Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 135 / 36 / 0
Ano takie że ktoś z Pipidówki Mniejszej dostałby przedłużenie trama/oxy/whatever na teleporadzie, a tak musi się fatygować. Pewnie nie będzie to do obejścia przez zamówienie recepty w POZ, bo wymagać będzie badania.

Ale fakt, na liście nie ma DHC, o dziwo. A tram też jest na białą
lol [*]
  • 265 / 67 / 0
Raczej jak ktoś ma magika stałego, to nawet przez teleporade dalej wypisze, obstawiam że dla tych leczących się stale będzie jakaś furtka
  • 38 / 10 / 0
No ciekawe czy magicy nadal beda chetni do wspolpracy przy tych restrykcjach. Pewnie kwestia ceny ale juz i tak jest mega drogo... Stacjonarnie loteria czy sie dostanie i na kogo trafimy, szczegolnie w tych glupich czasach.
  • 651 / 415 / 0
Nie polecam serwisu med24.
Z racji,że mój psychiatra jest na urlopie chciałem receptę na Moklo i prege.
Jak widać nie wystarczy historia recept tylko trzeba jeszcze przestawić dokumentację medyczną.
Oczywiście o tym fakcie informują po zapłacie w czasie wizyty.
  • 267 / 105 / 0
14 sierpnia 2024pawci0 pisze:
No ciekawe czy magicy nadal beda chetni do wspolpracy przy tych restrykcjach. Pewnie kwestia ceny ale juz i tak jest mega drogo... Stacjonarnie loteria czy sie dostanie i na kogo trafimy, szczegolnie w tych glupich czasach.
U mojego nic się nie zmieniło jak na razie. Napisałam sms i cyk, po chwili mam receptę. Z tym, że no to jest magik, do którego chodzę od lat, z którym mam kontakt awaryjnie także poza wizytami i jeśli tylko nie jest na urlopie w danym momencie, to mam maks następnego dnia receptę bez płacenia jak za normalną wizytę. No ale, to jest relacja wypracowana przez lata i nie nadużywam tej furtki, żeby jej nie stracić. Raczej staram się załatwiać takie rzeczy na wizytach stacjonarnych.
  • 514 / 96 / 0
Chcieć to na pewno niektórzy będą chcieli wypisać, problem w tym że zapewne wprowadza jakieś techniczne ograniczenia, bo inaczej to nie ma sensu i większość by i tak miała wyjebane
:tabletki:
  • 43 / 5 / 0
Ale jakie techniczne ograniczenia? XD Wg mnie jak magik będzie wyjątkowo zmotywowany, żeby wypisać (bo $) to wpisze w papierach, że byłeś na wizycie stacjonarnej. Przecież nie będzie dołączać zdjęcia czyjegoś ryja do dokumentacji żeby udowodnić, że wizyta była stacjonarnie
adhibe rationem difficultatibus
  • 514 / 96 / 0
Nie wiem, rok temu też ciężko było przewidzieć co się stanie i wprowadzili z początkiem sierpnia sprawdzanie historii ikp które przez parę dni całkowicie zablokowało wystawianie recept rpw. Dowiemy się jak to rzeczywiście będzie wyglądać dopiero z dniem ogłoszenia rozporzadzenia, przynajmniej tak mi się wydaje.
:tabletki:
  • 3421 / 565 / 1
Kurde, czy jest na sali jakiś lekarz?! Mógłby rozwiać wątpliwości i uciąć spekulacje
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 135 / 36 / 0
Moja wklepuje wszystko jak leci jako wizyty stacjonarne. Bez podkładek. Wilk wyty i owca cała (narazie). Ofc nie za fistaszki.

komu komu bo idę do domu %-D

Swoją drogą czy znajdą się tacy co wystawią stosowny papier do POZ (tracąc częścć zarobku). Nie pytam o źródło (bo warn), ot, z ciekawości.
lol [*]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.

Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA

W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.

Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.