sama morfologia nic Ci nie da w tym przypadku, kluczowe są próby wątrobow: tj.
- ALAT
- ASPAT

Ponad to pamiętaj, że oddział psychiatryczny jest w naszym kraju DARMOWY, nawet nie mając ubezpieczenia nfz nic za niego nie zapłacisz. Umów się chociaż do pierwszego lepszego psychiatry czy koniecznie innego lekarza, a nie tego idioty który powinien stracić prawo do wykonywania zawodu, raz że dostaniesz skierowanie na badania w trybie CITO - może to Ci uświadomi jak bardzo sprawa jest poważna, dwa dostaniesz skierowanie również w trybie pilnym na oddział detoksykacyjny psychiatryczny - które daje Ci wejście z buta, nawet bez kolejki, mimo, że w Twoim przypadku powinni Ciebie przyjąć tak czy siak bez skierowania, bo inaczej sami będą mieć z tego przypadku problemy.

Zrozum, że dalsze zażywanie parasyfu w Twoim przypadku jest już śmiertelnie niebezpieczne i zahacza pod masochizm - ja dalej nie będę Ciebie przekonywać, ale powiem Ci tylko, że toksyczność etanolu w połączeniu z parasyfem to wiedza z chemii rozszerzonej już z licecum, a na studiach lekarskich na które uczęszczałem ponad 5lat, lecz końcowo zdałem fizykę spotkałem się już z prawdziwymi przypadkami śmiertelnymi tego toksycznego mixu.
życzę dużo zdrowia - uwierz przyda Ci się, bo będę pod naprawdę pod kurewskim wrażeniem, jeśli Twoja własna wątroba przetrwa, bez żadnych większych skutków ubocznych i przede wszystkim wytrwałości, bo sam przechodząc z tramadolu którym jest o tyle specyficznym opioidem, że wpływa również na serotoninę i noradrenalinę w organizmie, nie tylko na receptory kappa i delta opioidowe, na jakiś 800x silniejszy oksykodon przeżywałem to przez tydzień (mimo przejścia na tyle razy silniejszy opioid).
PS. dojeb tą kurwę co Ci to zrobiła, a jak nie wiesz jak to zgłoś się z tym do mnie na pw, wystarczy mi samo pzw lekarza. Nie będziesz nawet świadkiem w tej sprawie, bo tym zajmuje się już komisja izby kontrolnej. Załatwiłem takich idiotów w swoim dość krótkim jeszcze życiu już kilkanaście, więc mam doświadczenie, nienawidzę jak taki idiota lub idiotka zdają lek (lekarski egzamin końcowy), dostają dyplom i heja, na chuj się dokształcać później w zawodzie, który zmienia się z dnia na dzień, skoro i tak się już zarabia niemałą kasę. - dla takich śmieci powinno być oddzielne miejsce w piekle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4895 / 851 / 0
@Merx Nie rozumiem jednego. Przecież lekarz mu nie wlewał alko do gardła. A na ulotce poltram combo na pewnie piszę że nie można pić alkoholu. Więc jak chcesz tego lekarza ujebac i za co? Nie znam się na Tramalu ale brak tu logiki, chyba że samo pisanie tramadolu z parasyfem przez tyle lat może go pograzyc. W sumie to codzienne branie paracetamolu też jest niezdrowe w chuj. Co do reszty no to pozostaje współczuć i oby chlop się jakoś wykaraskał bo może nie zdawać sobie sprawy a wątroba ledwo dycha.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 625 / 181 / 2
@serotoninowy
chyba że samo pisanie tramadolu z parasyfem przez tyle lat może go pograzyc
dokładnie to + powinno się o takich rzeczach informować pacjenta mając na uwadzę fakt, iż w Polsce ulotki lecą w większości przypadków od razu do kosza.
  • 4895 / 851 / 0
No to jest niestety smutna prawda że lekarze piszą leki, ale nie informują pacjenta jak to działa czy że nie można pić alko biorąc dany lek. Oczywiście nie wszyscy no ale z doświadczenia to mówię że większość po prostu pisze receptę i elo.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 625 / 181 / 2
@serotoninowy dokładnie, a lekarz bierze prawną odpowiedzialność za każdą wystawioną receptę.
  • 161 / 44 / 0
Z tych 300mg to by spokojnie neoazariną by op zszedl na zero, jedyny problem ze (subiektywna, niemniej często spotykana opinia) koda przyjemnejsza w działaniu niz trampek.

PS. Z tą winą lekarza trochę przesadzacie. Jak aspirynę by pisał to też ma przestrzegać zeby futra w opór nie walić? Jest zdrowy rozsądek, ulotka, wyszukiwarka. Wszystkiego naraz nie braknie.
  • 23 / 2 / 0
Panowie to że napisałem że piłem piwo bo nie mogłem zasnąć nie znaczy że pije non stop, wątroba mi nie doskwiera mimo brania tego kur..... już długi czas. Ale o dziwo udało mi się zdobyć receptę na pragalbine i tu bym miał prośbę o podpowiedź jak ją zastosować w moim przypadku

Cześć i minely mi 2 tyg bez trampka. Odstawiłem na Pregabalinie prawie bez objawowo dawki 300-400mg w ciągu ok roku . Pregabalinie na odstawkę Trampka polecam osobą które jak ja wpierdzielilem się w to przypadkiem jak zresztą i innym ale tu na forum są wyjadacze co mają swoje zestawy 😃 Pręga w krótkim czasie nie uzależnia i ma niewielkie działania uboczne, mi w pierwszy dzień tylko mocno zaszumiał w głowie 150mg i 75mg trampka niepotrzebnie wziętego ale trudno, pozostałe dni to dawka 450mg przez 3 dni potem powolne schodzenie do 0 . Niestety jeszcze borykam się z brakiem snu po 3 godziny śpię i obniżony nastrój i zmęczenie . Na sen na razie nic nie biorę z racji mojego zawodu ale w piątek jeśli sen się nie unormuje zarzyce kwetapinie i zobaczę jak się będę rano czuł. Pozdrawiam i życzę silnej woli 😃

scalonko i gratujacje rzucenia tego syfu! /Merx
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.