Jądra wołowe to specjał o sporych wartościach odżywczych, stanowiący m.in. bogate źródło wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, (…) solidną dawkę witamin, w tym witaminy A pod postacią retinolu – związku, który jest niezbędny w procesie widzenia, sprzyja regeneracji komórek, wspomaga funkcjonowanie systemu immunologicznego, działa ochronnie na skórę i błony śluzowe oraz bierze udział w syntezie białek i w przemianach lipidów.Spoiler:
W byczych jądrach nie brakuje innych witamin, m.in. kwasu foliowego dbającego o prawidłowy przebieg procesów metabolicznych, usprawniającego funkcjonowanie układu pokarmowego i uczestniczącego w produkcji hormonów szczęścia – serotoniny i noradrenaliny.Spoiler:
Czoug pisze:solidną dawkę witamin, w tym witaminy A pod postacią retinolu – związku, który jest niezbędny w procesie widzenia
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
musze mojemu chlopu pokazac, moze sprobuje odstawic antydepresanty ktore zmienily jego kuske w bezuzyteczny dla mnie przedmiot :/
06 kwietnia 2024Hash_Oil pisze: Tylko żebyś piblikto nie dostał bo będzie przejebane.
Wstawiłem to jako ciekawostkę ale powinno się to traktować z przymrużeniem oka, tak jak powszechny stereotyp, że dziczyzna to najzdrowsze mięso.
Miałem okazje parokrotnie spróbować tego specjału, pierwszy raz nieświadomie (pomimo, że żaby, ślimaki itp. nie są mi straszne to mógłbym mieć jednak obiekcje co do byczych jajec) z duszoną cebulką. Smakuje bardzo białkowo, coś pomiędzy jajami kurzymi a krewetkami, miękka tekstura podobna do tofu . Nie podchodziłbym do tego jako pełnowartościowego dania a raczej przekąska do piwka czy coś takiego.
Wstawiam przepis na chrupiące bycze jądra po hiszpańsku
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych
Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.