Substancje biosyntetyczne pochodzące z królestwa zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1200 / 300 / 12
W wielu egzotycznych krajach owe ciała jamiste są uznawane za afrodyzjak podkręcający męskie libido. Kilka ciekawych cytatów o wartościach odżywczych (źródło):
Jądra wołowe to specjał o sporych wartościach odżywczych, stanowiący m.in. bogate źródło wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, (…) solidną dawkę witamin, w tym witaminy A pod postacią retinolu – związku, który jest niezbędny w procesie widzenia, sprzyja regeneracji komórek, wspomaga funkcjonowanie systemu immunologicznego, działa ochronnie na skórę i błony śluzowe oraz bierze udział w syntezie białek i w przemianach lipidów.
Spoiler:
W byczych jądrach nie brakuje innych witamin, m.in. kwasu foliowego dbającego o prawidłowy przebieg procesów metabolicznych, usprawniającego funkcjonowanie układu pokarmowego i uczestniczącego w produkcji hormonów szczęścia – serotoniny i noradrenaliny.
Spoiler:
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 281 / 0
Czoug pisze:
solidną dawkę witamin, w tym witaminy A pod postacią retinolu – związku, który jest niezbędny w procesie widzenia
Tylko żebyś piblikto nie dostał bo będzie przejebane.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 3 / 2 / 0
ale jaja xD
musze mojemu chlopu pokazac, moze sprobuje odstawic antydepresanty ktore zmienily jego kuske w bezuzyteczny dla mnie przedmiot :/
  • 1200 / 300 / 12
@policia byle nie na surowo %-D
06 kwietnia 2024Hash_Oil pisze:
Tylko żebyś piblikto nie dostał bo będzie przejebane.
A co to takiego? Wydaje mi się, że jednorazowa konsumpcja takich frykasów nie wpływa znacząco na poprawę funkcji organizmu, to nie jest narkotyk czy preparat lecznicy tylko pożywienie (nawet smaczne tbh). Również brak rzetelnych badań naukowych dotyczących regularnego spożywania.

Wstawiłem to jako ciekawostkę ale powinno się to traktować z przymrużeniem oka, tak jak powszechny stereotyp, że dziczyzna to najzdrowsze mięso.

Miałem okazje parokrotnie spróbować tego specjału, pierwszy raz nieświadomie (pomimo, że żaby, ślimaki itp. nie są mi straszne to mógłbym mieć jednak obiekcje co do byczych jajec) z duszoną cebulką. Smakuje bardzo białkowo, coś pomiędzy jajami kurzymi a krewetkami, miękka tekstura podobna do tofu . Nie podchodziłbym do tego jako pełnowartościowego dania a raczej przekąska do piwka czy coś takiego.

Wstawiam przepis na chrupiące bycze jądra po hiszpańsku :ręka:
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem