Stopniowo zwiększał mi dawki:
Rano - 2x Seroxat 20mg / 1x Propranolol WZF 10mg / 2x Lamotrix 50mg
Południe - 2x Lamotrix 50mg
Wieczór - 2x Pragiola 50mg 1x Propranolol WZF 10mg / 2x Lamotrix 50mg
Od jakiegoś czasu wróciły mi tiki nerwowe - takie napięcie przy policzkach, i dziwnie w oczach, że lewe oko jakby mi skakało takie uczucie jak przy tiku i marszczenie czoła -.- plus senność / w dzień między 11-12 odlatuje nawet w pracy przy kompie. na 1 minute lub 1,5 min mnie odcina. Nawet jeżeli ktoś jest obok mnie.
Lekarz mi powiedział, że nie wie i, że mam iść na oddział dzienny do szpitala. Nie wybieram się. Skończyły mu się rozwiazania aczkolwiek będę zmieniać lekarza bo chyba nie do konca dobrze trafiłam. Moze ktoś z was mi podpowie?? Ide na rezonans z kontrastem bo tak neurolog zleciła. Ale co z lekami? Odstawiać czy zmniejszyć dawkę.
Propranolol działa bardzo dobrze.
Od kwietnia przyjmuje lamotrygine na Chad. Na początku dochodziłem do dawki 200mg i w okresie od kwietnia do lipca czułem się wyśmienicie(lekkie hipo). W lipcu zachorowałem prawdopodobnie na Covid i dobry chumor prysł i przyszła depresja. Szamanka kazała mi zwiększyć dawkę do 300mg i tak zrobiłem. Czuje że depresja powoli przemija i czuję się coraz lepiej. Problem tkwi w tym że mimo poprawy nastroju czuje dość duże spłycenie emocjonalne ,problemy z koncentracją , otępienie oraz derealizację. Zastanawiam się czy jest to efekt lamotryginy czy może depresja mnie tak przeorała? Zanim zacząłem brać leki depresja u mnie miała miała trochę inny charakter, na pewno odczuwałem więcej emocji.
Aktualnie nie ma dramatu ale zastanawiam się czy nie zejść z dawki z 300 do 200 bo czuję się jak ameba wyprana z emocji.
16 kwietnia 2024ejnowezco pisze: Nie wiem o co chodzi poniewaz biore lamotrygine z pregabalina , lamotrygina 25 mg dodana jakies 12 dni temu po jakichs 5 dniach brania mialem chyba najlepsze dni od kiedy pamietam zero lękow dobry humor cos jakbym byl chroniony tarcza , pojawialy sie zle mysli ale nie smucily mnie ,czulem ze mam pod kontrola wszystko. Fobia spoleczna prawie wykasowana . Trwalo to jakies 5 dni ... O co chodzi mial ktos podobnie ? Czy to dobra oznaka ? Zwiekszyc dawke czy jakkk ?
Hej i jak ? Utrzymują się te efekty? Ja przyznam że sama pregabalina była okej ale jak dostałem do tego lamitrin to całkowicie zmieniło moje funkcjonowanie, przyznam że niezbyt wierzyłem że to rzeczywiście kwestia tego leku, ale jak zacząłem czytać ten wątek to myślę sobie że może? Dostałem do tego teraz metylofenidat na adhd i chyba miałbym odstawiać lamitrin żeby znów nie brać tylu leków na raz, ale sam już nie wiem... Czy to możliwe że dodanie lamitrinu do pregi sprawiło, że mocno otworzyłem się na ludzi, bardzo zmniejszyły się lęki, czułem taką motywację do działania? Ale jednocześnie mam wrażenie że mocno zobojętniałem emocjonalnie... Jestem ciekawy czy pregaba i lamitrin wchodzą w jakieś interakcje, czy mogą się podbijać? I jak mogą one wpłynąć na terapię metylofenidatem i odwrotnie? Który lek byłoby najbezpieczniej odstawić (po rozmowie z psychiatrą żeby nie było, sam nie mieszam w leczeniu) ?
bralam kiedys max 150 i bylo chujowo wiec zmniejszalam dawke, teraz od kilku tyg po prawie rocznej przerwie biore dawke 50 ale tez mam to uczucie.. takie az od brzucha do gardla sie jakby ciagnie.
biore do tego zoloft 50 i prege 75x2
dodam ze biore do od psych na zab. lekowe uogolnione. dzieki dolozeniu lamo znowu mam wieksza motywacje do zycia i robienia czegokolwiek, niepokoj i lek wolnoplynacy sie zmniejszyl no ale to dziwne uczucie w srodku mnie zastanawia i mega przeszkadza, nie wiem czy to przez to
+ na 90% mam adhd
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Dania ma szansę na legalizację medycznej marihuany
Rząd Danii ogłosił plany wprowadzenia pilotażowego programu medycznej marihuany na stałe. Program pilotażowy, wprowadzony w 2018 r., pierwotnie miał pomóc ustawodawcom i regulatorom w gromadzeniu danych i innych badań, aby lepiej dostosować się do tworzenia krajowych przepisów i zasad. Od momentu uruchomienia programu wydano ponad 20 000 recept na konopie indyjskie.
Polka z programu Netfliksa zatrzymana za przemyt narkotyków
27-letnia Olga B., gwiazda 3. edycji reality show Netfliksa pt. „Too Hot to Handle”, została zatrzymana podczas próby przemytu narkotyków.
Dostawca Ubera poczuł silny zapach i wezwał policję. Zamiast burrito wiózł narkotyki
Policja z New Jersey skonfiskowała ponad uncję suszu konopnego, który kurier Uber Eats znalazł w swoim plecaku. Przesyłka gastronomiczna miała zawierać burrito z ryżem i fasolą, ale dla niepoznaki włożono tam pudełko z zupą. Zapach marihuany był jednak na tyle intensywny, że zaniepokojony kurier zatrzymał się i wezwał policję.