Jak wyszliśmy z apteki to kolega był pod wrażeniem całego procesu, a pamięta czasy przed 97, jak marihuana nie była ścigana prawnie, i to wszystko co się potem działo do 2019 roku, gdzie za sprawą Piotra Marca Liroya zaakceptowali marihuanę do użytku medycznego. Za to Scyzorkowi jestem bardzo wdzięczny.
26 czerwca 2024CiuciuWarrior pisze: E tam... Nie tak dawno miałem na receptę Krypton 15 g. Było już tylko 10 to dobrałem normalnie S-lab 22 % i nie było problemu. Pani tylko zaznaczyła, że to by nie zadziałało w drugą stronę, ale co apteka to obyczaj najwidoczniej.
Pozytywnie zaskoczył mnie s-lab, island swet skunk w szczególności. Wiadomo, trochę suchy ale zioło za ok 30zł/g nie może być perfekcyjne, jak Krypton, czy Gorilla Glue.
Od siebie mogę polecić white widow, aromat słaby, smak też mało wyraźny, ale bardzo przyjemne działanie, spaliłem calaka z bonia i nie czułem jakiejś zamuły, wręcz przeciwnie dużo chęci do działania, niestety trochę brakowało mi w tym euforii, ale jestem przejarany więc to raczej normalne. (:
Został do stestowania headband i master kush, ale niestety nie mam opisane, które jest które, a oba wyglądają bardzo podobnie, więc będzie zgadywanka.
23 czerwca 2024SuperVlad95 pisze: Czy jeżeli mam receptę na tirlay 18 mogę zamiast tego wziąć slab 18%?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.