Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 12351 / 2399 / 0
Ten niebieski ślad to zdaje się jedna z cech charakterystycznych grzybów z psylocybiną.
  • 1412 / 572 / 0
Kupilem growkit McKennai full auto , cena spoko , dosyc profesjonalnie zrobiony nawet z filtrem powietrza - zobaczymy co z tego wyjdzie . Poki co sie kolonizuje .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1 / / 0
Ma ktoś pomysł gdzie skitrac grow kit w chacie by nikt nie znalazl? Macie jakies kryjówki?
  • 20 / / 0
Co myślicie o takim setup-ie aby teoretycznie grzyby rosły i w nocy. Wydaje się cholernie głupi ale kto wie. Czy taki setup faktycznie może umożliwić grzybom rozwijanie się nocy?

Jak w sumie działa światło na wzrost grzybów i czy takie ledowe gówno może coś dać?
[ external image ]
  • 2249 / 450 / 0
Nie do końca rozumiem pytanie, przecież grzyby rosną w nocy. Hodowałeś już kiedyś? W ciągu nocy potrafią zrobić się kilka razy większe :)
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 20 / / 0
To moja pierwsza hodowla dlatego jestem trochę nierozgarnięty. Przeszła mi myśl że grzyby rosną pod wpływem światła stąd ten głupi pomysł z lampką. Ta lampka ma jakikolwiek sens czy wyjebać ją z ukłądu?
Plus zapytam czy z grzybami jest wszystko w porządku, cały czas przybywa troszkę pinów a pierwsze piny mocno rosną. Czy finalnie nie dostanę efektu że lepiej będzie wyciąć duże grzyby i poczekać jak partia powolnych pinów dojrzeję.
[ external image ]

Czy wszytko jest git z grzybkami? :)
  • 357 / 80 / 0
Światło grzybom jest tylko potrzebne do nadania im kierunku wzrostu.
  • 2249 / 450 / 0
@eryk121191 Wszystko jest z nimi w porządku, a lampka niepotrzebna. Tak jak napisał @up, światło potrzebne im jest tylko do wskazania kierunku, w którym mają rosnąć :)
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 20 / / 0
Czy przy drugim flushu również nie otwieram torby aż do pokazanie się pierwszych pinów?
  • 20 / / 0
Dostając z drugiego flusha dosłownie 2 grzyby (40g) postanowiłem zrobić pojebany pomysł ale odwróciłem ciastko do góry nogami. Założyłem że powierzchnię zbyt przeorałem zbiorami a przecież całe ciastko jest skolonizowane i posiane wermkulitem. Teraz pozostaje mi obserwacja czy mój pomysł miał jakikolwiek sens.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko

Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.

Narkotyki w więzieniu? To prostsze niż kiedykolwiek

Raport inspektorów z HM Inspectorate of Prisons (HMIP), rządowej organizacji zajmującej się kontrolą warunków w brytyjskich więzieniach państwowych wskazał, że dzięki dronom łatwo teraz przemycić narkotyki do więzienia.

Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.