Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 305 / 41 / 0
@tosieniedzieje
Czego się spodziewałeś? Życie to nie bajka zamiast przepracować swoje problemy wolałes zamienić jeden narkotyki jakimi są ketony na drugi jakimi są SSRI?
Nie ma drogi na skróty.
  • 88 / 36 / 0
SSRI są dobre jedynie dla neurotyków, żeby spowolnić tą ciągłą karuzelę samonapędzających się katastroficznych, czarnych myśli. Wtedy pojawia się okienko przez które jest w stanie wpaść trochę światła do życia takiego osobnika. Piszę z autopsji, bo u mnie SSRI sprawdzają się znakomicie i nie powodują stępienia emocjonalnego na poziomie, w którym by mi to przeszkadzało. Ale widziałem też kiedyś badanie z którego wynikało, że SSRI najlepiej działają na osoby o neurotycznym typie osobowości. Linkiem teraz nie rzucę, ale spokojnie da to radę wyszukać w wyszukiwarce.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Wezwał karetkę, bo skończył mu się alkohol

Mieszkaniec gminy Jarocin zadzwonił na numer 112 i prosił o przysłanie karetki, zgłaszając niepokojące objawy. Na miejscu okazało się, że potrzebuje nie pomocy, a... alkoholu. Za "usługę" zapłacił 500 złotych, ale w zamian nie dostał ani kropelki.

Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA

W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.

Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.