Medialna papka, nie jest tożsama z zapisem w dzienniku ustaw.
Całości nie wrzucę bo jest to dostępne tylko dla profesjonalistów na stronie medycyny praktycznej i nawet jak wrzucę link to i tak go nie otworzycie jak nie macie konta z uprawnieniami.
05 lipca 2024kurczakswiezy pisze: Kluczem jest to, jak zdefiniowana prawnie ma być taka wizyta.
Na pewno przepis, który uniemożliwi sprzedawanie opioidów przez receptomaty, czyli mówiąc inaczej wystawianie tej recepty w trakcie teleporady, wprowadzamy i będę chciała te przepisy mieć gotowe do końca tego miesiąca na pewno
Telewizyty były wygodne i ludzie się przyzwyczaili do tej wygody, ale umówmy się, że poprzez telewizytę nie idzie zbadać pacjenta i ocenić jego stanu.
Jedyne osoby które rzeczywiście stracą, to te kombinujące. Dla mnie to osobiście nic nie zmieni, mimo że w swoim mieście mam tylko lekarza rodzinnego. Magik od psychodropsów przyjmuje 60 km ode mnie i i tak jeżdżę do niego, mimo, że oczywiście telewizyty też uznaje, ortopedę mam 300km od siebie i też jeżdżę ;)
Nie będzie można uzyskać recepty na leki psychotropowe benzo, opio,
Etc. Poprzez strony oferujące usługi wystawiania e-recept.
Lekarze będą bali się wystawiać te leki nawet poprzez wizytę stacjonarną z uwagi na konsekwencje
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające
Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.